Για να τεθούν σε εφαρμογή οι νέες σας ρυθμίσεις, αυτή η ιστοσελίδα θα ανανεωθεί αυτόματα, όταν κάνετε κλικ στο «'Αποθήκευση και κλείσιμο'».

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους λειτουργικότητας, άνεσης και στατιστικής. μπορείτε να αλλάξετε αυτή τη ρύθμιση οποτεδήποτε, κάνοντας κλικ στο «Αλλαγή ρυθμίσεων» Εάν συμφωνείτε για τη χρήση των cookies παρακαλώ κάντε κλικ στο «Ναι, συμφωνώ». Η πολιτική μας για την προστασία προσωπικών δεδομένων

Έξυπνο Σπίτι: Μεγαλύτερη ασφάλεια, περισσότερη άνεση, άπειρες δυνατότητες!

 
 
 

Επαφές


Rania Theologitou
Τηλέφωνο +30 210 5701211

 

26/10/2017 | Ελλάδας | Εταιρικά νέα

Μπορείτε να φανταστείτε μια καθημερινότητα στην οποία, όλες οι δουλείες ρουτίνας θα γίνονται «μαγικά», απλά με το πάτημα ενός κουμπιού;

Τώρα, είναι πιο εύκολο από ποτέ!

Πως θα σας φαινόταν εάν μπορούσατε να ελέγξετε απλά και εύκολα όλες τις λειτουργίες του σπιτιού σας ακόμη και όταν λείπετε ; Tώρα με το πάτημα ενός κουμπιού στο κινητό ή το tablet ή ακόμη και ανέπαφα με μια φωνητική εντολή, οι εργασίες στο σπίτι μπορούν να ξεκινήσουν αυτόματα, ενώ εσείς κάνετε κάτι άλλο ή βρίσκεστε εκτός σπιτιού. Και όλα αυτά χάρη στην τεχνολογία IoT (Internet of Things) που έχει διεισδύσει για τα καλά στα νοικοκυριά, κάνοντας το κάθε σπίτι πιο εύχρηστο, βολικό και ασφαλές. Σύμφωνα με μια έρευνα που διεξήγαγε η εταιρεία Gartner για λογαριασμό της Bosch, προβλέπεται, πως το έτος 2022, μια μέση οικογένεια θα διαθέτει περίπου 500 «έξυπνες», διασυνδεδεμένες συσκευές. Πυρανιχνευτές, συναγερμοί, κάμερες, λέβητες, ψυγεία και πλυντήρια αποτελούν μερικές μόνο από τις συσκευές που μπορούν να συνδεθούν στο Ιnternet. Επιπλέον μέχρι το 2020 αναμένεται πως οι «έξυπνες» τεχνολογίες θα χρησιμοποιούνται σχεδόν από το 15% όλων των νοικοκυριών.

Oι διασυνδεδεμένες συσκευές, λόγω του ότι έχουν άπειρες δυνατότητες, ξεκίνησαν από τότε που μπήκαν στη ζωή μας να βελτιώνουν αισθητά την καθημερινότητά μας. Ας πάρουμε για παράδειγμα κάποια «έξυπνα» προϊόντα που κυκλοφορούν ήδη στην ελληνική αγορά από την εταιρεία Bosch, όπως ο λέβητας Condens 7000 iw, με το θερμοστάτη CT100, ο συναγερμός Β8512G και το ψυγείο με την κάμερα της σειράς Home Connect. Tι πιο οικονομικό, φεύγοντας από τη δουλειά και ενώ είσαι καθοδόν για το σπίτι, να ρυθμίζεις ήδη από το αυτοκίνητο σου, την επιθυμητή θερμοκρασία στο χώρο σου, εξασφαλίζοντας παράλληλα και ζεστό νερό χρήσης; Ή τι πιο ασφαλές, με τη βοήθεια IP Καμερών, να παρακολουθείς τους χώρους του σπιτιού σου εξ’ αποστάσεως, ιδίως όταν έχεις αφήσει τα παιδιά μόνα στο σπίτι; Τέλος τι πιο βολικό, απ’ το να είσαι στο Super Market και να έχεις εικόνα μέσω κινητού τηλεφώνου του εσωτερικού του ψυγείου σου;

Στόχος της Bosch που μόνο για το έτος 2016, πούλησε 27 εκατομμύρια διασυνδεδεμένες συσκευές, δεν αποτελεί άλλος, απ’ το να κάνει αυτές τις «έξυπνες» τεχνολογίες φιλικές προς το χρήστη. Γι’ αυτό επιδίδεται στη βελτιστοποίηση και επέκταση των ήδη υπαρχουσών λύσεων, ώστε ο χρήστης να έχει τον έλεγχο των συνεχώς αυξανόμενων σε αριθμό διασυνδεδεμένων συσκευών του, μέσω μόνο μια εφαρμογής (App). To 2018 όλα τα «έξυπνα», διασυνδεδεμένα προϊόντα που αναμένεται να λανσάρει η Bosch στην ελληνική αγορά, θα είναι συμβατά και με το σύστημα φωνητικού ελέγχου Alexa της Amazon.

Η Bosch Ελλάδας λειτουργεί ως θυγατρική του Ομίλου Bosch στην Ελλάδα από το 1992, αν και η παρουσία της καταγράφεται ήδη από το 1913. Σήμερα απασχολεί προσωπικό 69 ατόμων ενώ ο Όμιλος Bosch στην Ελλάδα απασχολεί συνολικά 492 άτομα. Σύμφωνα με τα προσωρινά οικονομικά στοιχεία οι συνολικές πωλήσεις της για το 2017 ανήλθαν σε 43,3 εκατ. ευρώ και αν συμπεριληφθούν και οι θυγατρικές του ομίλου οι πωλήσεις φτάνουν τα 160,3 εκατ. ευρώ. Δραστηριοποιείται στους τομείς των Ανταλλακτικών Αυτοκινήτων, Ηλεκτρικών Εργαλείων, Συστημάτων Θέρμανσης, Συστημάτων Ασφαλείας καθώς και στους Βιομηχανικούς Αυτοματισμούς, προσφέροντας μια μεγάλη γκάμα προϊόντων υψηλής ποιότητας. Στη Bosch Ελλάδας υπάγονται και οι δραστηριότητες της Κύπρου, της Αλβανίας και της Μάλτας.

Ο Όμιλος Bosch είναι ένας από τους κορυφαίους παγκοσμίως προμηθευτές τεχνολογίας και υπηρεσιών. Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία, το οικονομικό έτος 2017 είχε πωλήσεις της τάξης των 78 δις ευρώ και απασχολούσε περίπου 400.500 υπαλλήλους. Οι δραστηριότητες του ομίλου χωρίζονται σε τέσσερις επιχειρηματικούς τομείς: Μobility Solutions, Βιομηχανικής Τεχνολογίας, Καταναλωτικών Αγαθών καθώς και Ενέργειας και Τεχνολογίας Κτηρίων.

Ως Εταιρεία ηγέτης στον τομέα του Internet of Things, παρέχει καινοτόμες ολοκληρωμένες λύσεις για το έξυπνο σπίτι, την έξυπνη πόλη, τη διασυνδεδεμένη αυτοκίνηση αλλά και τη διασυνδεδεμένη βιομηχανία. Επιπλέον η Bosch διακρίνεται για την τεχνογνωσία της επάνω στους αισθητήρες, τα λογισμικά και τις υπηρεσίες και διαθέτει και το δικό της IoT Cloud. Γενικά, όλα τα προϊόντα και οι υπηρεσίες του Ομίλου Bosch έχουν σχεδιαστεί για να ενισχύουν την ποιότητα ζωής, παρέχοντας λύσεις τόσο καινοτόμες όσο και επωφελείς. Με αυτόν τον τρόπο η εταιρεία προσφέρει «Τεχνολογία για τη ζωή» σε όλον τον κόσμο.

Τον Όμιλο Bosch αποτελούν η Robert Bosch GmbH και οι περίπου 450 θυγατρικές επιχειρήσεις σε 60 χώρες. Εάν συμπεριληφθούν οι αντιπροσωπείες και τα γραφεία πωλήσεων, τότε η Bosch εκπροσωπείται σχεδόν σε όλες τις χώρες του κόσμου. Η καινοτομία της Bosch αποτελεί τη βάση της μελλοντικής της ανάπτυξης. Η Bosch απασχολεί 62,500 υπαλλήλους στο τομέα της έρευνας σε 125 περιοχές της υφηλίου.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1886 στη Στουτγάρδη από τον Robert Bosch (1861-1942) με την ονομασία “Εργαστήριο Μηχανικής Ακριβείας και Ηλεκτρικής Μηχανολογίας”. Η ειδική ιδιοκτησιακή δομή του Ομίλου Bosch εγγυάται την επιχειρησιακή του ελευθερία. Έτσι η εταιρεία κάνει μακροπρόθεσμο προγραμματισμό και πραγματοποιεί εκ των προτέρων σημαντικές επενδύσεις οι οποίες διασφαλίζουν το μέλλον της. Το 92% των μετοχών της Robert Bosch GmbH ανήκουν στο κοινωφελές ίδρυμα Robert Bosch Stiftung. Οι επιχειρηματικές λειτουργίες της εταιρείας γίνονται από την Robert Bosch Industrietreuhand KG. Οι υπόλοιπες μετοχές ανήκουν στην οικογένεια Bosch και στη Robert Bosch GmbH.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε

www.bosch.com

www.iot.bosch.com

www.bosch-press.com

twitter.com/BoschPresse

www.linkedin.com/company/bosch-hellas

www.facebook.com/Bosch.Hellas/