Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Η Bosch στην Ελλάδα

Τομείς απασχόλησης

Ανακάλυψε διαφορετικές ευκαιρίες απασχόλησης — βρες τη θέση σου σε έναν από τους πολλούς τομείς ενδιαφέροντος μας, επιχειρηματικούς κλάδους μας και τοποθεσίες μας σε όλο τον κόσμο.

Εύρεση θέσεων εργασίας σε πολλούς τομείς απασχόλησης

Το κατάλληλο ταίριασμα για όλους: οι τομείς ενδιαφέροντός μας

Σύντομα θα είμαστε μία από τις εταιρείες ηγέτες στο πεδίο του διαδικτύου των πραγμάτων (IoT) παγκοσμίως. Δες σε ποιούς άλλους τομείς προσπαθούμε να παρουσιάσουμε πρωτοπόρες καινοτομίες.

Έρευνα

Έρευνα

Στο Τμήμα Έρευνας και Προηγμένης Μηχανικής μπορείς να δείς πώς οι ιδέες σου εφαρμόζονται άμεσα στα προϊόντα. Μπορείς να συμβάλεις στην εύρεση καινοτόμων λύσεων για εταιρείες και πελάτες που ταυτόχρονα κάνουν τη διαφορά από πλευράς απόδοσης, ποιότητας και αξιοπιστίας. Στο δικό μας κέντρο ερευνας στο Renningen για παράδειγμα, θα βρεις τον τέλειο εξοπλισμό που θα σε βοηθήσει να αναζητήσεις νέες ιδέες και να προωθήσεις περαιτέρω την καινοτόμο δύναμή μας.

Μηχανολογία

Μηχανολογία

Οι απαιτήσεις στα ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά συστήματα (συστήματα Ε/Ε) των νέων οχημάτων αυξάνονται ραγδαία. Καθώς ο αριθμός των συστημάτων δικτύων συνεχίζει να μεγαλώνει, η αυξανόμενη ανταλλαγή δεδομένων μέσω της διασύνδεσης των οχημάτων πρέπει να διαχειρίζεται αξιόπιστα.

Στον τομέα Μηχανολογίας της Bosch θα προωθήσεις νέες λύσεις στο πεδίο της αυτοκίνησης και θα συμβάλλεις στην απόδοση του συστήματος ισχύος και στην άνεση των σημερινών οχημάτων.

Τεχνητή Νοημοσύνη των Πραγμάτων (AIoT)

Τεχνητή Νοημοσύνη των Πραγμάτων (AIoT)

Όταν η τεχνητή νοημοσύνη (AI) συναντά τα συνδεδεμένα προϊόντα (IoT), το αποτέλεσμα είναι αμέτρητες νέες δυνατότητες — στο σπίτι, στη δουλειά και στον δρόμο. Αυτός είναι ο λόγος που έχουμε στρέψει το βλέμμα μας σε αυτήν τη βασική τεχνολογία. Στη Bosch, σχεδόν κάθε δεύτερη θέση ασχολείται με το λογισμικό και τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσαμε να το βελτιώσουμε και να το αναπτύξουμε περαιτέρω.

Μπορείτε να εργαστείτε μαζί μας για την προώθηση της Τεχνητής Νοημοσύνης των Πραγμάτων, τη βελτίωση της ζωής των ανθρώπων και την καθιέρωση εντελώς νέων τεχνολογιών.

Βιομηχανία

Βιομηχανία

Με τις λύσεις μας στο Industry 4.0 για διασυνδεδεμένη βιομηχανία, βελτιστοποιούμε την παραγωγή και τις διαδικασίες της εφοδιαστικής αλυσίδας. Αναπτύσσουμε λύσεις επικοινωνίας των μηχανών μεταξύ τους και ταυτόχρονα αυξάνεται ο ρυθμός παραγωγής και η ασφάλεια. Συγκεντρώνοντας, οπτικοποιώντας και αναλύοντας τη μηχανή, τις διαδικασίες και τα δεδομένα αισθητήρων,μπορείς να μας βοηθήσεις να παρέχουμε έναν ολόκληρο καινούργιο κόσμο ευκαιριών σε εταιρικούς συνεργάτες.

