Για να τεθούν σε εφαρμογή οι νέες σας ρυθμίσεις, αυτή η ιστοσελίδα θα ανανεωθεί αυτόματα, όταν κάνετε κλικ στο «'Αποθήκευση και κλείσιμο'».

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους λειτουργικότητας, άνεσης και στατιστικής. μπορείτε να αλλάξετε αυτή τη ρύθμιση οποτεδήποτε, κάνοντας κλικ στο «Αλλαγή ρυθμίσεων» Εάν συμφωνείτε για τη χρήση των cookies παρακαλώ κάντε κλικ στο «Ναι, συμφωνώ». Η πολιτική μας για την προστασία προσωπικών δεδομένων

Καινοτομία για τα αυτοκίνητα

Στις μέρες μας, τα οχήματα πρέπει να πληρούν πολύ υψηλές προδιαγραφές: αυτές είναι ο δυναμισμός και η ισχύς για τη βελτίωση της απόλαυσης οδήγησης, η εξοικονόμηση καυσίμου και η προστασία του περιβάλλοντος. Η Bosch, ως δημιουργός και κυρίαρχος προμηθευτής της τεχνολογίας αιχμής για το αυτοκίνητο, διασφαλίζει την πλήρωση των προϋποθέσεων αυτών. Για παράδειγμα: Common Rail – το συγκεκριμένο σύστημα αποτελεί επανάσταση για την τεχνολογία των ντιζελοκινητήρων των επιβατικών και άλλων οχημάτων.

Η Bosch έγραψε την ιστορία της αυτοκίνησης από την αρχή. Σημαντικές καινοτομίες, όπως το μανιατό, ο ψεκασμός ντίζελ και οι προηγμένες τεχνολογίες όπως το Common Rail προέρχονται όλες από τη Bosch. Το καινούριο σύστημα ψεκασμού ντίζελ από τη Bosch συνέβαλε εντονότατα στη διάδοση των ντιζελοκίνητων οχημάτων στη Δυτική Ευρώπη.

 

Συστήματα ψεκασμού ντίζελ της Bosch

Ο τομέας Συστημάτων ψεκασμού ντίζελ στην Bosch αναπτύσσει, εφαρμόζει και κατασκευάζει συστήματα ψεκασμού ντίζελ σε παγκόσμιο επίπεδο. Τα συστήματα αυτά συμβάλλουν στην δυναμική, καθαρή και οικονομική οδήγηση. Η Bosch αποτελεί έναν από τους κυρίαρχους κατασκευαστές των συστημάτων ψεκασμού για ντιζελοκινητήρες.

 

Πώς λειτουργεί το Common Rail

Common Rail σημαίνει “κοινός αγωγός”. Η πίεση αυξάνεται με τη συνεχή τροφοδοσία του καυσίμου στο σωλήνα διανομέα. Αυτός ο σωλήνας υψηλής πίεσης δεσμεύει την απαραίτητη ποσότητα καυσίμου προκειμένου να τροφοδοτήσει με αυτό όλους τους κυλίνδρους. Ο ψεκασμός πραγματοποιείται υπό πίεση έως και 1600 bar. Ο ψεκασμός μπορεί να διαχωριστεί σε διαφορετικά στάδια (π.χ. προψεκασμός, κυρίως ψεκασμός και μεταψεκασμός) προκειμένου να επιτευχθεί η ιδανική διαδικασία καύσης. Το Common Rail βελτιστοποιεί τη διαδικασία καύσης και τα λειτουργικά εξαρτήματα του κινητήρα ενώ μειώνει τις εκπομπές ρύπων.

 

Τα πλεονεκτήματα του Common Rail

Η προηγμένη αυτή τεχνολογία ψεκασμού από την Bosch εξασφαλίζει σωστή ποσότητα ψεκασμού κατά τη σωστή χρονική στιγμή. Για αυτό και οι ντιζελοκινητήρες με τεχνολογία Common Rail προσφέρουν πραγματικά δυναμική οδήγηση και ομαλή λειτουργία του κινητήρα. Παράλληλα εξασφαλίζουν σημαντική εξοικονόμηση καυσίμου: με την τεχνολογία Common Rail, τα ντιζελοκίνητα οχήματα καταναλώνουν έως και 30% λιγότερο καύσιμο σε σύγκριση με αντίστοιχα βενζινοκίνητα οχήματα. Αυτό σημαίνει σημαντική οικονομία, αλλά και χαμηλότερες τιμές εκπομπών ρύπων και με αυτό τον τρόπο διαφυλάσσεται το περιβάλλον.