Για να τεθούν σε εφαρμογή οι νέες σας ρυθμίσεις, αυτή η ιστοσελίδα θα ανανεωθεί αυτόματα, όταν κάνετε κλικ στο «'Αποθήκευση και κλείσιμο'».

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους λειτουργικότητας, άνεσης και στατιστικής. μπορείτε να αλλάξετε αυτή τη ρύθμιση οποτεδήποτε, κάνοντας κλικ στο «Αλλαγή ρυθμίσεων» Εάν συμφωνείτε για τη χρήση των cookies παρακαλώ κάντε κλικ στο «Ναι, συμφωνώ». Η πολιτική μας για την προστασία προσωπικών δεδομένων

Συνεχίζονται οι υποτροφίες από το Ίδρυμα Robert Bosch

 
 
 

Επαφές


Rania Theologitou
Τηλέφωνο +30 210 5701211

 

08/06/2017 | Ελλάδας | Εταιρικά νέα

  • Ολοκλήρωση δεύτερου κύκλου
  • 15 νέες υποτροφίες
  • Παρουσίαση έργων των υποτρόφων σε διήμερη εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη

Το πρόγραμμα START – Create Cultural Change, ένα πρόγραμμα υποτροφιών επιδοτούμενο από το Ίδρυμα Robert Bosch για στελέχη πολιτιστικής διαχείρισης στην Ελλάδα, με αφορμή την ολοκλήρωση του δεύτερου κύκλου, παρουσίασε τις 15 ιδέες - κοινωνικοπολιτιστικά έργα που πραγματοποίησαν οι υπότροφοι του κατά το τελευταίο εξάμηνο. Η παρουσίαση των υποτροφιών του προγράμματος START έλαβε χώρα στην Αποθήκη Γ’, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, το διήμερο 25-26 Μαΐου. Εκεί οι υπότροφοι είχαν την ευκαιρία σε ειδικά σχεδιασμένα και διαμορφωμένα περίπτερα να παρουσιάσουν τα έργα τους από όλη την Ελλάδα. Συγκεκριμένα τα έργα που προβλήθηκαν ήταν από τις εξής πόλεις: Πρέσπες, Θεσσαλονίκη, Βόλος, Θήβα, Αθήνα, Αίγινα, Άργος, Ρόδος. Η δικτύωση που υπήρξε μεταξύ υποτρόφων και παρευρισκομένων ήταν ιδιαίτερα σημαντική καθώς περαιτέρω συνεργασίες θα ενισχύσουν τα έργα αυτά στη συνέχειά τους και μετά το πρόγραμμα START.

Εκτός από το κοινό της πόλης, στις εκδηλώσεις συμμετείχαν και εκπρόσωποι από 15 κοινωνικο-πολιτιστικά κέντρα της Γερμανίας, στα οποία οι εν λόγω 15 υπότροφοι παραβρέθηκαν για 2 μήνες κατά το Φθινόπωρο του 2016 με σκοπό να ανταλλάξουν τεχνογνωσία και να πάρουν εμπειρίες πολιτιστικής διαχείρισης από τη Γερμανία.

Εκτός από το Ίδρυμα Robert Bosch, συμμετείχε ενεργά στο πρόγραμμα START και η Bosch Eλλάδας, υποστηρίζοντας ένα από τα project του: το “Touch the Past”. Το “Touch the Past” είναι μια πρωτοβουλία, όπου μέσω 3D printing δίνεται η ευκαιρία σε μαθητές να αναπαράξουν οι ίδιοι την αρχαία κεραμική και μικροτεχνία, η οποία έως τώρα, περιοριζόταν μόνο στις προθήκες των μουσείων για λόγους ασφαλείας. H Bosch Ελλάδας χορήγησε για το “Touch the Past” έναν “DREMEL 3D40 Idea Builder 3D printer”, με την βοήθεια του οποίου οι μαθητές αναπαρήγαγαν τα ομοιώματα αυτά. Στόχος του project είναι οι μαθητές να αντιληφθούν την αρχαία κληρονομιά και τέχνη μέσα από μια νέα βιωματική και εκπαιδευτική εμπειρία, αυτή της αφής.

