Για να τεθούν σε εφαρμογή οι νέες σας ρυθμίσεις, αυτή η ιστοσελίδα θα ανανεωθεί αυτόματα, όταν κάνετε κλικ στο «'Αποθήκευση και κλείσιμο'».

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους λειτουργικότητας, άνεσης και στατιστικής. μπορείτε να αλλάξετε αυτή τη ρύθμιση οποτεδήποτε, κάνοντας κλικ στο «Αλλαγή ρυθμίσεων» Εάν συμφωνείτε για τη χρήση των cookies παρακαλώ κάντε κλικ στο «Ναι, συμφωνώ». Η πολιτική μας για την προστασία προσωπικών δεδομένων

Νέες τεχνολογίες Bosch για αεροδρόμια.

 
 
 

Επαφές


Rania Theologitou
Τηλέφωνο +30 210 5701211

 

07/11/2017 | Ελλάδας | Εταιρικά νέα

Παρουσίαση σε 2ήμερο σεμινάριο στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.

Τις νέες τεχνολογίες της για αεροδρόμια παρουσίασε η Bosch, σε ένα 2ήμερο σεμινάριο που φιλοξενήθηκε στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών. Το εν λόγω σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στις 10 και 11 Οκτωβρίου, 2017 με την συμμετοχή των υπευθύνων ασφαλείας από διάφορα αεροδρόμια της Ευρώπης.

Η πρώτη μέρα του “Airport User Group Event” της Bosch ξεκίνησε με μια εφ’ όλης της ύλης ξενάγηση των συμμετεχόντων στους χώρους του αεροδρομίου όπως πχ το Control Room, για να συνεχιστεί με την ζωντανή επίδειξη όλων των νέων τεχνολογιών Bosch που χρησιμοποιούνται στις εγκαταστάσεις του. Κατ’ αυτό τον τρόπο οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να συγκρίνουν τα δικά τους συστήματα με αυτά του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών αλλά και να πάρουν νέες ιδέες από τον τρόπο λειτουργίας του.

Κατά τη διάρκεια της δεύτερης μέρας πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις, στις οποίες οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και καλές πρακτικές σχετικά με τις καθημερινές λειτουργίες ενός αεροδρομίου αλλά και τις εμπειρίες τους πάνω σε τρόπους διαχείρισης προβλημάτων, με τα οποία βρέθηκαν αντιμέτωποι στο παρελθόν.

Οι τεχνολογίες της Bosch που παρουσιάστηκαν στο “Airport User Group Event” είναι οι εξής:

Video Stitching (Συρραφή ζωντανού βίντεο): Μια ενσωματωμένη λειτουργία του λογισμικού Bosch VMS, η οποία μπορεί να εκκινήσει με τη χρήση οποιασδήποτε κάμερας IP από την Bosch. Πολλαπλές κάμερες (συγκεκριμένα έως και 16) μπορούν να ενοποιηθούν σε μια ενιαία εικόνα, έτσι ώστε να μην υπάρχουν «τυφλά σημεία» μεταξύ δυο ή περισσοτέρων καμερών και παράλληλα να παρέχεται η δυνατότητα για ενιαία χρήση των Video Analytics στην τελική ενοποιημένη εικόνα του ζωντανού βίντεο.

Video Fire Detection (Ανίχνευση πυρκαγιάς με χρήση Video Analytics): Με την ειδική κάμερα ανίχνευσης πυρκαγιάς και καπνού AVIOTEC, ο εντοπισμός καπνού ή φωτιάς σε κλειστούς χώρους με μεγάλο ύψος επιτυγχάνεται σε μερικά δευτερόλεπτα, σε αντίθεση με τα συμβατικά συστήματα πυρανίχνευσης που χρησιμοποιούνται σε τέτοιους χώρους τα οποία χρειάζονται λίγα λεπτά, που πολλές φορές καθιστούν την πυρκαγιά μη διαχειρίσιμη.

Face Recognition (Λογισμικό αναγνώρισης προσώπου): Το λογισμικό NeoFace από την NEC ενσωματώνεται απρόσκοπτα στο λογισμικό Bosch VMS και παρέχει μια ενιαία λύση βιντεοπαρακολούθησης και αναγνώρισης προσώπου χρησιμοποιώντας μόνο ένα λογισμικό.

Η Bosch Ελλάδας θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά την Aegean Airlines που για τις ανάγκες του “Airport User Group Event”, παραχώρησε έναν από τους χώρους επισκευής των airbus.

