Έξυπνο Σπίτι: Μεγαλύτερη ασφάλεια, περισσότερη άνεση, άπειρες δυνατότητες!

26/10/2017 | Ελλάδας | Εταιρικά νέα

Μπορείτε να φανταστείτε μια καθημερινότητα στην οποία, όλες οι δουλείες ρουτίνας θα γίνονται «μαγικά», απλά με το πάτημα ενός κουμπιού;

Τώρα, είναι πιο εύκολο από ποτέ!

Πως θα σας φαινόταν εάν μπορούσατε να ελέγξετε απλά και εύκολα όλες τις λειτουργίες του σπιτιού σας ακόμη και όταν λείπετε ; Tώρα με το πάτημα ενός κουμπιού στο κινητό ή το tablet ή ακόμη και ανέπαφα με μια φωνητική εντολή, οι εργασίες στο σπίτι μπορούν να ξεκινήσουν αυτόματα, ενώ εσείς κάνετε κάτι άλλο ή βρίσκεστε εκτός σπιτιού. Και όλα αυτά χάρη στην τεχνολογία IoT (Internet of Things) που έχει διεισδύσει για τα καλά στα νοικοκυριά, κάνοντας το κάθε σπίτι πιο εύχρηστο, βολικό και ασφαλές. Σύμφωνα με μια έρευνα που διεξήγαγε η εταιρεία Gartner για λογαριασμό της Bosch, προβλέπεται, πως το έτος 2022, μια μέση οικογένεια θα διαθέτει περίπου 500 «έξυπνες», διασυνδεδεμένες συσκευές. Πυρανιχνευτές, συναγερμοί, κάμερες, λέβητες, ψυγεία και πλυντήρια αποτελούν μερικές μόνο από τις συσκευές που μπορούν να συνδεθούν στο Ιnternet. Επιπλέον μέχρι το 2020 αναμένεται πως οι «έξυπνες» τεχνολογίες θα χρησιμοποιούνται σχεδόν από το 15% όλων των νοικοκυριών.

Oι διασυνδεδεμένες συσκευές, λόγω του ότι έχουν άπειρες δυνατότητες, ξεκίνησαν από τότε που μπήκαν στη ζωή μας να βελτιώνουν αισθητά την καθημερινότητά μας. Ας πάρουμε για παράδειγμα κάποια «έξυπνα» προϊόντα που κυκλοφορούν ήδη στην ελληνική αγορά από την εταιρεία Bosch, όπως ο λέβητας Condens 7000 iw, με το θερμοστάτη CT100, ο συναγερμός Β8512G και το ψυγείο με την κάμερα της σειράς Home Connect. Tι πιο οικονομικό, φεύγοντας από τη δουλειά και ενώ είσαι καθοδόν για το σπίτι, να ρυθμίζεις ήδη από το αυτοκίνητο σου, την επιθυμητή θερμοκρασία στο χώρο σου, εξασφαλίζοντας παράλληλα και ζεστό νερό χρήσης; Ή τι πιο ασφαλές, με τη βοήθεια IP Καμερών, να παρακολουθείς τους χώρους του σπιτιού σου εξ’ αποστάσεως, ιδίως όταν έχεις αφήσει τα παιδιά μόνα στο σπίτι; Τέλος τι πιο βολικό, απ’ το να είσαι στο Super Market και να έχεις εικόνα μέσω κινητού τηλεφώνου του εσωτερικού του ψυγείου σου;

Στόχος της Bosch που μόνο για το έτος 2016, πούλησε 27 εκατομμύρια διασυνδεδεμένες συσκευές, δεν αποτελεί άλλος, απ’ το να κάνει αυτές τις «έξυπνες» τεχνολογίες φιλικές προς το χρήστη. Γι’ αυτό επιδίδεται στη βελτιστοποίηση και επέκταση των ήδη υπαρχουσών λύσεων, ώστε ο χρήστης να έχει τον έλεγχο των συνεχώς αυξανόμενων σε αριθμό διασυνδεδεμένων συσκευών του, μέσω μόνο μια εφαρμογής (App). To 2018 όλα τα «έξυπνα», διασυνδεδεμένα προϊόντα που αναμένεται να λανσάρει η Bosch στην ελληνική αγορά, θα είναι συμβατά και με το σύστημα φωνητικού ελέγχου Alexa της Amazon.