Χρυσό βραβείο πωλήσεων για το τμήμα Θέρμανσης της Bosch Ελλάδας.

26/06/2018 | Ελλάδας | Εταιρικά νέα

Το Τμήμα Θέρμανσης της Bosch Ελλάδας τιμήθηκε με το χρυσό βραβείο ρυθμού ανάπτυξης πωλήσεων για το έτος 2017. Η αύξηση τζίρου που καταγράφηκε εν συγκρίσει με το 2016, έφτασε το 48%, αποτελώντας έναν από τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης στην Τεχνολογία Θέρμανσης στον Όμιλο παγκοσμίως. Ο υπερδιπλασιασμός μεριδίου αγοράς στους επίτοιχους λέβητες αερίου κατά τα τρία τελευταία έτη, σε συνδυασμό με την εισαγωγή και ανάπτυξη των πωλήσεων επιδαπέδιων λεβήτων συμπύκνωσης πετρελαίου, έδωσαν μια σημαντική ώθηση στη θυγατρική. Καταλυτική σημασία είχε παράλληλα και η ανάπτυξη των πωλήσεων σε βιομηχανικούς ατμολέβητες, που τόσο το 2017, όσο και κατά το τρέχον έτος, καταγράφουν ιστορικά ρεκόρ πωλήσεων.

Η Bosch Ελλάδας λειτουργεί ως θυγατρική του Ομίλου Bosch στην Ελλάδα από το 1992, αν και η παρουσία της καταγράφεται ήδη από το 1913. Σήμερα απασχολεί προσωπικό 69 ατόμων ενώ ο Όμιλος Bosch στην Ελλάδα απασχολεί συνολικά 492 άτομα. Σύμφωνα με τα προσωρινά οικονομικά στοιχεία οι συνολικές πωλήσεις της για το 2017 ανήλθαν σε 43,3 εκατ. ευρώ και αν συμπεριληφθούν και οι θυγατρικές του ομίλου οι πωλήσεις φτάνουν τα 160,3 εκατ. ευρώ. Δραστηριοποιείται στους τομείς των Ανταλλακτικών Αυτοκινήτων, Ηλεκτρικών Εργαλείων, Συστημάτων Θέρμανσης, Συστημάτων Ασφαλείας καθώς και στους Βιομηχανικούς Αυτοματισμούς, προσφέροντας μια μεγάλη γκάμα προϊόντων υψηλής ποιότητας. Στη Bosch Ελλάδας υπάγονται και οι δραστηριότητες της Κύπρου, της Αλβανίας και της Μάλτας.

Ο Όμιλος Bosch είναι ένας από τους κορυφαίους παγκοσμίως προμηθευτές τεχνολογίας και υπηρεσιών. Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία, το οικονομικό έτος 2017 είχε πωλήσεις της τάξης των 78 δις ευρώ και απασχολούσε περίπου 400.500 υπαλλήλους. Οι δραστηριότητες του ομίλου χωρίζονται σε τέσσερις επιχειρηματικούς τομείς: Μobility Solutions, Βιομηχανικής Τεχνολογίας, Καταναλωτικών Αγαθών καθώς και Ενέργειας και Τεχνολογίας Κτηρίων.

Ως Εταιρεία ηγέτης στον τομέα του Internet of Things, παρέχει καινοτόμες ολοκληρωμένες λύσεις για το έξυπνο σπίτι, την έξυπνη πόλη, τη διασυνδεδεμένη αυτοκίνηση αλλά και τη διασυνδεδεμένη βιομηχανία. Επιπλέον η Bosch διακρίνεται για την τεχνογνωσία της επάνω στους αισθητήρες, τα λογισμικά και τις υπηρεσίες και διαθέτει και το δικό της IoT Cloud. Γενικά, όλα τα προϊόντα και οι υπηρεσίες του Ομίλου Bosch έχουν σχεδιαστεί για να ενισχύουν την ποιότητα ζωής, παρέχοντας λύσεις τόσο καινοτόμες όσο και επωφελείς. Με αυτόν τον τρόπο η εταιρεία προσφέρει «Τεχνολογία για τη ζωή» σε όλον τον κόσμο.

Τον Όμιλο Bosch αποτελούν η Robert Bosch GmbH και οι περίπου 450 θυγατρικές επιχειρήσεις σε 60 χώρες. Εάν συμπεριληφθούν οι αντιπροσωπείες και τα γραφεία πωλήσεων, τότε η Bosch εκπροσωπείται σχεδόν σε όλες τις χώρες του κόσμου. Η καινοτομία της Bosch αποτελεί τη βάση της μελλοντικής της ανάπτυξης. Η Bosch απασχολεί 62,500 υπαλλήλους στο τομέα της έρευνας σε 125 περιοχές της υφηλίου.