Τα λειτουργικά μας τμήματα για μηχανολογία, λογισμικό και IT

Από την εφαρμοσμένη μηχανική και βιομηχανία, μέχρι και τον υλικό εξοπλισμό των υπολογιστών, την Πληροφορική και το λογισμικό — Ένωσε τις δυνάμεις σου μαζί μας, μετατρέποντας τα οράματα του μέλλοντος σε σημαντική "Τεχνολογία για τη ζωή."

Στην εφαρμοσμένη μηχανική, θα είσαι υπεύθυνος/η για το στήσιμο του εξοπλισμού και του λογισμικού των μηχανών εσωτερικής καύσης, διασφαλίζοντας για παράδειγμα ότι πληρούνται οι καθορισμένοι στόχοι απόδοσης και εκπομπών. Τα καθήκοντά σου θα περιλαμβάνουν την έναρξη λειτουργίας και τη βελτιστοποίηση των συστημάτων διαχείρισης ηλεκτρονικών μηχανών, τη ρύθμιση παραμέτρων λογισμικού στις μονάδες ελέγχου, τη δοκιμή πρωτοτύπων και το στήσιμο του χώρου δοκιμών καθώς και την εκτέλεση των δοκιμών στις μηχανές. Θα συνεργάζεσαι στενά με τμήματα που σχετίζονται με την εργασία σου όπως το τμήμα ανάπτυξης λογισμικού και εξαρτημάτων, με τα εργοστάσιά μας και την περιοχή δοκιμών μας. Επιπλέον, θα διατηρείς επαφή με τους πωλητές μας — και με τους πελάτες: για παράδειγμα κατά τη διάρκεια παρουσιάσεων.

Στη βιομηχανία θα σχεδιάζεις και θα βελτιστοποιείς την παραγωγή των προϊόντων μας σε ένα από τα εργοστάσιά μας. Δουλεύοντας ταυτόχρονα σε διάφορες ομάδες μηχανικών αναπτύσσοντας νεά ανταγωνιστικά προϊόντα, θα είσαι συνεχώς επικεντρωμένος/η στην ποιότητα, το κόστος και τους πελάτες. Θα αναπτύξεις νέες διαδικασίες, με άλλα σχετικά με το αντικείμενο τμήματα, όπως με την ανάπτυξη προϊόντων και διαδικασιών καθώς και με τις προμήθειες. Ως αρμόδιος/α για το σχεδιασμό θα οργανώνεις τις διαδικασίες παραγωγής σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες της διαχείρισης ποιότητας και μαζί με το τμήμα εφοδιαστικής αλυσίδας θα αναπτύσσετε τη βέλτιση ακολουθία παραγωγής των προϊόντων μας. Θα αναπτύσσεις νέα μηχανήματα και εξοπλισμό, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα ότι τα απαιτούμενα μηχανήματα είναι έτοιμα να λειτουργήσουν. Κατά τη διάρκεια της παραγωγής θα αναλύεις και θα βελτιστοποιείς τις υπάρχουσες τεχνολογίες παραγωγής και τις αντίστοιχες διαδικασίες.

Στην ανάπτυξη υλικού εξοπλισμού θα ορίζεις τη λειτουργία, τον σχεδιασμό και τα τεχνικά χαρακτηριστικά των ηλεκτρονικών εξαρτημάτων. Θα αναπτύσσεις πρωτότυπα σχέδια, μονάδες και πλατφόρμες χρησιμοποιώντας προσομοιώσεις διάταξης. Επιπλέον του σχεδιασμού μονάδων ελέγχου ,καθώς και των αναλογικών και ψηφιακών συστημάτων, θα δημιουργείς λύσεις για ειδικές απαιτήσεις των πελατών. Δε θα αναπτύσσεις μόνο εξαρτήματα αλλά θα ελέγχεις και τη λειτουργία τους. Ο ρόλος σου απαιτεί στενή συνεργασία με πολλούς τομείς από την εφαρμοσμένη μηχανική και τη βιομηχανία, μέχρι την έρευνα, την ανάπτυξη και τις πωλήσεις.

