Νέα υβριδική μπαταρία 48 volt από την Bosch.

08/11/2017 | Ελλάδας | Εταιρικά νέα

Μείωση ρύπων & κατανάλωσης καυσίμου.

Η Bosch καινοτομεί στον τομέα της ηλεκτροκίνησης με την κατασκευή μιας νέας πρωτοποριακής μπαταρίας 48 volt για εύκολη ενσωμάτωση σε νέα μοντέλα οχημάτων. Διαβλέποντας μεγάλη αύξηση στην αγορά υβριδικών οχημάτων, η Bosch προσφέρει και άλλα εξαρτήματα για τον κινητήρα, χωρίς όμως να εγκαταλείπει τον βασικό της στόχο που είναι να κυριαρχήσει στην αγορά μπαταριών 48 volt. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, τα υβριδικά οχήματα 48 volt που θα κυκλοφορούν στους δρόμους μέχρι το 2025 θα φτάσουν τα 15 εκατομμύρια.

Για το σχεδιασμό της νέας μπαταρίας 48 volt , χρησιμοποιήθηκε από την Bosch τεχνολογία αιχμής για μειωμένους ρύπους και μειωμένη κατανάλωση καυσίμου. Η μπαταρία δεν απαιτεί ψύξη, καθώς το περίβλημά της είναι κατασκευασμένο από πλαστικό και όχι από μέταλλο. Το πλαστικό περίβλημα αποτελεί μια πραγματική πρόκληση, καθώς τα στοιχεία ιόντων λιθίου διαστέλλονται όταν η μπαταρία φορτίζεται. Οι μηχανικοί της Bosch αναπροσάρμοσαν τις κυψέλες της μπαταρίας έτσι ώστε το ακόμη και το πλαστικό περίβλημα να μπορεί να αντέχει την πίεση διαστολής. Χάρη σε αυτή την καινοτομία επιτυγχάνεται μείωση των εκπομπών CO2 του οχήματος με έναν συγκριτικά οικονομικό τρόπο.

Με τη νέα αυτή μπαταρία η Bosch συμβάλει αποφασιστικά ώστε το υβριδικό όχημα των 48 volt να καταστεί οικονομικά προσιτό στη μαζική αγορά. Ήδη η μπαταρία έχει μεγάλη ζήτηση, ιδιαίτερα μεταξύ των κινέζων κατασκευαστών, εξασφαλίζοντας για την Bosch ένα σημαντικό αριθμό συμβολαίων συνεργασίας. Το ίδιο αναμένεται να συμβεί στην Ευρώπη και την Ιαπωνία. Η παραγωγή της μπαταρίας αναμένεται να ξεκινήσει στα τέλη του 2018.