Για να τεθούν σε εφαρμογή οι νέες σας ρυθμίσεις, αυτή η ιστοσελίδα θα ανανεωθεί αυτόματα, όταν κάνετε κλικ στο «'Αποθήκευση και κλείσιμο'».

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους λειτουργικότητας, άνεσης και στατιστικής. μπορείτε να αλλάξετε αυτή τη ρύθμιση οποτεδήποτε, κάνοντας κλικ στο «Αλλαγή ρυθμίσεων» Εάν συμφωνείτε για τη χρήση των cookies παρακαλώ κάντε κλικ στο «Ναι, συμφωνώ». Η πολιτική μας για την προστασία προσωπικών δεδομένων

Η Bosch Eλλάδας παραμένει σε τροχιά ανάπτυξης

 
 
 

Επαφές


Rania Theologitou
Τηλέφωνο +30 210 5701211

 

08/06/2017 | Ελλάδας | Εταιρικά νέα

Αύξηση του κύκλου εργασιών για 3η συνεχή χρονιά

  • Οι συνολικές πωλήσεις για το 2016 ανήλθαν στα 40 εκατ. ευρώ
  • Η Bosch ενισχύει την νεανική καινοτομία, επιχειρηματικότητα και απασχόληση
  • Η Bosch βελτιώνει τις συνθήκες εργασίας για τους εργαζομένους της

Η Βosch Ελλάδας, μέλος του διεθνούς ομίλου Bosch και με παρουσία 104 χρόνων στην Ελλάδα, σε συνέντευξη τύπου που παρέθεσε σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών, παρουσίασε στοιχεία, αναφορικά με τους ανοδικούς ρυθμούς ανάπτυξης που κατέγραψε για 3η συνεχή χρονιά στην ελληνική αγορά αλλά και αναφορικά με τις δράσεις, τόσο ως εργοδότης, όσο και ως εταιρεία με υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης.

Πιο συγκεκριμένα, το 2016, μια χρονιά με ιδιαίτερες προκλήσεις για την αγορά, η Βosch Ελλάδας κατέγραψε θετικά μεγέθη, με τις πωλήσεις της να αυξάνονται κατά 8,6% σε σύγκριση με το 2015.Επιπρόσθετα, βάσει ενοποιημένων στοιχείων, το EBIT της εταιρείας κυμάνθηκε στο 3,7% ενώ τα κέρδη της προ φόρων ανήλθαν στα 670.000 ευρώ. Επιπλέον η Bosch Eλλάδας ανακοίνωσε τη συνεχή καταγραφή ανοδικών ρυθμών ανάπτυξης στην ελληνική αγορά, επιτυγχάνοντας 10% αύξηση πωλήσεων το 1ο τετράμηνο του 2017.

Όσον αφορά τους τζίρους ανά τμήμα, το τμήμα Ανταλλακτικών Αυτοκινήτου είχε μια συνολική αύξηση +12,3% συγκριτικά με πέρυσι, το τμήμα Βιομηχανικής Τεχνολογίας έμεινα στα περσινά επίπεδα, το τμήμα των Ηλεκτρικών Εργαλείων ολοκλήρωσε την εξαιρετική πορεία του έτους με συνολική αύξηση +19%, ενώ τέλος τα Συστήματα Ασφαλείας κατέγραψαν αύξηση +11% και η Θέρμανση έκλεισε αρνητικά με -10,9%.Ο κύριος Ιωάννης Κάπρας, Διευθύνων Σύμβουλος της Bosch Eλλάδας, δήλωσε σχετικά : «Η πορεία της εταιρείας ήταν καλή, παρά τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζει η αγορά. Καταφέραμε για 3η συνεχή χρονιά να αυξήσουμε τη παραγωγή μας, κάτι που δεν παρατηρείται συχνά στην ελληνική αγορά, αλλά και να μεγαλώσουμε σε σχέση με τους ανταγωνιστές μας. Στόχος μας για το 2017 είναι να πορευτούμε με το ίδιο σθένος αλλά και υπομονή και επιμονή ώστε οι προσπάθειες μας να καρποφορήσουν και πάλι.»

Η Εταιρεία απασχολεί σήμερα 67 εργαζόμενους και προωθεί συστηματικά την εκ των έσω ανάπτυξή τους, έχοντας δαπανήσει την τελευταία τριετία για την επιμόρφωσή τους 110.000 ευρώ. Παράλληλα, θέλοντας να βελτιώσει ακόμη περισσότερο την παραγωγικότητά τους, προχώρησε σε αναδιαμόρφωση πολλαπλών χώρων εντός των εγκαταστάσεών της έτσι ώστε να αποτελούν πηγή έμπνευσης, δημιουργικότητας αλλά και προσφέρουν στο προσωπικό στιγμές χαλάρωσης όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο. Μια επένδυση αξίας 100.000 ευρώ.