Στον τομέα της πληροφορικής θα εργάζεσαι μεταξύ της ηλεκτρολογίας, της επιστήμης των υπολογιστών και της διοίκησης επιχειρήσεων. Θα αναπτύσσεις συστήματα πληροφοριών και επεξεργασίας δεδομένων και θα χειρίζεσαι το αντίστοιχο λογισμικό και υλικό εξοπλισμό. Οι αρμοδιότητές σου θα περιλαμβάνουν τον σχεδιασμό λύσεων IT, προσαρμοσμένες στις εξατομικευμένες ανάγκες των πελάτων και την προετοιμασία στρατηγικών σχεδιασμών για τον συντονισμό των συστημάτων IT σε όλα τα τμήματα. Θα εργάζεσαι στενά με το τμήμα οικονομικού προγραμματισμού, οικονομικών υπηρεσιών, προστασίας δεδομένων και ασφάλειας πληροφοριών καθώς και με και με το τμήμα εσωτερικού ελέγχου. Ακόμη, θα συνεργάζεσαι και με το τμήμα πωλήσεων για να αναλαμβάνεις νέα έργα. Επιπλέον της ανάλυσης λειτουργίας και των απαιτήσεων διεπαφής για την επεξεργασία δεδομένων και πληροφοριών, θα έχεις ενεργό ρόλο στις λειτουργίες της διοίκησης.

Σε αυτόν τον τομέα θα αναπτύσσεις και θα προγραμματίζεις λογισμικό για τις διάφορες λειτουργίες των προϊόντων μας. Δουλεύοντας σε τομείς όπως η τεχνολογία υπολογιστών, η εφαρμοσμένη μηχανική, η ανάπτυξη υλικού εξοπλισμού και οι τεχνικές πωλήσεις, θα παρουσιάσεις αναλύσεις απαιτήσεων και θα αναπτύσσεις λύσεις για συγκεκριμένους χρήστες. Τα καθήκοντά σου θα περιλαμβάνουν προσομοίωση και ανάπτυξη μοντέλων αρχιτεκτονικής λογισμικού καθώς και τη διαχείριση της ανάπτυξης και το σχεδιασμό τους. Επιπλέον της εφαρμογής και της ενσωμάτωσης λογισμικού στα ηλεκτρονικά συστήματα, θα ελέγχεις και θα εγκρίνεις το λογισμικό και θα διεξάγεις ελέγχους ποιότητας.

Τα λειτουργικά τμήματα της διοίκησής μας

Από το λογιστήριο και την εφοδιαστική αλυσίδα μέχρι το μάρκετινγκ και τις πωλήσεις – υπάρχουν πολλές ανοικτές πόρτες για εσάς. Ανακαλύψτε όλες τις δυνατότητες εργασίας στην Bosch.

Στα τμήματα διοικητικής και χρηματοοικονομικής λογιστικής, προτεραιότητά σου θα είναι να διασφαλίζεις ότι η διοίκηση έχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που χρειάζεται ώστε να λαμβάνει τις κατάλληλες επιχειρηματικές αποφάσεις. Στην ομάδα της χρηματοοικονομικής λογιστικής θα διασφαλίζεις ότι οι οικονομικές καταστάσεις που δημοσιεύονται συμμορφώνονται με την κείμενη φορολογική νομοθεσία.

Στη διοικητική λογιστική θα εμπλακείς με τη μηνιαία προετοιμασία των λογαριασμών διαχείρισης, συμπεριλαμβανομένων των αποτελεσμάτων χρήσης, καθώς και των ισολογισμών, με τη σύνταξη του ετήσιου προϋπολογισμού για περίοδο δύο ετών, και τη διασφάλιση τριμηνιαίας ενημέρωσης των προβλέψεων προκειμένου να αντικατοπτρίζουν κάθε αλλαγή στην απόδοση της επιχείρησης. Επιπλέον, θα προετοιμάζεις μηνιαίες εκθέσεις διαχείρισης και θα τις παρουσιάζεις στις υπόλοιπες διοικητικές ομάδες. Οι εκθέσεις θα πρέπει να τεκμηριώνουν τυχόν αποκλίσεις από τον προϋπολογισμό/προβλεπόμενα αποτελέσματα, να ανιχνεύουν κινδύνους και ευκαιρίες για κάθε τμήμα/εργοστάσιο και να διασφαλίζουν ότι θα λαμβάνονται διορθωτικά μέτρα, όποτε κριθεί αναγκαίο. Με αυτόν τον τρόπο μεγιστοποιούμε τις ευκαιρίες και περιορίζουμε τους κινδύνους.

