Για να τεθούν σε εφαρμογή οι νέες σας ρυθμίσεις, αυτή η ιστοσελίδα θα ανανεωθεί αυτόματα, όταν κάνετε κλικ στο «'Αποθήκευση και κλείσιμο'».

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους λειτουργικότητας, άνεσης και στατιστικής. μπορείτε να αλλάξετε αυτή τη ρύθμιση οποτεδήποτε, κάνοντας κλικ στο «Αλλαγή ρυθμίσεων» Εάν συμφωνείτε για τη χρήση των cookies παρακαλώ κάντε κλικ στο «Ναι, συμφωνώ». Η πολιτική μας για την προστασία προσωπικών δεδομένων

Η Βosch δίνει Θέρμανση, Ψύξη και Ζεστό νερό χρήσης με ένα προϊόν

 
 
 

Επαφές


Rania Theologitou
Τηλέφωνο +30 210 5701211

 

24/07/2017 | Ελλάδας | Εταιρικά νέα

Οι αντλίες θερμότητας αέρα-νερού αξιοποιούν ωφέλιμη θερμότητα από τον αέρα περιβάλλοντος για θέρμανση, ψύξη και ζεστό νερό χρήσης. Η ενέργεια από τον αέρα περιβάλλοντος διατίθεται πρακτικά απεριόριστα και μπορεί συνέχεια να ανακτάται, οπότε μπορούμε να θεωρήσουμε αυτήν την ενέργεια που αντλείται από το περιβάλλον ως ανανεώσιμη πηγή ενέργειας.

Η Compress 6000 από τη Bosch είναι η αντλία θερμότητας αέρα-νερού η οποία προσφέρει ιδιαίτερα μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας. Η Compress 6000AW, δεν κερδίζει μόνο σε επίπεδο αισθητικής, αλλά καταφέρνει να επιτυγχάνει εξαιρετικές τιμές ενεργειακής απόδοσης. Ο συμπιεστής με τεχνολογία Inverter μεριμνά ώστε η αντλία θερμότητας να προσαρμόζει συνέχεια την ισχύ της στις πραγματικές ανάγκες του εκάστοτε χρήστη. Εάν απαιτείται στην οικία μεγάλη ποσότητα θερμότητας, όπως π.χ. κατά τη διάρκεια του χειμώνα, τότε η αντλία λειτουργεί σε πλήρη ισχύ. Όταν ζητείται λιγότερη ποσότητα θερμότητας, όπως την άνοιξη ή το φθινόπωρο, τότε η αντλία μειώνει την ισχύ της αυτόματα.

Η έξυπνη λειτουργία μιας αντλίας θερμότητας την καθιστά μια υψηλής απόδοσης παραγωγό ενέργειας. Το μόνο που χρειάζεται για να λειτουργήσει είναι ηλεκτρικό ρεύμα ως ενέργεια οδήγησης. Στην καλύτερη περίπτωση το 17% ηλεκτρικής ενέργειας είναι αρκετό για να σας παρέχουμε 100% θερμότητα και άνεση στο ζεστό νερό, ενώ το 83% της ενέργειας προέρχεται από το περιβάλλον. Μια πηγή θερμότητας που εξοικονομεί χρήματα ημέρα με την ημέρα. Η συσκευή δεν προσφέρει μόνο εξοικονόμηση ενέργειας, αλλά συντελεί και στο να υπάρχει στο σπίτι κάθε στιγμή μια ευχάριστη ατμόσφαιρα. Κατά τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού, η αντλία θερμότητας μπορεί να χρησιμοποιείται και για τον κλιματισμό χώρων.

Ιδιαίτερα φιλική στον χρήστη είναι και η λειτουργία μέσω Smartphone: με τη βοήθεια μιας εφαρμογής μια οικογένεια μπορεί να χειρίζεται την αντλία θερμότητας από μακριά, παραδείγματος χάρη να θέτει σε λειτουργία τη θέρμανση καθοδόν κατά την επιστροφή τους Όταν τα άτομα επιστρέψουν στο σπίτι, ο χώρος θα είναι ήδη ζεστός.

Ένα ακόμα πλεονέκτημα αποτελούν οι συμπαγείς διαστάσεις της συσκευής και κατά συνέπεια η μικρή δέσμευση χώρου. Επιπλέον, η αντλία θερμότητας έχει ιδιαίτερα χαμηλή στάθμη θορύβου κατά τη λειτουργία. Στη λειτουργία σίγασης μειώνεται ακόμα περισσότερο κατά 3 dB. Ο χρήστης μπορεί να ενεργοποιεί τη λειτουργία χειροκίνητα ή και αυτόματα, πχ. στη ρύθμιση νυχτερινής λειτουργίας.

Όσο υψηλά είναι τα δεδομένα στην άνεση και τη φιλικότητα προς τον χρήστη, άλλο τόσο είναι και ως προς την ευκολία εγκατάστασης.

Η Compress 6000AW αποτελείται από μια μικρή και ελαφριά εξωτερική μονάδα, η οποία τοποθετείται στον εξωτερικό χώρο. Η εσωτερική μονάδα, από την άλλη πλευρά, τοποθετείται στο εσωτερικό της κατοικίας. Καθώς το κλειστό κύκλωμα ψύξης ανήκει εξ’ ολοκλήρου στην εξωτερική μονάδα και επειδή η συσκευή είναι ιδιαίτερα ελαφριά, ο εγκαταστάτης δεν θα χρειαστεί πολύ χρόνο για την εγκατάσταση της αντλίας Compress 6000AW, κι έτσι ελαχιστοποιείται και το κόστος εργασίας για την τοποθέτηση.

