Η Bosch προτείνει τα κατάλληλα εργαλεία για κάθε εργασία στο σπίτι.

08/11/2017 | Ελλάδας | Εταιρικά νέα

Ηλεκτρικά εργαλεία υπάρχουν πολλά! Ποια όμως είναι τα κατάλληλα για κάθε εργασία στο σπίτι; Στην Bosch συγκεντρώσαμε όλες τις μικρές εργασίες επισκευής που μπορεί να προκύψουν και σας προτείνουμε τις κατάλληλες λύσεις. Το σίγουρο είναι ότι δεν χρειάζεται να προμηθευτείτε αμέσως μια μεγάλη παλέτα εργαλείων.

Ας ξεκινήσουμε όμως με μια από τις πιο συνηθισμένες εργασίες, αυτήν του τρυπήματος. Για τα πρώτα σας βήματα, αρκεί μόνο ένα κρουστικό δράπανο. Ένα κρουστικό δράπανο τρυπά σε ξύλο και μέταλλο και – με ενεργοποιημένο τον κρουστικό μηχανισμό – τρυπά και σε δομικά υλικά τοίχου. Σας συνιστούμε ένα δράπανο με δύο ταχύτητες. Η πρώτη ταχύτητα προσφέρει αρκετή δύναμη για τα χοντρά τρυπάνια και για το βίδωμα μεγάλων βιδών, ενώ η δεύτερη ταχύτητα χρησιμεύει για το τρύπημα με τρυπάνια μικρότερης διαμέτρου.

Εάν τώρα στο σπίτι σας υπάρχουν πολλοί τσιμεντένιοι τοίχοι, χρησιμοποιήστε καλύτερα ένα μικρό περιστροφικό πιστολέτο. Αυτό έχει την ικανότητα να τρυπά κρουστικά σχεδόν από μόνο του μέσα στο σκληρό μπετόν. Είναι πολύ σημαντικό να προσέξετε κατά την αγορά, το περιστροφικό πιστολέτο να έχει μια αναστολή περιστροφής, για να μπορείτε να εκτελείτε και εργασίες καλεμίσματος.

Η αμέσως πιο συνήθης εργασία μετά από αυτήν του τρυπήματος είναι το γρήγορο βίδωμα και ξεβίδωμα των βιδών. Γι’ αυτήν την εργασία ενδείκνυται να αγοράσετε ένα ηλεκτρικό κατσαβίδι μπαταρίας. Αν θέλετε πάλι το βίδωμα να είναι ισχυρό και σταθερό, – π.χ. για τη συναρμολόγηση συσκευών ή για την κατασκευή επίπλων, τότε σας προτείνουμε να επιλέξετε ένα δραπανοκατσάβιδο μπαταρίας.

Τέλος αν πιστεύετε ότι χρειάζεστε στο σπίτι σας ένα ηλεκτρικό πριόνι πολλαπλής χρήσης, προκειμένου να κόβετε διάφορα υλικά, τότε αυτό που ψάχνετε είναι η σέγα. Η σέγα πριονίζει ξύλο, υλικά με βάση το ξύλο όπως μοριοσανίδες, καθώς και συνθετικά υλικά και μέταλλα. Επιπλέον μπορείτε αντί της πριονολάμας να τοποθετήσετε μια ειδική λάμα για να κόψετε μαλακά υλικά, όπως ύφασμα, δέρμα και μονωτικά υλικά.