Για να τεθούν σε εφαρμογή οι νέες σας ρυθμίσεις, αυτή η ιστοσελίδα θα ανανεωθεί αυτόματα, όταν κάνετε κλικ στο «'Αποθήκευση και κλείσιμο'».

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους λειτουργικότητας, άνεσης και στατιστικής. μπορείτε να αλλάξετε αυτή τη ρύθμιση οποτεδήποτε, κάνοντας κλικ στο «Αλλαγή ρυθμίσεων» Εάν συμφωνείτε για τη χρήση των cookies παρακαλώ κάντε κλικ στο «Ναι, συμφωνώ». Η πολιτική μας για την προστασία προσωπικών δεδομένων

Σύστημα ελέγχου γάλακτος για κτηνοτρόφους.

 
 
 

Επαφές


Rania Theologitou
Τηλέφωνο +30 210 5701211

 

28/11/2017 | Ελλάδας | Εταιρικά νέα

Bosch Deepfield Connect για μεγαλύτερη διασφάλιση ποιότητας.

Σύμφωνα με έρευνες, το γάλα συγκαταλέγεται μεταξύ των τροφίμων με τη μεγαλύτερη κατανάλωση παγκοσμίως. Πως όμως από τον παραγωγό καταλήγει στο ποτήρι μας και είναι ασφαλές προς κατανάλωση; Η διαδρομή του γάλακτος μέχρι να φτάσει στον καταναλωτή είναι μεγάλη. Το γάλα αποθηκεύεται σε δεξαμενές έως και τρεις μέρες προτού διοχετευτεί στο ψυγείο ενός Σούπερ Μάρκετ ή οδηγηθεί σε περαιτέρω επεξεργασία. Αυτή η διαδρομή ωστόσο, ενέχει σημαντικούς κινδύνους καθώς μικροοργανισμοί και αλλοιώσεις μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά την ποιότητα του προϊόντος. Τους κινδύνους αυτούς έρχεται να περιορίσει η Bosch, με ένα νέο σύστημα ελέγχου γάλακτος, το “Deepfield Connect” που στηριζόμενο στους αισθητήρες, παρέχει έναν έξτρα μηχανισμό διασφάλισης ποιότητας στους παραγωγούς γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων. Ας δούμε όμως πως λειτουργεί.

Οι δεξαμενές αποθήκευσης και επεξεργασίας γάλακτος (Σιλό) έχουν συνήθως πολλές εσοχές που σφραγίζονται με πλαστικά καλύμματα. Η Βosch εξοπλίζει αυτά τα πλαστικά καλύμματα με υπέρυθρους αισθητήρες που συλλέγουν τα δεδομένα μετρήσεων και τα στέλνουν στο Bosch IoT Cloud, όπου γίνεται η επεξεργασία και στη συνέχεια η μεταφορά τους στο smart phone του γαλακτοπαραγωγού. Συγκεκριμένα οι αισθητήρες της Bosch μετρούν συνεχώς τη θερμοκρασία του γάλακτος ενώ λαμβάνουν χώρα οι διάφορες διαδικασίες επεξεργασίας του, όπως αυτή της ανάδευσης, του καθαρισμού και της ψύξης. Είναι πολύ σημαντικό η θερμοκρασία του γάλακτος να μην υπερβεί για αρκετές ώρες τους 4ο C. Αν συμβεί αυτό, τότε ο αριθμός των μικροβίων θα αυξηθεί και το γάλα θα είναι ακατάλληλο προς κατανάλωση. Επιπλέον όταν σημειωθεί βλάβη στο σύστημα ψύξης, μια εφαρμογή (app) της Bosch ενημερώνει τους παραγωγούς γάλακτος ώστε να δράσουν έγκαιρα πριν ξινίσει το γάλα. Ένα σημαντικό πλεονέκτημα του συστήματος ελέγχου Bosch Deepfield Connect είναι ότι είναι συμβατό και με οποιοδήποτε βυτίο γάλακτος ανεξαρτήτου μοντέλου, κατασκευαστού και παλαιότητας. Κατά αυτόν τον τρόπο ,τα παλιότερα βυτία γάλακτος εξοπλίζονται με την πιο σύγχρονη τεχνολογία με χαμηλό κόστος.

Το νέο σύστημα ελέγχου γάλακτος “Deepfield Connect” της Bosch παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο κοινό, στην έκθεση Agritechnica ενώ το λανσάρισμα του στην αγορά αναμένεται για τις αρχές του 2018.

