Ferion : o νέος Ανιχνευτής Καπνού Οικιακής Χρήσης από την Bosch

24/07/2017 | Ελλάδας | Εταιρικά νέα

Μέσα στο 2017, ο κανονισμός πυροπροστασίας κτηρίων αλλάζει και καθίσταται υποχρεωτική η ύπαρξη ανιχνευτών καπνού οικιακής χρήσης σε κάθε σπίτι. Οι ανιχνευτές καπνού FERION παρακολουθούν ένα δωμάτιο για εκπομπές καπνού με βάση την αρχή της φωτοηλεκτρικής διάχυσης του φωτός. Λειτουργούν με μπαταρίες ενώ η τοποθέτησή τους μπορεί να γίνει πολύ εύκολα (περιλαμβάνει μια βίδα και ένα βύσμα) από τον ιδιοκτήτη του σπιτιού, χωρίς να απαιτείται η παρουσία τεχνικού. Οι πυρανιχνευτές FERION έχουν κατασκευαστεί σύμφωνα με το πρότυπο ΕΝ 14604. Η μπαταρία τους έχει διάρκεια ζωής 5 χρόνια + 5 επιπλέον χρόνια εγγύηση εκτός της μπαταρίας που περιλαμβάνεται. Τέλος διαθέτουν μεγάλο διακόπτη δοκιμής για τη διευκόλυνση των χρηστών και προστασία κατά των μικρών εντόμων για μείωση ψευδών συναγερμών. Τους πυρανιχνευτές FERION μπορεί να τους προμηθευτεί κανείς από το δίκτυο εμπόρων επαγγελματικών εργαλείων της Bosch.

Toποθέτηση στο χώρο

• Κάθε συσκευή πρέπει να τοποθετηθεί σε οριζόντια θέση στην οροφή στο κέντρο με ελάχιστη απόσταση 0,5 m από τοίχους και αντικείμενα.
  • Σε οροφή κλίσης > 20° θα πρέπει να τοποθετηθεί από 0,5 m έως 1 m από την κορυφή της οροφής.

Έλεγχος λειτουργίας

• Η συσκευή είναι σε κανονική λειτουργία (δεν υπάρχει σήμα). Για να εκτελέσετε τον τυπικό έλεγχο λειτουργίας πατήστε και αφήστε το κουμπί (<2 s).
  • Η συσκευή λειτουργεί σωστά, όταν η σειρήνα ηχήσει 3 φορές