Η Bosch Ελλάδας λειτουργεί ως θυγατρική του Ομίλου Bosch στην Ελλάδα από το 1992, αν και η παρουσία της καταγράφεται ήδη από το 1913. Σήμερα απασχολεί προσωπικό 67 ατόμων ενώ ο Όμιλος Bosch στην Ελλάδα απασχολεί συνολικά 519 άτομα. Σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία οι συνολικές πωλήσεις της για το 2016 ανήλθαν σε 40 εκατ. ευρώ και αν συμπεριληφθούν και οι θυγατρικές του ομίλου οι πωλήσεις φτάνουν τα 163 εκατ. ευρώ. Δραστηριοποιείται στους τομείς των Ανταλλακτικών Αυτοκινήτων, Ηλεκτρικών Εργαλείων, Συστημάτων Θέρμανσης, Συστημάτων Ασφαλείας καθώς και στους Βιομηχανικούς Αυτοματισμούς, προσφέροντας μια μεγάλη γκάμα προϊόντων υψηλής ποιότητας. Στη Bosch Ελλάδας υπάγονται και οι δραστηριότητες της Κύπρου, της Αλβανίας και της Μάλτας.

Ο Όμιλος Bosch είναι ένας από τους κορυφαίους παγκοσμίως προμηθευτές τεχνολογίας και υπηρεσιών. Το οικονομικό έτος 2016 είχε πωλήσεις της τάξης των 73,1 δις ευρώ και απασχολούσε περίπου 390.000 υπαλλήλους .Οι δραστηριότητες του ομίλου χωρίζονται σε τέσσερις επιχειρηματικούς τομείς: Μobility Solutions, Βιομηχανικής Τεχνολογίας, Καταναλωτικών Αγαθών καθώς και Ενέργειας και Τεχνολογίας Κτηρίων. Ως εταιρεία ηγέτης στον τομέα του ΙοΤ, η Bosch προσφέρει καινοτόμες λύσεις για την έξυπνη πόλη, το έξυπνο σπίτι, την διασυνδεδεμένη αυτοκίνηση και τη διασυνδεδεμένη παραγωγή. Χρησιμοποιεί την εμπειρογνωμοσύνη της πάνω στη τεχνολογία αισθητήρων, τα λογισμικά, τις υπηρεσίες, αλλά και το δικό της IoT Cloud για να προσφέρει στους πελάτες της, ολοκληρωμένες διασυνδεδεμένες λύσεις. Όλα τα προϊόντα και οι υπηρεσίες του ομίλου Bosch έχουν σχεδιαστεί για να ενισχύουν την ποιότητα ζωής και να γεννούν ενθουσιασμό. Με αυτόν τον τρόπο η εταιρεία προσφέρει «Τεχνολογία για τη ζωή» σε όλον τον κόσμο. Τον Όμιλο Bosch αποτελούν η Robert Bosch GmbH και οι περίπου 440 θυγατρικές επιχειρήσεις σε 60 χώρες. Εάν συμπεριληφθούν οι αντιπροσωπείες και τα γραφεία πωλήσεων, τότε η Bosch εκπροσωπείται σε 150 χώρες. Η καινοτομία της Bosch αποτελεί τη βάση της μελλοντικής της ανάπτυξης. Η Bosch απασχολεί 59,000 υπαλλήλους στο τομέα της έρευνας σε 120 περιοχές της υφηλίου.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1886 στη Στουτγάρδη από τον Robert Bosch (1861-1942) με την ονομασία “Εργαστήριο Μηχανικής Ακριβείας και Ηλεκτρικής Μηχανολογίας”. Η ειδική ιδιοκτησιακή δομή του Ομίλου Bosch εγγυάται την επιχειρησιακή του ελευθερία. Έτσι η εταιρεία κάνει μακροπρόθεσμο προγραμματισμό και πραγματοποιεί εκ των προτέρων σημαντικές επενδύσεις οι οποίες διασφαλίζουν το μέλλον της. Το 92% των μετοχών της Robert Bosch GmbH ανήκουν στο κοινωφελές ίδρυμα Robert Bosch Stiftung. Οι επιχειρηματικές λειτουργίες της εταιρείας γίνονται από την Robert Bosch Industrietreuhand KG. Οι υπόλοιπες μετοχές ανήκουν στην οικογένεια Bosch και στη Robert Bosch GmbH.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε

www.bosch.com

www.iot.bosch.com

www.bosch-press.com

twitter.com/BoschPresse

www.linkedin.com/company/bosch-hellas

www.facebook.com/Bosch.Hellas/