Για να τεθούν σε εφαρμογή οι νέες σας ρυθμίσεις, αυτή η ιστοσελίδα θα ανανεωθεί αυτόματα, όταν κάνετε κλικ στο «'Αποθήκευση και κλείσιμο'».

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους λειτουργικότητας, άνεσης και στατιστικής. μπορείτε να αλλάξετε αυτή τη ρύθμιση οποτεδήποτε, κάνοντας κλικ στο «Αλλαγή ρυθμίσεων» Εάν συμφωνείτε για τη χρήση των cookies παρακαλώ κάντε κλικ στο «Ναι, συμφωνώ». Η πολιτική μας για την προστασία προσωπικών δεδομένων

Απομακρυσμένες υπηρεσίες της Bosch για τα συστήματα πυρανίχνευσης

 
 
 

Επαφές


Rania Theologitou
Τηλέφωνο +30 210 5701211

 

24/07/2017 | Ελλάδας | Εταιρικά νέα

Το μέλλον των συστημάτων πυρασφάλειας

Η τεχνολογία μπορεί να αποτελέσει το μεγαλύτερο πλεονέκτημα, όταν χρειάζεται να διαχειριστεί κανείς διαφορετικά συστήματα πυρανίχνευσης σε πολλές τοποθεσίες. Η Bosch είναι σε θέση να παρέχει στους πελάτες της απρόσκοπτη υποστήριξη από απόσταση και βελτιωμένη απόδοση, μειώνοντας παράλληλα το κόστος συντήρησης και το υποστήριξης. Οι απομακρυσμένες υπηρεσίες της Bosch, βοηθούν στην ασφαλή και αποτελεσματική παρακολούθηση, υποστήριξη και συντήρηση του συστήματος πυρανίχνευσης.

Ποιες είναι οι προκλήσεις του σήμερα;

Η μετάβαση του τεχνικού στο σύστημα πυρανίχνευσης για να εκτελέσει τις όποιες εργασίες συντήρησης και επισκευής, κοστίζουν πολύτιμο χρόνο αλλά και πόρους. Το πιο σημαντικό στοιχείο αναφορικά με ένα σύστημα πυρασφάλειας είναι ότι δεν υπάρχει εγγυημένη διαφάνεια πληροφοριών πριν γίνει οπτικός έλεγχος εντός της εγκατάστασης.

Η πλήρης επισκόπηση της κατάστασης ενός συστήματος πυρανίχνευσης, είναι μια πραγματική πρόκληση κατά την διαδικασία της συντήρησης και όταν οι διαδικασίες συντήρησης εκτελούνται εντός των εγκαταστάσεων, διαρκούν περισσότερο απ’ όσο πρέπει. Τα απομακρυσμένα συστήματα απαιτούν άμεση πρόσβαση και η διαδικασία συλλογής δεδομένων διαρκεί πάρα πολύ. Αυτή η διαδικασία αποτελεί πρόκληση και για τον εγκαταστάτη αλλά και για τον τελικό πελάτη.

Ευφυείς λύσεις από τη Bosch

Πραγματική συνδεσιμότητα σημαίνει όχι μόνο άμεση συλλογή πληροφοριών, αλλά πολύ περισσότερο διαφοροποίηση των δεδομένων ανάλογα με το πού, το πότε και το πώς παραδίδονται οι πληροφορίες αυτές. Τα ενσωματωμένα συστήματα ασφαλείας της Bosch επιτρέπουν την έξυπνη πληροφόρηση σε κάθε επίπεδο των υποδομών των πελατών – στον εξοπλισμό τους, μέσω της μετάδοσης δεδομένων και μέσα στο λογισμικό διαχείρισης – ώστε ο πελάτης να μπορεί να μετατρέψει την έξυπνη διασύνδεση σε άμεση αντίδραση.

Απομακρυσμένη σύνδεση

Μια απομακρυσμένη σύνδεση χάρη στη βοήθεια του διαδικτύου μπορεί να βελτιώσει κατά πολύ τις δραστηριότητες του εκάστοτε πελάτη:

 • Ασφαλής απομακρυσμένη σύνδεση για προγραμματισμό, επισκευή και επίλυση προβλημάτων
 • Εύκολη ρύθμιση εντός 30 λεπτών
 • Ομαλή ενσωμάτωση στο Remote Programing Software
 • Αύξηση της εγκυρότητας των πληροφοριών και μείωση των άσκοπων μετακινήσεων των τεχνικών.

Απομακρυσμένη συντήρηση

Αποτελεσματική συντήρηση των μηχανημάτων μέσω της ενσωματωμένης εφαρμογής που παρακολουθεί το σύστημα πυρανίχνευσης:

 • Πρόσβαση σε πραγματικό χρόνο στο σύστημα πυρανίχνευσης για προετοιμασία πριν την διαδικασία συντήρησης
 • Προετοιμασία λεπτομερούς αναφοράς συντήρησης στη διάρκεια της δοκιμής μέσω βελτιστοποιημένης εφαρμογής για tablet
 • Δυνατότητα αλληλεπίδρασης με το σύστημα, ακόμα κι όταν αυτό βρίσκεται σε διαδικασία συντήρησης
 • Εύκολα και κατανοητά δεδομένα του συστήματος
 • Αποθήκευση ιστορικού συντήρησης στην πύλη απομακρυσμένων υπηρεσιών

Αύξηση της απόδοσης τουλάχιστον κατά 25% σε κάθε εργασία συντήρησης.

