Για να τεθούν σε εφαρμογή οι νέες σας ρυθμίσεις, αυτή η ιστοσελίδα θα ανανεωθεί αυτόματα, όταν κάνετε κλικ στο «'Αποθήκευση και κλείσιμο'».

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους λειτουργικότητας, άνεσης και στατιστικής. μπορείτε να αλλάξετε αυτή τη ρύθμιση οποτεδήποτε, κάνοντας κλικ στο «Αλλαγή ρυθμίσεων» Εάν συμφωνείτε για τη χρήση των cookies παρακαλώ κάντε κλικ στο «Ναι, συμφωνώ». Η πολιτική μας για την προστασία προσωπικών δεδομένων

 
Η εταιρεία μας

Η Bosch στην Ελλάδα


Ως ένας από τους κορυφαίους παγκοσμίως προμηθευτές τεχνολογίας και υπηρεσιών, επιδιώκουμε να προσφέρουμε στην ελληνική αγορά ασφαλή, συναρπαστικά προϊόντα, βασιζόμενα σε τεχνολογίες αιχμής και σχεδιασμένα με γνώμονα τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων και την φιλικότητα προς το περιβάλλον. Επιπλέον υποστηρίζουμε και επενδύουμε σταθερά σε καινοτόμες πρωτοβουλίες και ιδέες, την νεανική επιχειρηματικότητα και τη νεανική απασχόληση και διασφαλίζουμε για τους εργαζόμενους μας προοπτικές ανάπτυξης και εξέλιξης.

Η Bosch Ελλάδας λειτουργεί ως θυγατρική του Ομίλου Bosch στην Ελλάδα από το 1992, αν και η παρουσία της καταγράφεται ήδη από το 1913. Σήμερα απασχολεί προσωπικό 67 ατόμων ενώ ο Όμιλος Bosch στην Ελλάδα απασχολεί συνολικά 519 άτομα. Σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία οι συνολικές πωλήσεις της για το 2016 ανήλθαν σε 40 εκατ. ευρώ και αν συμπεριληφθούν και οι θυγατρικές του ομίλου οι πωλήσεις φτάνουν τα 163 εκατ. ευρώ. Δραστηριοποιείται στους τομείς των Ανταλλακτικών Αυτοκινήτων, Ηλεκτρικών Εργαλείων, Συστημάτων Θέρμανσης, Συστημάτων Ασφαλείας καθώς και στους Βιομηχανικούς Αυτοματισμούς, προσφέροντας μια μεγάλη γκάμα προϊόντων υψηλής ποιότητας. Στη Bosch Ελλάδας υπάγονται και οι δραστηριότητες της Κύπρου, της Αλβανίας και της Μάλτας.

 
 

Όμιλος Bosch


Ο Όμιλος Bosch είναι ένας από τους κορυφαίους παγκοσμίως προμηθευτές τεχνολογίας και υπηρεσιών. Το οικονομικό έτος 2016 είχε πωλήσεις της τάξης των 73,1 δις ευρώ και απασχολούσε περίπου 390.000 υπαλλήλους .Οι δραστηριότητες του ομίλου χωρίζονται σε τέσσερις επιχειρηματικούς τομείς: Μobility Solutions, Βιομηχανικής Τεχνολογίας, Καταναλωτικών Αγαθών καθώς και Ενέργειας και Τεχνολογίας Κτηρίων. Ως εταιρεία ηγέτης στον τομέα του ΙοΤ, η Bosch προσφέρει καινοτόμες λύσεις για την έξυπνη πόλη, το έξυπνο σπίτι, την διασυνδεδεμένη αυτοκίνηση και τη διασυνδεδεμένη παραγωγή. Χρησιμοποιεί την εμπειρογνωμοσύνη της πάνω στη τεχνολογία αισθητήρων, τα λογισμικά, τις υπηρεσίες, αλλά και το δικό της IoT Cloud για να προσφέρει στους πελάτες της, ολοκληρωμένες διασυνδεδεμένες λύσεις. Όλα τα προϊόντα και οι υπηρεσίες του ομίλου Bosch έχουν σχεδιαστεί για να ενισχύουν την ποιότητα ζωής και να γεννούν ενθουσιασμό. Με αυτόν τον τρόπο η εταιρεία προσφέρει «Τεχνολογία για τη ζωή» σε όλον τον κόσμο. Τον Όμιλο Bosch αποτελούν η Robert Bosch GmbH και οι περίπου 440 θυγατρικές επιχειρήσεις σε 60 χώρες. Εάν συμπεριληφθούν οι αντιπροσωπείες και τα γραφεία πωλήσεων, τότε η Bosch εκπροσωπείται σε 150 χώρες. Η καινοτομία της Bosch αποτελεί τη βάση της μελλοντικής της ανάπτυξης. Η Bosch απασχολεί 59,000 υπαλλήλους στο τομέα της έρευνας σε 120 περιοχές της υφηλίου.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1886 στη Στουτγάρδη από τον Robert Bosch (1861-1942) με την ονομασία “Εργαστήριο Μηχανικής Ακριβείας και Ηλεκτρικής Μηχανολογίας”. Η ειδική ιδιοκτησιακή δομή του Ομίλου Bosch εγγυάται την επιχειρησιακή του ελευθερία. Έτσι η εταιρεία κάνει μακροπρόθεσμο προγραμματισμό και πραγματοποιεί εκ των προτέρων σημαντικές επενδύσεις οι οποίες διασφαλίζουν το μέλλον της. Το 92% των μετοχών της Robert Bosch GmbH ανήκουν στο κοινωφελές ίδρυμα Robert Bosch Stiftung. Οι επιχειρηματικές λειτουργίες της εταιρείας γίνονται από την Robert Bosch Industrietreuhand KG. Οι υπόλοιπες μετοχές ανήκουν στην οικογένεια Bosch και στη Robert Bosch GmbH.

 
 
Τοποθεσίες χάρτη

Τοποθεσίες

Ο Όμιλος Bosch διαθέτει συνεργάτες σε πάνω από 50 χώρες. Μάθετε περισσότερα για τις τοποθεσίες της εταιρείας μας για έρευνα και ανάπτυξη, παραγωγή και πωλήσεις σε όλο τον κόμο.

Ιστορία Teaser

Ιστορία

Το 1886, ο Robert Bosch ίδρυσε το "Εργαστήριο μηχανικής ακριβείας και ηλεκτρικής μηχανολογίας" στη Στουτγάρδη. Ήταν η γέννηση της σήμερα πλέον παγκοσμίου βεληνεκούς Robert Bosch GmbH.

 

Στοιχεία και αριθμοί 2016


Έτος ίδρυσης:
Ελλάδα: 1992
παγκοσμίως: 1886
Συνεργάτες:
Ελλάδα: 519
παγκοσμίως: 389 281
Τοποθεσίες:
Ελλάδα: 1
Πωλήσεις:
Ελλάδα: 163 εκατ. ευρώ
παγκοσμίως: 73,1 δις ευρώ
Δαπάνες έρευνας και ανάπτυξης:
παγκοσμίως: 7 δις ευρώ

Επιχειρηματικοί τομείς και εμπορικά τμήματα