Για να τεθούν σε εφαρμογή οι νέες σας ρυθμίσεις, αυτή η ιστοσελίδα θα ανανεωθεί αυτόματα, όταν κάνετε κλικ στο «'Αποθήκευση και κλείσιμο'».

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους λειτουργικότητας, άνεσης και στατιστικής. μπορείτε να αλλάξετε αυτή τη ρύθμιση οποτεδήποτε, κάνοντας κλικ στο «Αλλαγή ρυθμίσεων» Εάν συμφωνείτε για τη χρήση των cookies παρακαλώ κάντε κλικ στο «Ναι, συμφωνώ». Η πολιτική μας για την προστασία προσωπικών δεδομένων

Nέος Επιχειρηματικός Τομέας για την Bosch

 
 
 

Επαφές


Rania Theologitou
Τηλέφωνο +30 210 5701211

 

28/02/2017 | Ελλάδας | Εταιρικά νέα

Έμφαση στην Ηλεκτροκίνηση.

Στη Bosch εκτιμούν ότι το 2025 θα βγουν στη παραγωγή κοντά στα 20 εκατομμύρια υβριδικά και ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Η ηλεκτροκίνηση αναπτύσσεται ραγδαία, γι’ αυτό και η εταιρεία Bosch δημιουργεί ένα καινούργιο τμήμα που θα ασχολείται αποκλειστικά και μόνο με τους ηλεκτρικούς κινητήρες. Το τμήμα αυτό θα αποτελεί μέρος του καινούργιου επιχειρηματικού τομέα της Bosch,“Powertrain Solutions”, ο οποίος από τις αρχές του 2018 θα συγκεντρώνει τις δραστηριότητες της εταιρείας στο κομμάτι της ηλεκτροκίνησης αλλά και των συστημάτων που προορίζονται για κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου.To καινούργιο εμπορικό τμήμα “Powertrain Solutions” θα απασχολεί περίπου 88.000 εργαζόμενους, σε πάνω από 60 τοποθεσίες, σε 25 χώρες του κόσμου.

Η Bosch επενδύει κάθε χρόνο μόνο για την ηλεκτροκίνηση 400 εκατομμύρια ευρώ. Το μεγαλύτερο μέρος της δαπάνης, πηγαίνει στην έρευνα και ανάπτυξη της τεχνολογίας μπαταριών. Ήδη αυτή τη στιγμή μετράει 30 παραγγελίες συστημάτων που σχετίζονται με ηλεκτρικούς κινητήρες από διεθνείς αυτοκινητοβιομηχανίες. Ωστόσο, πέραν της έμφασης στην ηλεκτροκίνηση, η Bosch στοχεύει και στην περαιτέρω βελτίωση της τεχνολογίας συμβατικών κινητήρων, καθώς υπολογίζει ότι το 2025 θα κυκλοφορούν στο δρόμο 85 εκατομμύρια καινούργια βενζινοκίνητα και πετρελαιοκίνητα οχήματα. Στο μέλλον ο καινούργιος επιχειρηματικός τομέας “Powertrain Solutions” θα προσφέρει μια ακόμη μεγαλύτερη γκάμα τεχνολογιών για μεγαλύτερη απόδοση, εξοικονόμηση αλλά και φιλικότητα προς το περιβάλλον.

Η Bosch Ελλάδας λειτουργεί ως θυγατρική του Ομίλου Bosch στην Ελλάδα από το 1992, αν και η παρουσία της καταγράφεται ήδη από το 1913. Σήμερα απασχολεί προσωπικό 69 ατόμων ενώ ο Όμιλος Bosch στην Ελλάδα απασχολεί συνολικά 492 άτομα. Σύμφωνα με τα προσωρινά οικονομικά στοιχεία οι συνολικές πωλήσεις της για το 2017 ανήλθαν σε 43,3 εκατ. ευρώ και αν συμπεριληφθούν και οι θυγατρικές του ομίλου οι πωλήσεις φτάνουν τα 160,3 εκατ. ευρώ. Δραστηριοποιείται στους τομείς των Ανταλλακτικών Αυτοκινήτων, Ηλεκτρικών Εργαλείων, Συστημάτων Θέρμανσης, Συστημάτων Ασφαλείας καθώς και στους Βιομηχανικούς Αυτοματισμούς, προσφέροντας μια μεγάλη γκάμα προϊόντων υψηλής ποιότητας. Στη Bosch Ελλάδας υπάγονται και οι δραστηριότητες της Κύπρου, της Αλβανίας και της Μάλτας.

