Νέες τεχνολογίες Bosch για αεροδρόμια.

07/11/2017 | Ελλάδας | Εταιρικά νέα

Παρουσίαση σε 2ήμερο σεμινάριο στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.

Τις νέες τεχνολογίες της για αεροδρόμια παρουσίασε η Bosch, σε ένα 2ήμερο σεμινάριο που φιλοξενήθηκε στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών. Το εν λόγω σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στις 10 και 11 Οκτωβρίου, 2017 με την συμμετοχή των υπευθύνων ασφαλείας από διάφορα αεροδρόμια της Ευρώπης.

Η πρώτη μέρα του “Airport User Group Event” της Bosch ξεκίνησε με μια εφ’ όλης της ύλης ξενάγηση των συμμετεχόντων στους χώρους του αεροδρομίου όπως πχ το Control Room, για να συνεχιστεί με την ζωντανή επίδειξη όλων των νέων τεχνολογιών Bosch που χρησιμοποιούνται στις εγκαταστάσεις του. Κατ’ αυτό τον τρόπο οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να συγκρίνουν τα δικά τους συστήματα με αυτά του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών αλλά και να πάρουν νέες ιδέες από τον τρόπο λειτουργίας του.

Κατά τη διάρκεια της δεύτερης μέρας πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις, στις οποίες οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και καλές πρακτικές σχετικά με τις καθημερινές λειτουργίες ενός αεροδρομίου αλλά και τις εμπειρίες τους πάνω σε τρόπους διαχείρισης προβλημάτων, με τα οποία βρέθηκαν αντιμέτωποι στο παρελθόν.

Οι τεχνολογίες της Bosch που παρουσιάστηκαν στο “Airport User Group Event” είναι οι εξής:

Video Stitching (Συρραφή ζωντανού βίντεο): Μια ενσωματωμένη λειτουργία του λογισμικού Bosch VMS, η οποία μπορεί να εκκινήσει με τη χρήση οποιασδήποτε κάμερας IP από την Bosch. Πολλαπλές κάμερες (συγκεκριμένα έως και 16) μπορούν να ενοποιηθούν σε μια ενιαία εικόνα, έτσι ώστε να μην υπάρχουν «τυφλά σημεία» μεταξύ δυο ή περισσοτέρων καμερών και παράλληλα να παρέχεται η δυνατότητα για ενιαία χρήση των Video Analytics στην τελική ενοποιημένη εικόνα του ζωντανού βίντεο.

Video Fire Detection (Ανίχνευση πυρκαγιάς με χρήση Video Analytics): Με την ειδική κάμερα ανίχνευσης πυρκαγιάς και καπνού AVIOTEC, ο εντοπισμός καπνού ή φωτιάς σε κλειστούς χώρους με μεγάλο ύψος επιτυγχάνεται σε μερικά δευτερόλεπτα, σε αντίθεση με τα συμβατικά συστήματα πυρανίχνευσης που χρησιμοποιούνται σε τέτοιους χώρους τα οποία χρειάζονται λίγα λεπτά, που πολλές φορές καθιστούν την πυρκαγιά μη διαχειρίσιμη.

Face Recognition (Λογισμικό αναγνώρισης προσώπου): Το λογισμικό NeoFace από την NEC ενσωματώνεται απρόσκοπτα στο λογισμικό Bosch VMS και παρέχει μια ενιαία λύση βιντεοπαρακολούθησης και αναγνώρισης προσώπου χρησιμοποιώντας μόνο ένα λογισμικό.

Η Bosch Ελλάδας θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά την Aegean Airlines που για τις ανάγκες του “Airport User Group Event”, παραχώρησε έναν από τους χώρους επισκευής των airbus.