Απομακρυσμένη ειδοποίηση

Προσαρμοσμένες ειδοποιήσεις, που αποστέλλονται και στον εγκαταστάτη αλλά και στον τελικό χρήστη, ενισχύοντας έτσι το αίσθημα ασφάλειας.

 • Τα σφάλματα και οι συναγερμοί μεταδίδονται αυτόματα σε κινητές συσκευές μέσω SMS και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
 • Εύκολη διαχείριση χρηστών: ορισμός ρόλων για τον κάθε αρμόδιο

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, οι τελικοί χρήστες αποκτούν διαφάνεια και οι εγκαταστάτες συντηρούν τα συστήματα τους αποτελεσματικότερα.

Η Bosch Ελλάδας λειτουργεί ως θυγατρική του Ομίλου Bosch στην Ελλάδα από το 1992, αν και η παρουσία της καταγράφεται ήδη από το 1913. Σήμερα απασχολεί προσωπικό 69 ατόμων ενώ ο Όμιλος Bosch στην Ελλάδα απασχολεί συνολικά 492 άτομα. Σύμφωνα με τα προσωρινά οικονομικά στοιχεία οι συνολικές πωλήσεις της για το 2017 ανήλθαν σε 43,3 εκατ. ευρώ και αν συμπεριληφθούν και οι θυγατρικές του ομίλου οι πωλήσεις φτάνουν τα 160,3 εκατ. ευρώ. Δραστηριοποιείται στους τομείς των Ανταλλακτικών Αυτοκινήτων, Ηλεκτρικών Εργαλείων, Συστημάτων Θέρμανσης, Συστημάτων Ασφαλείας καθώς και στους Βιομηχανικούς Αυτοματισμούς, προσφέροντας μια μεγάλη γκάμα προϊόντων υψηλής ποιότητας. Στη Bosch Ελλάδας υπάγονται και οι δραστηριότητες της Κύπρου, της Αλβανίας και της Μάλτας.

Ο Όμιλος Bosch είναι ένας από τους κορυφαίους παγκοσμίως προμηθευτές τεχνολογίας και υπηρεσιών. Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία, το οικονομικό έτος 2017 είχε πωλήσεις της τάξης των 78 δις ευρώ και απασχολούσε περίπου 400.500 υπαλλήλους. Οι δραστηριότητες του ομίλου χωρίζονται σε τέσσερις επιχειρηματικούς τομείς: Μobility Solutions, Βιομηχανικής Τεχνολογίας, Καταναλωτικών Αγαθών καθώς και Ενέργειας και Τεχνολογίας Κτηρίων.

Ως Εταιρεία ηγέτης στον τομέα του Internet of Things, παρέχει καινοτόμες ολοκληρωμένες λύσεις για το έξυπνο σπίτι, την έξυπνη πόλη, τη διασυνδεδεμένη αυτοκίνηση αλλά και τη διασυνδεδεμένη βιομηχανία. Επιπλέον η Bosch διακρίνεται για την τεχνογνωσία της επάνω στους αισθητήρες, τα λογισμικά και τις υπηρεσίες και διαθέτει και το δικό της IoT Cloud. Γενικά, όλα τα προϊόντα και οι υπηρεσίες του Ομίλου Bosch έχουν σχεδιαστεί για να ενισχύουν την ποιότητα ζωής, παρέχοντας λύσεις τόσο καινοτόμες όσο και επωφελείς. Με αυτόν τον τρόπο η εταιρεία προσφέρει «Τεχνολογία για τη ζωή» σε όλον τον κόσμο.

Τον Όμιλο Bosch αποτελούν η Robert Bosch GmbH και οι περίπου 450 θυγατρικές επιχειρήσεις σε 60 χώρες. Εάν συμπεριληφθούν οι αντιπροσωπείες και τα γραφεία πωλήσεων, τότε η Bosch εκπροσωπείται σχεδόν σε όλες τις χώρες του κόσμου. Η καινοτομία της Bosch αποτελεί τη βάση της μελλοντικής της ανάπτυξης. Η Bosch απασχολεί 62,500 υπαλλήλους στο τομέα της έρευνας σε 125 περιοχές της υφηλίου.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1886 στη Στουτγάρδη από τον Robert Bosch (1861-1942) με την ονομασία “Εργαστήριο Μηχανικής Ακριβείας και Ηλεκτρικής Μηχανολογίας”. Η ειδική ιδιοκτησιακή δομή του Ομίλου Bosch εγγυάται την επιχειρησιακή του ελευθερία. Έτσι η εταιρεία κάνει μακροπρόθεσμο προγραμματισμό και πραγματοποιεί εκ των προτέρων σημαντικές επενδύσεις οι οποίες διασφαλίζουν το μέλλον της. Το 92% των μετοχών της Robert Bosch GmbH ανήκουν στο κοινωφελές ίδρυμα Robert Bosch Stiftung. Οι επιχειρηματικές λειτουργίες της εταιρείας γίνονται από την Robert Bosch Industrietreuhand KG. Οι υπόλοιπες μετοχές ανήκουν στην οικογένεια Bosch και στη Robert Bosch GmbH.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε

www.bosch.com

www.iot.bosch.com

www.bosch-press.com

twitter.com/BoschPresse

www.linkedin.com/company/bosch-hellas

www.facebook.com/Bosch.Hellas/