Η BOSCH HELLAS ΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΤΟΥ TEDx AUEB : Το μωσαϊκό, κεντρικό θέμα της φετινής εκδήλωσης.

04/04/2017 | Ελλάδας | Εταιρικά νέα

Η Bosch Ελλάδος συμμετείχε και φέτος για ακόμη μια φορά ως χρυσός χορηγός στη διοργάνωση του TEDx AUEB, το οποίο διοργανώθηκε από φοιτητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το παλαιότερο εκ των πανεπιστημιακών TED εκδηλώσεων στη χώρα μας, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Μαρτίου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηνών. Το θέμα γύρω από το οποίο στηρίχθηκε η όλη η εκδήλωση, ήταν για φέτος το μωσαϊκό.

Το μωσαϊκό ως έκφραση της διαφορετικότητας και της αυθεντικότητας έδωσε το έναυσμα για εμπνευσμένες ομιλίες. Άνθρωποι από διαφορετικούς κλάδους, με διαφορετικά βιώματα, διαφορετικές αντιλήψεις και διαφορετικό τρόπο σκέψης ανέβηκαν στη σκηνή του TEDx AUEB κι όλοι μαζί συνέθεσαν το δικό τους μωσαϊκό.

Στα διαλείμματα Bosch Ελλάδας έδωσε κι αυτή το δικό της έναυσμα για συζήτηση με έναν ιδιαίτερα δημιουργικό τρόπο. Οι παρευρισκόμενοι φοιτητές, κλήθηκαν να συνθέσουν ένα puzzle με κεντρικό motto “We lead success” το οποίο απεικόνιζε ‘ένα πλήθος χαρακτηριστικών ως βασικούς παράγοντες για να οδηγηθεί κάποιος στην επιτυχία.

Αφού οι φοιτητές ολοκλήρωσαν το puzzle, συμμετείχαν σε μια συζήτηση με θέματα όπως : ποιες αξίες θεωρούν σημαντικές, ποια χαρακτηριστικά θα πρόσθεταν στο puzzle, πώς θα ιεραρχούσαν τα ήδη εικονιζόμενα κ.α. Οι φοιτητές έθεσαν ως πρώτη αξία στη ζωή τους την οικογένεια, ενώ εξέφρασαν την άποψη πως για να οδηγηθεί κανείς στην επιτυχία πρέπει να διακατέχεται από πάθος σε ό,τι κάνει. Τέλος, σαν επιπλέον χαρακτηριστικό προσέθεσαν την ομαδικότητα, την οποία μόλις είχαν βιώσει κιόλας, αφού κλήθηκαν να συνθέσουν ένα puzzle συμμετέχοντας σε μια ομάδα 5-8 ατόμων άγνωστων μεταξύ τους.

Η Bosch Ελλάδας λειτουργεί ως θυγατρική του Ομίλου Bosch στην Ελλάδα από το 1992, αν και η παρουσία της καταγράφεται ήδη από το 1913. Σήμερα απασχολεί προσωπικό 67 ατόμων ενώ ο Όμιλος Bosch στην Ελλάδα απασχολεί συνολικά 547 άτομα. Σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία οι συνολικές πωλήσεις της για το 2016 ανήλθαν σε 40 εκατ. ευρώ και αν συμπεριληφθούν και οι θυγατρικές του ομίλου οι πωλήσεις φτάνουν τα 162 εκατ. ευρώ. Δραστηριοποιείται στους τομείς των Ανταλλακτικών Αυτοκινήτων, Ηλεκτρικών Εργαλείων, Συστημάτων Θέρμανσης, Συστημάτων Ασφαλείας καθώς και στους Βιομηχανικούς Αυτοματισμούς, προσφέροντας μια μεγάλη γκάμα προϊόντων υψηλής ποιότητας. Στη Bosch Ελλάδας υπάγονται και οι δραστηριότητες της Κύπρου, της Αλβανίας και της Μάλτας.

Ο Όμιλος Bosch είναι ένας από τους κορυφαίους παγκοσμίως προμηθευτές τεχνολογίας και υπηρεσιών. Το οικονομικό έτος 2016 είχε πωλήσεις της τάξης των 73,1 δις ευρώ και απασχολούσε περίπου 390.000 υπαλλήλους .Οι δραστηριότητες του ομίλου χωρίζονται σε τέσσερις επιχειρηματικούς τομείς: Μobility Solutions, Βιομηχανικής Τεχνολογίας, Καταναλωτικών Αγαθών καθώς και Ενέργειας και Τεχνολογίας Κτηρίων. Τον Όμιλο Bosch αποτελούν η Robert Bosch GmbH και οι περίπου 440 θυγατρικές επιχειρήσεις σε 60 χώρες. Εάν συμπεριληφθούν οι αντιπροσωπείες και τα γραφεία πωλήσεων, τότε η Bosch εκπροσωπείται σε 150 χώρες. Η καινοτομία της Bosch αποτελεί τη βάση της μελλοντικής της ανάπτυξης.

Η Bosch απασχολεί 59,000 υπαλλήλους στο τομέα της έρευνας σε 118 περιοχές της υφηλίου. Στρατηγικός της στόχος είναι να παρέχει καινοτόμες λύσεις για το διαδίκτυο των αντικειμένων (Internet of things).

Όλα τα προϊόντα και οι υπηρεσίες του ομίλου Bosch έχουν σχεδιαστεί για να ενισχύουν την ποιότητα ζωής, παρέχοντας λύσεις τόσο καινοτόμες όσο και επωφελείς. Με αυτόν τον τρόπο η εταιρεία προσφέρει «Τεχνολογία για τη ζωή» σε όλον τον κόσμο.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1886 στη Στουτγάρδη από τον Robert Bosch (1861-1942) με την ονομασία “Εργαστήριο Μηχανικής Ακριβείας και Ηλεκτρικής Μηχανολογίας”.

Η ειδική ιδιοκτησιακή δομή του Ομίλου Bosch εγγυάται την επιχειρησιακή του ελευθερία.

Έτσι η εταιρεία κάνει μακροπρόθεσμο προγραμματισμό και πραγματοποιεί εκ των προτέρων σημαντικές επενδύσεις οι οποίες διασφαλίζουν το μέλλον της. Το 92% των μετοχών της Robert Bosch GmbH ανήκουν στο κοινωφελές ίδρυμα Robert Bosch Stiftung. Οι επιχειρηματικές λειτουργίες της εταιρείας γίνονται από την Robert Bosch Industrietreuhand KG. Οι υπόλοιπες μετοχές ανήκουν στην οικογένεια Bosch και στη Robert Bosch GmbH.

Γίνετε fan της νέας σελίδας μας στο Linkedin