Η Bosch έχει αναπτύξει τέσσερις εναλλακτικές προτάσεις για την Compress 6000AW έτσι ώστε να μπορέσει να καλύψει τις διαφορετικές απαιτήσεις των πελατών της, όπως παραδείγματος χάριν προσαρμοσμένες λύσεις για νέες κατασκευές, για ανακαίνιση, για υψηλές ανάγκες για ζεστό νερό χρήσης, για συνδυαστική εφαρμογή με ηλιακό σύστημα ή για περιορισμένο χώρο στο σημείο εγκατάστασης.

Η Bosch Ελλάδας λειτουργεί ως θυγατρική του Ομίλου Bosch στην Ελλάδα από το 1992, αν και η παρουσία της καταγράφεται ήδη από το 1913. Σήμερα απασχολεί προσωπικό 69 ατόμων ενώ ο Όμιλος Bosch στην Ελλάδα απασχολεί συνολικά 492 άτομα. Σύμφωνα με τα προσωρινά οικονομικά στοιχεία οι συνολικές πωλήσεις της για το 2017 ανήλθαν σε 43,3 εκατ. ευρώ και αν συμπεριληφθούν και οι θυγατρικές του ομίλου οι πωλήσεις φτάνουν τα 160,3 εκατ. ευρώ. Δραστηριοποιείται στους τομείς των Ανταλλακτικών Αυτοκινήτων, Ηλεκτρικών Εργαλείων, Συστημάτων Θέρμανσης, Συστημάτων Ασφαλείας καθώς και στους Βιομηχανικούς Αυτοματισμούς, προσφέροντας μια μεγάλη γκάμα προϊόντων υψηλής ποιότητας. Στη Bosch Ελλάδας υπάγονται και οι δραστηριότητες της Κύπρου, της Αλβανίας και της Μάλτας.

Ο Όμιλος Bosch είναι ένας από τους κορυφαίους παγκοσμίως προμηθευτές τεχνολογίας και υπηρεσιών. Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία, το οικονομικό έτος 2017 είχε πωλήσεις της τάξης των 78 δις ευρώ και απασχολούσε περίπου 400.500 υπαλλήλους. Οι δραστηριότητες του ομίλου χωρίζονται σε τέσσερις επιχειρηματικούς τομείς: Μobility Solutions, Βιομηχανικής Τεχνολογίας, Καταναλωτικών Αγαθών καθώς και Ενέργειας και Τεχνολογίας Κτηρίων.

Ως Εταιρεία ηγέτης στον τομέα του Internet of Things, παρέχει καινοτόμες ολοκληρωμένες λύσεις για το έξυπνο σπίτι, την έξυπνη πόλη, τη διασυνδεδεμένη αυτοκίνηση αλλά και τη διασυνδεδεμένη βιομηχανία. Επιπλέον η Bosch διακρίνεται για την τεχνογνωσία της επάνω στους αισθητήρες, τα λογισμικά και τις υπηρεσίες και διαθέτει και το δικό της IoT Cloud. Γενικά, όλα τα προϊόντα και οι υπηρεσίες του Ομίλου Bosch έχουν σχεδιαστεί για να ενισχύουν την ποιότητα ζωής, παρέχοντας λύσεις τόσο καινοτόμες όσο και επωφελείς. Με αυτόν τον τρόπο η εταιρεία προσφέρει «Τεχνολογία για τη ζωή» σε όλον τον κόσμο.

Τον Όμιλο Bosch αποτελούν η Robert Bosch GmbH και οι περίπου 450 θυγατρικές επιχειρήσεις σε 60 χώρες. Εάν συμπεριληφθούν οι αντιπροσωπείες και τα γραφεία πωλήσεων, τότε η Bosch εκπροσωπείται σχεδόν σε όλες τις χώρες του κόσμου. Η καινοτομία της Bosch αποτελεί τη βάση της μελλοντικής της ανάπτυξης. Η Bosch απασχολεί 62,500 υπαλλήλους στο τομέα της έρευνας σε 125 περιοχές της υφηλίου.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1886 στη Στουτγάρδη από τον Robert Bosch (1861-1942) με την ονομασία “Εργαστήριο Μηχανικής Ακριβείας και Ηλεκτρικής Μηχανολογίας”. Η ειδική ιδιοκτησιακή δομή του Ομίλου Bosch εγγυάται την επιχειρησιακή του ελευθερία. Έτσι η εταιρεία κάνει μακροπρόθεσμο προγραμματισμό και πραγματοποιεί εκ των προτέρων σημαντικές επενδύσεις οι οποίες διασφαλίζουν το μέλλον της. Το 92% των μετοχών της Robert Bosch GmbH ανήκουν στο κοινωφελές ίδρυμα Robert Bosch Stiftung. Οι επιχειρηματικές λειτουργίες της εταιρείας γίνονται από την Robert Bosch Industrietreuhand KG. Οι υπόλοιπες μετοχές ανήκουν στην οικογένεια Bosch και στη Robert Bosch GmbH.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε

www.bosch.com

www.iot.bosch.com

www.bosch-press.com

twitter.com/BoschPresse

www.linkedin.com/company/bosch-hellas

www.facebook.com/Bosch.Hellas/