Η Bosch Ελλάδας λειτουργεί ως θυγατρική του Ομίλου Bosch στην Ελλάδα από το 1992, αν και η παρουσία της καταγράφεται ήδη από το 1913. Σήμερα απασχολεί προσωπικό 69 ατόμων ενώ ο Όμιλος Bosch στην Ελλάδα απασχολεί συνολικά 492 άτομα. Σύμφωνα με τα προσωρινά οικονομικά στοιχεία οι συνολικές πωλήσεις της για το 2017 ανήλθαν σε 43,3 εκατ. ευρώ και αν συμπεριληφθούν και οι θυγατρικές του ομίλου οι πωλήσεις φτάνουν τα 160,3 εκατ. ευρώ. Δραστηριοποιείται στους τομείς των Ανταλλακτικών Αυτοκινήτων, Ηλεκτρικών Εργαλείων, Συστημάτων Θέρμανσης, Συστημάτων Ασφαλείας καθώς και στους Βιομηχανικούς Αυτοματισμούς, προσφέροντας μια μεγάλη γκάμα προϊόντων υψηλής ποιότητας. Στη Bosch Ελλάδας υπάγονται και οι δραστηριότητες της Κύπρου, της Αλβανίας και της Μάλτας.

Ο Όμιλος Bosch είναι ένας από τους κορυφαίους παγκοσμίως προμηθευτές τεχνολογίας και υπηρεσιών. Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία, το οικονομικό έτος 2017 είχε πωλήσεις της τάξης των 78 δις ευρώ και απασχολούσε περίπου 400.500 υπαλλήλους. Οι δραστηριότητες του ομίλου χωρίζονται σε τέσσερις επιχειρηματικούς τομείς: Μobility Solutions, Βιομηχανικής Τεχνολογίας, Καταναλωτικών Αγαθών καθώς και Ενέργειας και Τεχνολογίας Κτηρίων.

Ως Εταιρεία ηγέτης στον τομέα του Internet of Things, παρέχει καινοτόμες ολοκληρωμένες λύσεις για το έξυπνο σπίτι, την έξυπνη πόλη, τη διασυνδεδεμένη αυτοκίνηση αλλά και τη διασυνδεδεμένη βιομηχανία. Επιπλέον η Bosch διακρίνεται για την τεχνογνωσία της επάνω στους αισθητήρες, τα λογισμικά και τις υπηρεσίες και διαθέτει και το δικό της IoT Cloud. Γενικά, όλα τα προϊόντα και οι υπηρεσίες του Ομίλου Bosch έχουν σχεδιαστεί για να ενισχύουν την ποιότητα ζωής, παρέχοντας λύσεις τόσο καινοτόμες όσο και επωφελείς. Με αυτόν τον τρόπο η εταιρεία προσφέρει «Τεχνολογία για τη ζωή» σε όλον τον κόσμο.

Τον Όμιλο Bosch αποτελούν η Robert Bosch GmbH και οι περίπου 450 θυγατρικές επιχειρήσεις σε 60 χώρες. Εάν συμπεριληφθούν οι αντιπροσωπείες και τα γραφεία πωλήσεων, τότε η Bosch εκπροσωπείται σχεδόν σε όλες τις χώρες του κόσμου. Η καινοτομία της Bosch αποτελεί τη βάση της μελλοντικής της ανάπτυξης. Η Bosch απασχολεί 62,500 υπαλλήλους στο τομέα της έρευνας σε 125 περιοχές της υφηλίου.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1886 στη Στουτγάρδη από τον Robert Bosch (1861-1942) με την ονομασία “Εργαστήριο Μηχανικής Ακριβείας και Ηλεκτρικής Μηχανολογίας”. Η ειδική ιδιοκτησιακή δομή του Ομίλου Bosch εγγυάται την επιχειρησιακή του ελευθερία. Έτσι η εταιρεία κάνει μακροπρόθεσμο προγραμματισμό και πραγματοποιεί εκ των προτέρων σημαντικές επενδύσεις οι οποίες διασφαλίζουν το μέλλον της. Το 92% των μετοχών της Robert Bosch GmbH ανήκουν στο κοινωφελές ίδρυμα Robert Bosch Stiftung. Οι επιχειρηματικές λειτουργίες της εταιρείας γίνονται από την Robert Bosch Industrietreuhand KG. Οι υπόλοιπες μετοχές ανήκουν στην οικογένεια Bosch και στη Robert Bosch GmbH.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε

www.bosch.com

www.iot.bosch.com

www.bosch-press.com

twitter.com/BoschPresse

www.linkedin.com/company/bosch-hellas

www.facebook.com/Bosch.Hellas/