Ο Όμιλος Bosch είναι ένας από τους κορυφαίους παγκοσμίως προμηθευτές τεχνολογίας και υπηρεσιών. Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία, το οικονομικό έτος 2017 είχε πωλήσεις της τάξης των 78 δις ευρώ και απασχολούσε περίπου 400.500 υπαλλήλους. Οι δραστηριότητες του ομίλου χωρίζονται σε τέσσερις επιχειρηματικούς τομείς: Μobility Solutions, Βιομηχανικής Τεχνολογίας, Καταναλωτικών Αγαθών καθώς και Ενέργειας και Τεχνολογίας Κτηρίων.

Ως Εταιρεία ηγέτης στον τομέα του Internet of Things, παρέχει καινοτόμες ολοκληρωμένες λύσεις για το έξυπνο σπίτι, την έξυπνη πόλη, τη διασυνδεδεμένη αυτοκίνηση αλλά και τη διασυνδεδεμένη βιομηχανία. Επιπλέον η Bosch διακρίνεται για την τεχνογνωσία της επάνω στους αισθητήρες, τα λογισμικά και τις υπηρεσίες και διαθέτει και το δικό της IoT Cloud. Γενικά, όλα τα προϊόντα και οι υπηρεσίες του Ομίλου Bosch έχουν σχεδιαστεί για να ενισχύουν την ποιότητα ζωής, παρέχοντας λύσεις τόσο καινοτόμες όσο και επωφελείς. Με αυτόν τον τρόπο η εταιρεία προσφέρει «Τεχνολογία για τη ζωή» σε όλον τον κόσμο.

Τον Όμιλο Bosch αποτελούν η Robert Bosch GmbH και οι περίπου 450 θυγατρικές επιχειρήσεις σε 60 χώρες. Εάν συμπεριληφθούν οι αντιπροσωπείες και τα γραφεία πωλήσεων, τότε η Bosch εκπροσωπείται σχεδόν σε όλες τις χώρες του κόσμου. Η καινοτομία της Bosch αποτελεί τη βάση της μελλοντικής της ανάπτυξης. Η Bosch απασχολεί 62,500 υπαλλήλους στο τομέα της έρευνας σε 125 περιοχές της υφηλίου.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1886 στη Στουτγάρδη από τον Robert Bosch (1861-1942) με την ονομασία “Εργαστήριο Μηχανικής Ακριβείας και Ηλεκτρικής Μηχανολογίας”. Η ειδική ιδιοκτησιακή δομή του Ομίλου Bosch εγγυάται την επιχειρησιακή του ελευθερία. Έτσι η εταιρεία κάνει μακροπρόθεσμο προγραμματισμό και πραγματοποιεί εκ των προτέρων σημαντικές επενδύσεις οι οποίες διασφαλίζουν το μέλλον της. Το 92% των μετοχών της Robert Bosch GmbH ανήκουν στο κοινωφελές ίδρυμα Robert Bosch Stiftung. Οι επιχειρηματικές λειτουργίες της εταιρείας γίνονται από την Robert Bosch Industrietreuhand KG. Οι υπόλοιπες μετοχές ανήκουν στην οικογένεια Bosch και στη Robert Bosch GmbH.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε

www.bosch.com

www.iot.bosch.com

www.bosch-press.com

twitter.com/BoschPresse

www.linkedin.com/company/bosch-hellas

www.facebook.com/Bosch.Hellas/