Μια από τις βασικές αρμοδιότητές σου στην χρηματοοικονομική λογιστική θα είναι η τήρηση της φορολογικής νομοθεσίας και η διαχείριση της διαδικασίας ελέγχου στο τέλος του έτους. Άλλα καθήκοντα περιλαμβάνουν τη διαχείριση του γενικού καθολικού, των πληρωτέων λογαριασμών, των ισολογισμών και την παροχή υποστήριξης στους εσωτερικούς πελάτες σχετικά με θέματα όπως οι εσωτερικοί έλεγχοι και η διαχείριση των πάγιων στοιχείων ενεργητικού.

Στον πιστωτικό έλεγχο τα καθήκοντά σου θα περιλαμβάνουν τη διασφάλιση της έγκαιρης πληρωμής από τους πελάτες βάσει των συμφωνημένων όρων πληρωμής. Τακτικά διενεργούνται πιστωτικοί έλεγχοι προκειμένου να διασφαλιστεί ότι τα πιστωτικά όρια είναι ενημερωμένα και δεν χρειάζονται προσαρμογή λόγω τυχόν πρόσφατων αλλαγών. Σε περίπτωση αδυναμίας πληρωμής εσύ και η ομάδα σου διασφαλίζετε τη γρήγορη επαναληπτική διερεύνηση του ζητήματος προκειμένου να περιοριστούν τυχόν κίνδυνοι για την εταιρεία.

Στο τμήμα προμηθειών θα βρίσκεσαι συνεχώς σε αναζήτηση των πιο αξιόπιστων προμηθευτών, της υψηλότερης ποιότητας και της καλύτερης τιμής – τόσο στις εθνικές όσο και στις διεθνείς αγορές. Αυτό εφαρμόζεται για τις πρώτες ύλες, τα ανταλλακτικά, τα εξαρτήματα και τα αναλώσιμα για την παραγωγή των προϊόντων μας καθώς και για τα μηχανήματα, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες όπως ο εξοπλισμός IT και οι παρεχόμενες υπηρεσίες βάσει συμφωνίας. Τα κύρια καθήκοντα θα περιλαμβάνουν την παρακολούθηση της ποιότητας των προιόντων, τη διενέργεια δοκιμών έγκρισης, τις διεργασίες ελέγχου και τη βελτιστοποίηση της αλυσίδας εφοδιασμού. Άλλοι σημαντικοί παράγοντες περιλαμβάνουν την εύρεση αξιόπιστων προμηθευτών σε νέες αναδυόμενες αγορές και δημιουργία καταλόγου προτιμώμενων προμηθευτών. Θα βελτιστοποιήσεις την ποιότητα και την αποδοτικότητα όλων των παροδόσεων και θα επιλύσεις τυχόν ζητήματα που μπορεί να προκύψουν με τους προμηθευτές. Θα συνεργάζεσαι στενά με τα διάφορα τμήματα και θα μάθεις να διαπραγματεύεσαι με επιδέξιο τρόπο. Ακόμη, θα χειρίζεσαι λειτουργικά και στρατηγικά θέματα όπως η συγχώνευση του όγκου των προμηθειών για συγκεκριμένες κατηγορίες προιόντων για ολόκληρη την εταιρεία προκειμένου να διαθέτονται σε καλύτερες τιμές.

