Το «έξυπνο» σπίτι της Bosch είναι εδώ! Όταν η τεχνολογία είναι μέρος της καθημερινότητάς μας.

03/10/2017 | Ελλάδας | Εταιρικά νέα

Η Bosch Eλλάδας, μέλος του διεθνούς Ομίλου Bosch, παρουσίασε στις 3 Οκτωβρίου στις εγκαταστάσεις της, το «Έξυπνο Σπίτι». Φίλοι της τεχνολογίας είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά αλλά και να αλληλεπιδράσουν με το “Demo Smart Home” της εταιρείας που φιλοξενεί κάποια από τα «έξυπνα» και διασυνδεδεμένα προϊόντα της, τα οποία κυκλοφορούν πλέον και στην ελληνική αγορά.

Το Demo Smart Home” της Bosch δημιουργήθηκε για να αποδείξει, ότι οι τεχνολογίες Internet of Things (IoT) έχουν μπει για τα καλά πλέον στην καθημερινότητά μας και το σπίτι μας, προσφέροντας μεγαλύτερη άνεση, ασφάλεια και εξοικονόμηση ενέργειας και χρόνου.

Η φιλοσοφία του “Smart Home” στηρίζεται στη δημιουργία ενός σπιτιού, εξοπλισμένου κατά κύριο λόγο από «έξυπνα» και διασυνδεδεμένα προϊόντα. Συγκεκριμένα, το “Smart Home” που φιλοξενείται στις εγκαταστάσεις της Bosch Ελλάδας, διαθέτει έναν «έξυπνο» θερμοστάτη (CT 100) και έναν επίτοιχο λέβητα αερίου (Condens 7000iW), οι οποίοι, όντας συνδεδεμένοι, δίνουν στον χρήστη τη δυνατότητα να ελέγχει εξ’ αποστάσεως τη θερμοκρασία στο εσωτερικό του σπιτιού του, καθώς και το ζεστό νερό χρήσης, επιτυγχάνοντας βέλτιστα αποτελέσματα με χαμηλή κατανάλωση ενέργειας.

Επιπλέον, διαθέτει έναν «έξυπνο» συναγερμό (Β8512G), ο οποίος επιτρέπει στο χρήστη, με τη βοήθεια IP Καμερών, να παρακολουθεί τους χώρους του σπιτιού του μέσω κινητού ή tablet, αλλά και να εκτελεί εξ’ αποστάσεως λειτουργίες όπως όπλιση/αφόπλιση, άνοιγμα γκαραζόπορτας, άνοιγμα φωτισμού κήπου, προσφέροντας μεγαλύτερη ασφάλεια και καλύτερο έλεγχο.

Το “Bosch Smart Home” διαθέτει ακόμα δύο οικιακές συσκευές, ένα ψυγείο με κάμερα και μια καφετιέρα, οι οποίες δίνουν τη δυνατότητα στο χρήστη να παρακολουθεί εύκολα και όπου και αν βρίσκεται την κατάσταση της λειτουργίας τους, εξοικονομώντας χρόνο.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί, ότι την προϊοντική σειρά Bosch Smart Home συμπληρώνουν το Climate Starter Set, το Security Starter Set, ο «έξυπνος» πυρανιχνευτής, ο «έξυπνος» φούρνος και τα «έξυπνα» πλυντήρια ρούχων και πιάτων. Τα προαναφερθέντα προϊόντα δεν διατίθενται ακόμη στην ελληνική αγορά.

Στην εκδήλωση, απηύθυνε χαιρετισμό ο Διευθύνων Σύμβουλος της Bosch Ελλάδας, κ. Ιωάννης Κάπρας, ο οποίος επισήμανε πως η τεχνολογία ΙοΤ χρησιμοποιείται πλέον ολοένα και περισσότερο στην καθημερινότητά μας, βελτιώνοντάς τη σημαντικά.

Η Bosch Ελλάδας λειτουργεί ως θυγατρική του Ομίλου Bosch στην Ελλάδα από το 1992, αν και η παρουσία της καταγράφεται ήδη από το 1913. Σήμερα απασχολεί προσωπικό 69 ατόμων ενώ ο Όμιλος Bosch στην Ελλάδα απασχολεί συνολικά 492 άτομα. Σύμφωνα με τα προσωρινά οικονομικά στοιχεία οι συνολικές πωλήσεις της για το 2017 ανήλθαν σε 43,3 εκατ. ευρώ και αν συμπεριληφθούν και οι θυγατρικές του ομίλου οι πωλήσεις φτάνουν τα 160,3 εκατ. ευρώ. Δραστηριοποιείται στους τομείς των Ανταλλακτικών Αυτοκινήτων, Ηλεκτρικών Εργαλείων, Συστημάτων Θέρμανσης, Συστημάτων Ασφαλείας καθώς και στους Βιομηχανικούς Αυτοματισμούς, προσφέροντας μια μεγάλη γκάμα προϊόντων υψηλής ποιότητας. Στη Bosch Ελλάδας υπάγονται και οι δραστηριότητες της Κύπρου, της Αλβανίας και της Μάλτας.

Ο Όμιλος Bosch είναι ένας από τους κορυφαίους παγκοσμίως προμηθευτές τεχνολογίας και υπηρεσιών. Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία, το οικονομικό έτος 2017 είχε πωλήσεις της τάξης των 78 δις ευρώ και απασχολούσε περίπου 400.500 υπαλλήλους. Οι δραστηριότητες του ομίλου χωρίζονται σε τέσσερις επιχειρηματικούς τομείς: Μobility Solutions, Βιομηχανικής Τεχνολογίας, Καταναλωτικών Αγαθών καθώς και Ενέργειας και Τεχνολογίας Κτηρίων.

Ως Εταιρεία ηγέτης στον τομέα του Internet of Things, παρέχει καινοτόμες ολοκληρωμένες λύσεις για το έξυπνο σπίτι, την έξυπνη πόλη, τη διασυνδεδεμένη αυτοκίνηση αλλά και τη διασυνδεδεμένη βιομηχανία. Επιπλέον η Bosch διακρίνεται για την τεχνογνωσία της επάνω στους αισθητήρες, τα λογισμικά και τις υπηρεσίες και διαθέτει και το δικό της IoT Cloud. Γενικά, όλα τα προϊόντα και οι υπηρεσίες του Ομίλου Bosch έχουν σχεδιαστεί για να ενισχύουν την ποιότητα ζωής, παρέχοντας λύσεις τόσο καινοτόμες όσο και επωφελείς. Με αυτόν τον τρόπο η εταιρεία προσφέρει «Τεχνολογία για τη ζωή» σε όλον τον κόσμο.

Τον Όμιλο Bosch αποτελούν η Robert Bosch GmbH και οι περίπου 450 θυγατρικές επιχειρήσεις σε 60 χώρες. Εάν συμπεριληφθούν οι αντιπροσωπείες και τα γραφεία πωλήσεων, τότε η Bosch εκπροσωπείται σχεδόν σε όλες τις χώρες του κόσμου. Η καινοτομία της Bosch αποτελεί τη βάση της μελλοντικής της ανάπτυξης. Η Bosch απασχολεί 62,500 υπαλλήλους στο τομέα της έρευνας σε 125 περιοχές της υφηλίου.