Για να τεθούν σε εφαρμογή οι νέες σας ρυθμίσεις, αυτή η ιστοσελίδα θα ανανεωθεί αυτόματα, όταν κάνετε κλικ στο «'Αποθήκευση και κλείσιμο'».

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους λειτουργικότητας, άνεσης και στατιστικής. μπορείτε να αλλάξετε αυτή τη ρύθμιση οποτεδήποτε, κάνοντας κλικ στο «Αλλαγή ρυθμίσεων» Εάν συμφωνείτε για τη χρήση των cookies παρακαλώ κάντε κλικ στο «Ναι, συμφωνώ». Η πολιτική μας για την προστασία προσωπικών δεδομένων

 

Κώδικας επιχειρηματικής δεοντολογίας
Βασικές αρχές της συμμόρφωσης προς τη νομοθεσία

Επικοινωνία αναφορικά με τη Συμμόρφωση


Υπεύθυνος Συμμόρφωσης
Robert Bosch A.E.
Ερχείας 37
194 00 Κορωπί

Code_of_business

Κώδικας επιχειρηματικής δεοντολογίας

Εισαγωγή στον Κώδικα επιχειρηματικής δεοντολογίας από τον

Volkmar Denner, Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Robert Bosch GmbH

Από το ξεκίνημά του ως "Εργαστήριο μηχανικής ακριβείας και ηλεκτρικής μηχανολογίας" που ιδρύθηκε από τον Robert Bosch το 1886, ο Όμιλος Bosch έχει εξελιχθεί σε κορυφαίο παγκόσμιο προμηθευτή τεχνολογίας και υπηρεσιών. Καθ' όλη τη διάρκεια της ιστορίας της, η εταιρεία καθοδηγείται από τις αξίες και την ηθική δεοντολογία του ιδρυτή της. Σε αυτές περιλαμβάνεται η αρχή της νομιμότητας, η οποία υποχρεώνει όλους μας να συμμορφωνόμαστε με τους νόμους των χωρών στις οποίες δραστηριοποιούμαστε.

Ο ίδιος ο Robert Bosch έγραψε το 1921: "Μακροπρόθεσμα, η έντιμη και δίκαιη προσέγγιση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας είναι πάντα και η πιο επικερδής. Και ο επιχειρηματικός κόσμος τρέφει πολύ μεγαλύτερη εκτίμηση γι' αυτού του είδους την προσέγγιση απ' ό,τι φαντάζονται οι περισσότεροι.” Αυτά τα λόγια εκφράζουν μια πεποίθηση στην οποία είμαστε εξίσου αφοσιωμένοι και σήμερα: την πεποίθηση ότι η αξιοπιστία, η φερεγγυότητα και προπαντός η νομιμότητα είναι συστατικά απολύτως απαραίτητα για την επαγγελματική μας επιτυχία.

Αυτή η ακλόνητη δέσμευση ενώνει όλους τους συνεργάτες της Bosch παγκοσμίως, ανεξαρτήτως εθνικών συνόρων ή πολιτιστικής πολυμορφίας. Η νομιμότητα είναι μία από τις θεμελιώδεις αξίες της εταιρείας μας και εμείς, ως μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, τη θεωρούμε ύψιστης σημασία. Περιμένουμε όλοι οι συνεργάτες μας να τηρούν την αρχή της απαρέγκλιτης συμμόρφωσης με κάθε απαίτηση του νόμου. Η παραβίαση του νόμου δεν γίνεται ανεκτή στην εταιρεία μας. Αυτό ισχύει χωρίς εξαιρέσεις.

Για να αναδείξουμε τη σημασία αυτής της αρχής, έχουμε συνοψίσει τις θέσεις μας σχετικά με τις απαιτήσεις του νόμου και τα ζητήματα ηθικής. Θέτουμε αυτόν τον οδηγό στη διάθεση όλων των συνεργατών μας ως Κώδικα επιχειρηματικής δεοντολογίας. Έχει σχεδιαστεί για να περιγράψει τα βασικά πρότυπα τα οποία προσπαθούμε να ακολουθούμε κατά την εργασία μας και ο στόχος είναι να λειτουργήσει ως οδηγός για τη διεξαγωγή των επιχειρηματικών μας δραστηριοτήτων" όπως μόνο η Bosch ξέρει". Εάν ποτέ έχετε αμφιβολίες για τη λήψη της σωστής απόφασης, συνιστούμε ανεπιφύλακτα να συμβουλευτείτε τον προϊστάμενό σας, τον υπεύθυνο για τον έλεγχο συμμόρφωσης στη χώρα σας ή το αντίστοιχο νομικό τμήμα.

Μαζί, κρατάμε στα χέρια μας την ευθύνη για το καλό όνομα της εταιρείας μας. Αυτός ο Κώδικας επαγγελματικής συμπεριφοράς και οι αξίες της Bosch παρέχουν μια σταθερή βάση για την οικοδόμηση της εμπιστοσύνης η οποία είναι τόσο σημαντική για την επιχειρηματική μας επιτυχία.