Στο τμήμα έρευνας και ανάπτυξης θα εργάζεσαι στον πυρήνα της επιτυχίας μας, δημιουργώντας τις βάσεις για τα καινοτόμα προϊόντα μας, αναπτύσσοντας νέες τεχνολογίες και διασφαλίζοντας μακροπρόθεσμα την ηγετική θέση της εταιρείας μας. Ανάλογα με το πεδίο και την εξειδίκευσή σου, θα εργαστείς σε ένα από τα τμήματα ανάπτυξής μιας συγκεκριμένης μονάδας. Ένα ευρύ φάσμα πεδίων ανοίγει για εσένα συμπεριλαμβανομένης της νέας παραγωγής και της εναλλακτικής τεχνολογίας μετάδοσης κίνησης, των φωτοβολταϊκών συστημάτων και των υλικών συσσωρευτών καθώς και της μηχανικής των ρευστών και των συστημάτων ηλεκτρονικής ισχύος, της τεχνολογίας υψηλής συχνότητας και του 3D σχεδιασμού – μερικά μόνο από τα τεχνικά και φυσικών επιστημών πεδιά για τα οποία παρέχουμε προηγμένες λύσεις. Αυτό που μπορείς σίγουρα να περιμένεις είναι ένα υπερσύγχρονο περιβάλλον εργασίας. Ο ρόλος σου θα περιλαμβάνει τη στενή συνεργασία με τμήματα που εργάζονται σε αντίστοιχο πεδίο καθώς και με το τμήμα έρευνας και ανάπτυξης των πελατών μας.

Εδώ θα σχεδιάζεις τεχνικά προϊόντα, εξοπλισμό για δοκιμές και ολοκληρωμένες βιομηχανικές εγκαταστάσεις σύμφωνα με τις προδιαγραφές των τμημάτων ανάπτυξης ή βιομηχανίας. Αυτό εκτείνεται από τη λεπτομερή προσαρμογή εξατομικευμένων μικροεξαρτημάτων για την ανάπτυξη προϊόντων, μέχρι τον πλήρη σχεδιασμό εξοπλισμού παραγωγής στον τομέα εξιδεικευμένων μηχανημάτων. Ταυτόχρονα κατά τη διάρκεια της μηχανολογικής διαδικασίας θα ενσωματώσεις όλες τις καθορισμένες λειτουργίες και κατασκευαστικούς παράγοντες στο τελικό σχέδιο. Θα εργαστείς στενά με άλλα τμήματα (ανάπτυξης, βιομηχανίας, προμηθειών, κατασκευής μηχανημάτων για ειδική χρήση κ.λ.π.) προκειμένου να δημιουργήσεις ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που θα πληροί όλες τις απαιτήσεις ποιότητας, κόστους και χρόνου.

Στο τμήμα εφοδιαστικής αλυσίδας θα είστε υπεύθυνοι για τη διασφάλιση της ομαλής ροής των αγαθών, των υλικών και των πληροφοριών τόσο εντός της εταιρείας όσο και σε όλες τις διεπαφές με τις θυγατρικές, τους πελάτες και τους προμηθευτές μας. Για παράδειγμα θα προγραμματίζετε την προμήθεια πρώτων υλών για τη βιομηχανία και θα διασφαλίζετε ότι τα επίπεδα των αποθεμάτων είναι επαρκή αλλά όχι υπέρμετρα. Ή διαφορετικά μπορείτε να συντονίζετε την αποστολή προϊόντων στους πελάτες, να διαχειρίζεστε και να σχεδιάζετε το σύνολο των λειτουργιών της εφοδιαστικής αλυσίδας. Η εργασία σας θα περιλαμβάνει την ανάπτυξη στρατηγικών που βασίζονται στο IT για προμήθειες, μεταφορά, διαχείριση απογραφής και κατασκευών — πάντοτε σε συνεργασία με διάφορες εσωτερικές επαφές, πελάτες και παρόχους υπηρεσιών.