Η Bosch Ελλάδας υποστηρίζει σταθερά τη νεανική καινοτομία, επιχειρηματικότητα και απασχόληση, ενώ στόχος της είναι η αφύπνιση και ο προσανατολισμός των νέων προκειμένου να θέσουν και να επιδιώξουν τους στόχους τους για το μέλλον. Στο πλαίσιο αυτό, η Εταιρεία καθιέρωσε το 2016 έναν ετήσιο διαγωνισμό, τον “Bosch Formula Student Sponsorship Contest”, όπου όλες οι ελληνικές ομάδες Formula Student, Πολυτεχνικών Σχολών, καλούνται να παρουσιάσουν ένα ετήσιο επιχειρησιακό πλάνο με σκοπό την διεκδίκηση χορηγίας από την Bosch Eλλάδας. Επίσης από το Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς, η Bosch Ελλάδας υλοποιεί το πρόγραμμα «Προπονούμαι για το Μέλλον» σε σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Ένα πρόγραμμα διαδραστικών παρουσιάσεων, με περιεχόμενο που πραγματεύεται τα χαρακτηριστικά που είναι απαραίτητα για την προσωπική ανάπτυξη και την επαγγελματική επιτυχία όπως είναι : η Αυτογνωσία, η Αποφασιστικότητα, το Πάθος, το Όραμα, η Μεθοδικότητα. Για την τριετία 2014-2015-2016, η Εταιρεία υπολογίζεται πως έχει δαπανήσει 161.948 ευρώ σε πρακτική άσκηση φοιτητών, σε νεανικές πρωτοβουλίες που προάγουν την έρευνα και ανάπτυξη (Formula Student, F1 in schools, Σχολικός Διαγωνισμός Διαστημικής CanSat in Greece) αλλά και σε εκδηλώσεις σύνδεσης του ακαδημαϊκού με τον επιχειρηματικό κόσμο (Career Fair, Career Fair 4 all, Job Pair, TED Εvents).

Η Bosch Ελλάδας λειτουργεί ως θυγατρική του Ομίλου Bosch στην Ελλάδα από το 1992, αν και η παρουσία της καταγράφεται ήδη από το 1913. Σήμερα απασχολεί προσωπικό 69 ατόμων ενώ ο Όμιλος Bosch στην Ελλάδα απασχολεί συνολικά 492 άτομα. Σύμφωνα με τα προσωρινά οικονομικά στοιχεία οι συνολικές πωλήσεις της για το 2017 ανήλθαν σε 43,3 εκατ. ευρώ και αν συμπεριληφθούν και οι θυγατρικές του ομίλου οι πωλήσεις φτάνουν τα 160,3 εκατ. ευρώ. Δραστηριοποιείται στους τομείς των Ανταλλακτικών Αυτοκινήτων, Ηλεκτρικών Εργαλείων, Συστημάτων Θέρμανσης, Συστημάτων Ασφαλείας καθώς και στους Βιομηχανικούς Αυτοματισμούς, προσφέροντας μια μεγάλη γκάμα προϊόντων υψηλής ποιότητας. Στη Bosch Ελλάδας υπάγονται και οι δραστηριότητες της Κύπρου, της Αλβανίας και της Μάλτας.

Ο Όμιλος Bosch είναι ένας από τους κορυφαίους παγκοσμίως προμηθευτές τεχνολογίας και υπηρεσιών. Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία, το οικονομικό έτος 2017 είχε πωλήσεις της τάξης των 78 δις ευρώ και απασχολούσε περίπου 400.500 υπαλλήλους. Οι δραστηριότητες του ομίλου χωρίζονται σε τέσσερις επιχειρηματικούς τομείς: Μobility Solutions, Βιομηχανικής Τεχνολογίας, Καταναλωτικών Αγαθών καθώς και Ενέργειας και Τεχνολογίας Κτηρίων.

Ως Εταιρεία ηγέτης στον τομέα του Internet of Things, παρέχει καινοτόμες ολοκληρωμένες λύσεις για το έξυπνο σπίτι, την έξυπνη πόλη, τη διασυνδεδεμένη αυτοκίνηση αλλά και τη διασυνδεδεμένη βιομηχανία. Επιπλέον η Bosch διακρίνεται για την τεχνογνωσία της επάνω στους αισθητήρες, τα λογισμικά και τις υπηρεσίες και διαθέτει και το δικό της IoT Cloud. Γενικά, όλα τα προϊόντα και οι υπηρεσίες του Ομίλου Bosch έχουν σχεδιαστεί για να ενισχύουν την ποιότητα ζωής, παρέχοντας λύσεις τόσο καινοτόμες όσο και επωφελείς. Με αυτόν τον τρόπο η εταιρεία προσφέρει «Τεχνολογία για τη ζωή» σε όλον τον κόσμο.

Τον Όμιλο Bosch αποτελούν η Robert Bosch GmbH και οι περίπου 450 θυγατρικές επιχειρήσεις σε 60 χώρες. Εάν συμπεριληφθούν οι αντιπροσωπείες και τα γραφεία πωλήσεων, τότε η Bosch εκπροσωπείται σχεδόν σε όλες τις χώρες του κόσμου. Η καινοτομία της Bosch αποτελεί τη βάση της μελλοντικής της ανάπτυξης. Η Bosch απασχολεί 62,500 υπαλλήλους στο τομέα της έρευνας σε 125 περιοχές της υφηλίου.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1886 στη Στουτγάρδη από τον Robert Bosch (1861-1942) με την ονομασία “Εργαστήριο Μηχανικής Ακριβείας και Ηλεκτρικής Μηχανολογίας”. Η ειδική ιδιοκτησιακή δομή του Ομίλου Bosch εγγυάται την επιχειρησιακή του ελευθερία. Έτσι η εταιρεία κάνει μακροπρόθεσμο προγραμματισμό και πραγματοποιεί εκ των προτέρων σημαντικές επενδύσεις οι οποίες διασφαλίζουν το μέλλον της. Το 92% των μετοχών της Robert Bosch GmbH ανήκουν στο κοινωφελές ίδρυμα Robert Bosch Stiftung. Οι επιχειρηματικές λειτουργίες της εταιρείας γίνονται από την Robert Bosch Industrietreuhand KG. Οι υπόλοιπες μετοχές ανήκουν στην οικογένεια Bosch και στη Robert Bosch GmbH.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε

www.bosch.com

www.iot.bosch.com

www.bosch-press.com

twitter.com/BoschPresse

www.linkedin.com/company/bosch-hellas

www.facebook.com/Bosch.Hellas/