Το «έξυπνο» σπίτι της Bosch είναι εδώ! Όταν η τεχνολογία είναι μέρος της καθημερινότητάς μας.

03/10/2017 | Ελλάδας | Εταιρικά νέα

Η Bosch Eλλάδας, μέλος του διεθνούς Ομίλου Bosch, παρουσίασε στις 3 Οκτωβρίου στις εγκαταστάσεις της, το «Έξυπνο Σπίτι». Φίλοι της τεχνολογίας είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά αλλά και να αλληλεπιδράσουν με το “Demo Smart Home” της εταιρείας που φιλοξενεί κάποια από τα «έξυπνα» και διασυνδεδεμένα προϊόντα της, τα οποία κυκλοφορούν πλέον και στην ελληνική αγορά.

Το Demo Smart Home” της Bosch δημιουργήθηκε για να αποδείξει, ότι οι τεχνολογίες Internet of Things (IoT) έχουν μπει για τα καλά πλέον στην καθημερινότητά μας και το σπίτι μας, προσφέροντας μεγαλύτερη άνεση, ασφάλεια και εξοικονόμηση ενέργειας και χρόνου.

Η φιλοσοφία του “Smart Home” στηρίζεται στη δημιουργία ενός σπιτιού, εξοπλισμένου κατά κύριο λόγο από «έξυπνα» και διασυνδεδεμένα προϊόντα. Συγκεκριμένα, το “Smart Home” που φιλοξενείται στις εγκαταστάσεις της Bosch Ελλάδας, διαθέτει έναν «έξυπνο» θερμοστάτη (CT 100) και έναν επίτοιχο λέβητα αερίου (Condens 7000iW), οι οποίοι, όντας συνδεδεμένοι, δίνουν στον χρήστη τη δυνατότητα να ελέγχει εξ’ αποστάσεως τη θερμοκρασία στο εσωτερικό του σπιτιού του, καθώς και το ζεστό νερό χρήσης, επιτυγχάνοντας βέλτιστα αποτελέσματα με χαμηλή κατανάλωση ενέργειας.

Επιπλέον, διαθέτει έναν «έξυπνο» συναγερμό (Β8512G), ο οποίος επιτρέπει στο χρήστη, με τη βοήθεια IP Καμερών, να παρακολουθεί τους χώρους του σπιτιού του μέσω κινητού ή tablet, αλλά και να εκτελεί εξ’ αποστάσεως λειτουργίες όπως όπλιση/αφόπλιση, άνοιγμα γκαραζόπορτας, άνοιγμα φωτισμού κήπου, προσφέροντας μεγαλύτερη ασφάλεια και καλύτερο έλεγχο.

Το “Bosch Smart Home” διαθέτει ακόμα δύο οικιακές συσκευές, ένα ψυγείο με κάμερα και μια καφετιέρα, οι οποίες δίνουν τη δυνατότητα στο χρήστη να παρακολουθεί εύκολα και όπου και αν βρίσκεται την κατάσταση της λειτουργίας τους, εξοικονομώντας χρόνο.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί, ότι την προϊοντική σειρά Bosch Smart Home συμπληρώνουν το Climate Starter Set, το Security Starter Set, ο «έξυπνος» πυρανιχνευτής, ο «έξυπνος» φούρνος και τα «έξυπνα» πλυντήρια ρούχων και πιάτων. Τα προαναφερθέντα προϊόντα δεν διατίθενται ακόμη στην ελληνική αγορά.

Στην εκδήλωση, απηύθυνε χαιρετισμό ο Διευθύνων Σύμβουλος της Bosch Ελλάδας, κ. Ιωάννης Κάπρας, ο οποίος επισήμανε πως η τεχνολογία ΙοΤ χρησιμοποιείται πλέον ολοένα και περισσότερο στην καθημερινότητά μας, βελτιώνοντάς τη σημαντικά.