Η Βοsch Eλλάδας και η UoP Racing βλέπουν το μέλλον της αυτοκίνησης ηλεκτρικό.

28/03/2017 | Ελλάδας | Εταιρικά νέα

Η Bosch, ως καινοτόμος εταιρεία που επενδύει σε τεχνολογίες του μέλλοντος όπως η ηλεκτροκίνηση , ξεκινάει συνεργασία με την ομάδα Formula Student του Πανεπιστημίου Πατρών, “UoP Racing”. Συγκεκριμένα η Bosch Ελλάδας ως μέγας χορηγός της “UoP Racing Team”, θα συμβάλλει στην ενίσχυση της ομάδας, τόσο με οικονομική, όσο και με τεχνογνωστική υποστήριξη. Άλλωστε στη Bosch επενδύουν κάθε χρόνο για την ηλεκτροκίνηση σχεδόν 400 εκατ. ευρώ, καθώς είναι ένας τομέας που αναπτύσσεται ραγδαία. Σύμφωνα μάλιστα με μελέτες, εκτιμάται πως το 2025 θα βγουν στη παραγωγή κοντά στα 20 εκατομμύρια υβριδικά και ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Στη Bosch, ένα τμήμα του ολοκαίνουργιου επιχειρηματικού της τομέα “Powertrain Solutions,” θα ασχολείται αποκλειστικά και μόνο με τους ηλεκτρικούς κινητήρες και συγκεκριμένα με την έρευνα και ανάπτυξη της τεχνολογίας μπαταριών.

Η συνεργασία της UoP Racing Team και της Bosch Eλλάδας δεν προέκυψε τυχαία αλλά ως αποτέλεσμα ενός ετήσιου διαγωνισμού χορηγίας Formula Student που καθιέρωσε από πέρυσι η Bosch Eλλάδας. Ο διαγωνισμός αυτός, στον οποίο η UoP Racing Team αναδείχθηκε νικήτρια στη κατηγορία του ηλεκτρικού μονοθέσιου, συγκεντρώνοντας την υψηλότερη βαθμολογία και εντυπωσιάζοντας με την προσήλωση και την επιμονή των μελών της, δίνει τη δυνατότητα σε όλες τις ελληνικές ομάδες φοιτητών, Πολυτεχνικών σχολών να παρουσιάσουν το Επιχειρησιακό τους πλάνο, προκειμένου να διεκδικήσουν επί ίσοις όροις, τόσο την οικονομική, όσο και την τεχνική και συμβουλευτική υποστήριξη της Bosch εν όψει κάθε νέας αγωνιστικής χρονιάς. Με αυτό τον τρόπο η Bosch στοχεύει να φέρει τους φοιτητές αντιμέτωπους με πραγματικές συνθήκες ανταγωνισμού.

Η ομάδα των Μηχανολόγων-Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών θα πάρει μέρος στους κορυφαίους διαγωνισμούς του θεσμού Formula Student το ερχόμενο καλοκαίρι, αρχής γενομένης στην ιστορική πίστα του Silverstone, στις 20-23 Ιουλίου και το IMechE Formula Student. Ακόμη, η αρχαιότερη ομάδα Formula Student στην Ελλάδα θα δώσει το «παρών» και στον διαγωνισμό του Formula Student Germany e.V., ο οποίος θα διεξαχθεί στην πίστα του Hockenheimring, στις 8-13 Αυγούστου. Η ομάδα θα συμμετάσχει με το νέο της ηλεκτρικό μονοθέσιο βασισμένο στο UoP5e με μπαταρίες πολυμερών λιθίου, με προηγμένης τεχνολογίας ηλεκτρονικά συστήματα διάδοσης πληροφοριών προς τον οδηγό, με χαμηλότερο βάρος, με μεγαλύτερη ευελιξία και με εξελιγμένο αεροδυναμικό πακέτο, έχοντας έτσι όλες τις προοπτικές να φέρει στη χώρα μας κάποια διεθνή διάκριση. Αξίζει να αναφέρουμε πως η UoP Racing team μετρά 15 χρόνια συνεχούς παρουσίας στους διαγωνισμούς FSAE και βάσει παγκόσμιας κατάταξης είναι η κορυφαία ελληνική ομάδα στη κατηγορία των ηλεκτρικών κινητήρων.

Μπορείτε να ακολουθήσετε την πορεία και την καθημερινότητα της ομάδας μέσα από τα social media της: