Για να τεθούν σε εφαρμογή οι νέες σας ρυθμίσεις, αυτή η ιστοσελίδα θα ανανεωθεί αυτόματα, όταν κάνετε κλικ στο «'Αποθήκευση και κλείσιμο'».

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους λειτουργικότητας, άνεσης και στατιστικής. μπορείτε να αλλάξετε αυτή τη ρύθμιση οποτεδήποτε, κάνοντας κλικ στο «Αλλαγή ρυθμίσεων» Εάν συμφωνείτε για τη χρήση των cookies παρακαλώ κάντε κλικ στο «Ναι, συμφωνώ». Η πολιτική μας για την προστασία προσωπικών δεδομένων

Έρευνα της Bosch για το Έξυπνο Σπίτι

 
 
 

Επαφές


Rania Theologitou
Τηλέφωνο +30 210 5701211

 

30/10/2017 | Ελλάδας | Εταιρικά νέα

Εξοικονόμηση Ενέργειας & Ασφάλεια, οι πιο σημαντικοί λόγοι για την χρήση «έξυπνης» τεχνολογίας στα σπίτια.

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε η Bosch σε συνεργασία με το Twitter , ο περισσότερος κόσμος φαίνεται να αγνοεί τις δυνατότητες που προσφέρει σήμερα το «έξυπνο» σπίτι. Για παράδειγμα, ενώ το 70% των ερωτηθέντων γνωρίζει ότι με την χρήση «έξυπνης» τεχνολογίας τα φώτα μπορούν να σβήσουν αυτόματα όταν φύγεις απ’ το σπίτι, μόλις το 22% μπορεί να φανταστεί έναν «έξυπνο» φούρνο να προτείνει συνταγές ή την θέρμανση να κλείνει αυτόματα όταν κάποιο παράθυρο ή μπαλκονόπορτα έχει ξεχαστεί ανοιχτό. Αξίζει να σημειωθεί ότι περισσότερο ενημερωμένοι για τις λειτουργίες του «έξυπνου» σπιτιού είναι οι ηλικίες 25-34, καθώς είναι περισσότερο εξοικειωμένες με τη τεχνολογία και πιο κοντά στις τεχνολογικές εξελίξεις, με τις γυναίκες να είναι πάντα πιο επιφυλακτικές ως προς τη χρησιμότητα του «έξυπνου» σπιτιού σε σχέση με τους άνδρες.

Στο πλαίσιο της έρευνας, όταν οι συμμετέχοντες ρωτήθηκαν γιατί θα μετέτρεπαν το σπίτι τους σε «έξυπνο», η πλειοψηφία απάντησε για λόγους εξοικονόμησης ενέργειας και χρημάτων. Η ιδέα να μπορούν από το αυτοκίνητο ή τη δουλειά να κάνουν τις απαραίτητες ρυθμίσεις, ώστε φτάνοντας να απολαμβάνουν έναν χώρο με σωστή θερμοκρασία και ζεστό νερό χρήσης, είναι πολύ ελκυστική. Το ίδιο και η ιδέα ότι δεν χρειάζεται να ανησυχούν εάν ξέχασαν κάποια πόρτα ή παράθυρο ανοιχτό με το καλοριφέρ να καίει. Επίσης ένα εξίσου μεγάλο μέρος των ερωτηθέντων απάντησε πως θα χρησιμοποιούσε «έξυπνες» διασυνδεδεμένες τεχνολογίες στο σπίτι του για λόγους ασφαλείας. Η δυνατότητα της εξ’ αποστάσεως παρακολούθησης ανά πάσα στιγμή μέσω μιας διασυνδεδεμένης κάμερας, προσδίδει όσο να ναι, ένα αίσθημα ανακούφισης και ασφάλειας.

Επιπλέον, στο ερώτημα σε ποιες περιπτώσεις οι χρήστες θα ήθελαν να παρακολουθούν και να ελέγχουν τις λειτουργίες του σπιτιού τους από απόσταση, η πλειοψηφία απάντησε όταν λείπουν σε ταξίδι ή διακοπές, ενώ όταν κλήθηκαν να απαντήσουν γιατί δεν έχουν διασυνδέσει το σπίτι τους ακόμη, πάνω από το 50% ανέφερε ως αιτία, το υψηλό κόστος. Αυτό δείχνει οτι οι χρήστες θεωρούν τις διασυνδεδεμένες λύσεις πολύ ακριβότερες από τις συμβατικές, πράγμα όμως που δεν ισχύει.

Η έρευνα της Bosch διεξήχθη πέρυσι μέσω του Twitter και έλαβαν μέρος 6.265 χρήστες από Αυστρία, Γερμανία, Ισπανία, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο και Η.Π.Α.

Στο μεταξύ η Bosch Eλλάδας, μέλος του διεθνούς Ομίλου Bosch, παρουσίασε φέτος τον Οκτώβρη στις εγκαταστάσεις της το concept «Έξυπνο Σπίτι», δίνοντας την ευκαιρία σε φίλους της τεχνολογίας να δουν από κοντά αλλά και να αλληλεπιδράσουν με κάποια από τα «έξυπνα» και διασυνδεδεμένα προϊόντα της, τα οποία κυκλοφορούν πλέον και στην ελληνική αγορά. Αυτά είναι ο επίτοιχος λέβητας αερίου Condens 7000IW ,με τον «έξυπνο» θερμοστάτη CT-100 και o «έξυπνος» συναγερμός Β8512G.

Η Bosch Ελλάδας λειτουργεί ως θυγατρική του Ομίλου Bosch στην Ελλάδα από το 1992, αν και η παρουσία της καταγράφεται ήδη από το 1913. Σήμερα απασχολεί προσωπικό 69 ατόμων ενώ ο Όμιλος Bosch στην Ελλάδα απασχολεί συνολικά 492 άτομα. Σύμφωνα με τα προσωρινά οικονομικά στοιχεία οι συνολικές πωλήσεις της για το 2017 ανήλθαν σε 43,3 εκατ. ευρώ και αν συμπεριληφθούν και οι θυγατρικές του ομίλου οι πωλήσεις φτάνουν τα 160,3 εκατ. ευρώ. Δραστηριοποιείται στους τομείς των Ανταλλακτικών Αυτοκινήτων, Ηλεκτρικών Εργαλείων, Συστημάτων Θέρμανσης, Συστημάτων Ασφαλείας καθώς και στους Βιομηχανικούς Αυτοματισμούς, προσφέροντας μια μεγάλη γκάμα προϊόντων υψηλής ποιότητας. Στη Bosch Ελλάδας υπάγονται και οι δραστηριότητες της Κύπρου, της Αλβανίας και της Μάλτας.

Ο Όμιλος Bosch είναι ένας από τους κορυφαίους παγκοσμίως προμηθευτές τεχνολογίας και υπηρεσιών. Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία, το οικονομικό έτος 2017 είχε πωλήσεις της τάξης των 78 δις ευρώ και απασχολούσε περίπου 400.500 υπαλλήλους. Οι δραστηριότητες του ομίλου χωρίζονται σε τέσσερις επιχειρηματικούς τομείς: Μobility Solutions, Βιομηχανικής Τεχνολογίας, Καταναλωτικών Αγαθών καθώς και Ενέργειας και Τεχνολογίας Κτηρίων.

Ως Εταιρεία ηγέτης στον τομέα του Internet of Things, παρέχει καινοτόμες ολοκληρωμένες λύσεις για το έξυπνο σπίτι, την έξυπνη πόλη, τη διασυνδεδεμένη αυτοκίνηση αλλά και τη διασυνδεδεμένη βιομηχανία. Επιπλέον η Bosch διακρίνεται για την τεχνογνωσία της επάνω στους αισθητήρες, τα λογισμικά και τις υπηρεσίες και διαθέτει και το δικό της IoT Cloud. Γενικά, όλα τα προϊόντα και οι υπηρεσίες του Ομίλου Bosch έχουν σχεδιαστεί για να ενισχύουν την ποιότητα ζωής, παρέχοντας λύσεις τόσο καινοτόμες όσο και επωφελείς. Με αυτόν τον τρόπο η εταιρεία προσφέρει «Τεχνολογία για τη ζωή» σε όλον τον κόσμο.

Τον Όμιλο Bosch αποτελούν η Robert Bosch GmbH και οι περίπου 450 θυγατρικές επιχειρήσεις σε 60 χώρες. Εάν συμπεριληφθούν οι αντιπροσωπείες και τα γραφεία πωλήσεων, τότε η Bosch εκπροσωπείται σχεδόν σε όλες τις χώρες του κόσμου. Η καινοτομία της Bosch αποτελεί τη βάση της μελλοντικής της ανάπτυξης. Η Bosch απασχολεί 62,500 υπαλλήλους στο τομέα της έρευνας σε 125 περιοχές της υφηλίου.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1886 στη Στουτγάρδη από τον Robert Bosch (1861-1942) με την ονομασία “Εργαστήριο Μηχανικής Ακριβείας και Ηλεκτρικής Μηχανολογίας”. Η ειδική ιδιοκτησιακή δομή του Ομίλου Bosch εγγυάται την επιχειρησιακή του ελευθερία. Έτσι η εταιρεία κάνει μακροπρόθεσμο προγραμματισμό και πραγματοποιεί εκ των προτέρων σημαντικές επενδύσεις οι οποίες διασφαλίζουν το μέλλον της. Το 92% των μετοχών της Robert Bosch GmbH ανήκουν στο κοινωφελές ίδρυμα Robert Bosch Stiftung. Οι επιχειρηματικές λειτουργίες της εταιρείας γίνονται από την Robert Bosch Industrietreuhand KG. Οι υπόλοιπες μετοχές ανήκουν στην οικογένεια Bosch και στη Robert Bosch GmbH.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε

www.bosch.com

www.iot.bosch.com

www.bosch-press.com

twitter.com/BoschPresse

www.linkedin.com/company/bosch-hellas

www.facebook.com/Bosch.Hellas/