Η Bosch Ελλάδας λειτουργεί ως θυγατρική του Ομίλου Bosch στην Ελλάδα από το 1992, αν και η παρουσία της καταγράφεται ήδη από το 1913. Σήμερα απασχολεί προσωπικό 69 ατόμων ενώ ο Όμιλος Bosch στην Ελλάδα απασχολεί συνολικά 492 άτομα. Σύμφωνα με τα προσωρινά οικονομικά στοιχεία οι συνολικές πωλήσεις της για το 2017 ανήλθαν σε 43,3 εκατ. ευρώ και αν συμπεριληφθούν και οι θυγατρικές του ομίλου οι πωλήσεις φτάνουν τα 160,3 εκατ. ευρώ. Δραστηριοποιείται στους τομείς των Ανταλλακτικών Αυτοκινήτων, Ηλεκτρικών Εργαλείων, Συστημάτων Θέρμανσης, Συστημάτων Ασφαλείας καθώς και στους Βιομηχανικούς Αυτοματισμούς, προσφέροντας μια μεγάλη γκάμα προϊόντων υψηλής ποιότητας. Στη Bosch Ελλάδας υπάγονται και οι δραστηριότητες της Κύπρου, της Αλβανίας και της Μάλτας.

Ο Όμιλος Bosch είναι ένας από τους κορυφαίους παγκοσμίως προμηθευτές τεχνολογίας και υπηρεσιών. Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία, το οικονομικό έτος 2017 είχε πωλήσεις της τάξης των 78 δις ευρώ και απασχολούσε περίπου 400.500 υπαλλήλους. Οι δραστηριότητες του ομίλου χωρίζονται σε τέσσερις επιχειρηματικούς τομείς: Μobility Solutions, Βιομηχανικής Τεχνολογίας, Καταναλωτικών Αγαθών καθώς και Ενέργειας και Τεχνολογίας Κτηρίων.

Ως Εταιρεία ηγέτης στον τομέα του Internet of Things, παρέχει καινοτόμες ολοκληρωμένες λύσεις για το έξυπνο σπίτι, την έξυπνη πόλη, τη διασυνδεδεμένη αυτοκίνηση αλλά και τη διασυνδεδεμένη βιομηχανία. Επιπλέον η Bosch διακρίνεται για την τεχνογνωσία της επάνω στους αισθητήρες, τα λογισμικά και τις υπηρεσίες και διαθέτει και το δικό της IoT Cloud. Γενικά, όλα τα προϊόντα και οι υπηρεσίες του Ομίλου Bosch έχουν σχεδιαστεί για να ενισχύουν την ποιότητα ζωής, παρέχοντας λύσεις τόσο καινοτόμες όσο και επωφελείς. Με αυτόν τον τρόπο η εταιρεία προσφέρει «Τεχνολογία για τη ζωή» σε όλον τον κόσμο.

Τον Όμιλο Bosch αποτελούν η Robert Bosch GmbH και οι περίπου 450 θυγατρικές επιχειρήσεις σε 60 χώρες. Εάν συμπεριληφθούν οι αντιπροσωπείες και τα γραφεία πωλήσεων, τότε η Bosch εκπροσωπείται σχεδόν σε όλες τις χώρες του κόσμου. Η καινοτομία της Bosch αποτελεί τη βάση της μελλοντικής της ανάπτυξης. Η Bosch απασχολεί 62,500 υπαλλήλους στο τομέα της έρευνας σε 125 περιοχές της υφηλίου.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1886 στη Στουτγάρδη από τον Robert Bosch (1861-1942) με την ονομασία “Εργαστήριο Μηχανικής Ακριβείας και Ηλεκτρικής Μηχανολογίας”. Η ειδική ιδιοκτησιακή δομή του Ομίλου Bosch εγγυάται την επιχειρησιακή του ελευθερία. Έτσι η εταιρεία κάνει μακροπρόθεσμο προγραμματισμό και πραγματοποιεί εκ των προτέρων σημαντικές επενδύσεις οι οποίες διασφαλίζουν το μέλλον της. Το 92% των μετοχών της Robert Bosch GmbH ανήκουν στο κοινωφελές ίδρυμα Robert Bosch Stiftung. Οι επιχειρηματικές λειτουργίες της εταιρείας γίνονται από την Robert Bosch Industrietreuhand KG. Οι υπόλοιπες μετοχές ανήκουν στην οικογένεια Bosch και στη Robert Bosch GmbH.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε

www.bosch.com

www.iot.bosch.com

www.bosch-press.com

twitter.com/BoschPresse

www.linkedin.com/company/bosch-hellas

www.facebook.com/Bosch.Hellas/