Στο μάρκετινγκ, θα συνεργάζεσαι με διάφορα τμήματα με σκοπό το σχεδιασμό αποτελεσματικών στρατηγικών για την ανάπτυξη και την προώθηση προϊόντων ή υπηρεσιών. Γνωρίζοντας ότι οι αποφάσεις σου είναι σημαντικές ως προς τον τρόπο με τον οποίο οι διαφορετικές ομάδες ενδιαφέροντος αντιλαμβάνονται τα εμπορικά μας σήματα, θα αναλύεις ενεργά νέα πεδία επιχειρηματικότητας και θα αναπτύσσεις βέλτιστες στρατηγικές τιμολόγησης, θα εξετάζεις προσεκτικά τυχόν εμπόδια στη λειτουργία των προμήθειών και θα προτείνεις μέτρα προκειμένου να ξεπεραστούν. Εν ολίγοις, ο ρόλος σου θα είναι ζωτικής σημασίας προκειμένου να διασφαλίζεται ότι οι πελάτες και οι προσδοκίες τους βρίσκονται στο επίκεντρο όλων όσων κάνουμε.

Στο τμήμα ανθρώπινου δυναμικού, θα είσαι υπεύθυνος/η για τη διασφάλιση, την εύρεση και τη διατήρηση των σωστών ανθρώπων, καθώς και την εξέλιξη των προσωπικών και επαγγελματικών τους δεξιοτήτων. Η εργασία σου μπορεί να είναι είτε διεκπαιρεωτικής, είτε στρατηγικής φύσης. Για παράδειγμα, θα μπορούσατε να ασχολείσαι με οργανωσιακά ζητήματα, με τη σύνταξη συμβάσεων ή τον υπολογισμό αποζημιώσεων. Θα μπορούσες επίσης να εργάζεσαι στην οργανωσιακή ανάπτυξη και να υποστηρίζεις τις διαδικασίες διαχείρισης αλλαγών. Θα γίνεις αξιόπιστος/η σύμβουλος σε όλα τα θέματα ανθρώπινου δυναμικού, δουλεύοντας στενά με δημόσιες αρχές, συμβούλια εργαζομένων, κολέγια και πανεπιστήμια, παρόχους υπηρεσιών καθώς και με τα κεντρικά της εταιρείας μας και με εξιδεικευμένα τμήματα αυτής.

Στη διοίκηση ποιότητας, θα διασφαλίζεις ότι τα προϊόντα μας κερδίζουν επάξια το όνομα Bosch. Θα συνεργάζεσαι με πολλά τμήματα — από το τμήμα ανάπτυξης, σχεδιασμού και βιομηχανίας μέχρι το τμήμα εφοδιαστικής αλυσίδας, προμηθειών και πωλήσεων. Επιπλέον, θα διατηρείς επαφή με πελάτες και προμηθευτές και θα τους συμβουλεύεις σε θέματα ποιότητας και εξασφάλισης της συμμόρφωσης με τα πρότυπα ποιότητας. Για παράδειγμα, θα επιθεωρείς και θα δοκιμάζεις αγαθά και προϊόντα χρησιμοποιώντας αναγνωρισμένες μεθόδους ποιότητας. Η διενέργεια ελέγχων — τόσο εσωτερικά όσο και σε προμηθευτές – θα είναι μία ακόμη σημαντική όψη της θέσης εργασίας σου. Θα αναλύεις συστήματα και διαδικασίες όσον αφορά την ποιότητά τους και θα αξιολογείς τα αποτελέσματα σε εκθέσεις.

Στην προσομοίωση, θα προβλέπεις πώς συμπεριφέρονται τα προϊόντα, τα υλικά και τα συστήματα υπό συγκεκριμένες συνθήκες. Αυτό ενδέχεται να περιλαμβάνει εξέταση της αντίδρασης ενός εξαρτήματος σε υψηλές θερμοκρασίες ή υψηλή πίεση, τη δυναμική πολυσωματικών συστημάτων, τις αλληλεπιδράσεις ανάμεσα σε μονάδες ελέγχου και αισθητήτες ή ενεργοποιητές, την κατανομή του ηλεκτρικού πεδίου σε ηλεκτρομαγνητικά εξαρτήματα ή τη λειτουργία μιας διαδικασίας. Θα προσομοιώνεις αυτές τις συνθήκες χρησιμοποιώντας προγράμματα σε υπολογιστές και θα εφαρμόζεις τα αποτελέσματα σε αλγορίθμους και στατιστικά μοντέλα για τη δημιουργία συστημάτων, διαδικασιών και εξαρτημάτων. Θα συλλέγεις ανεξάρτητα δεδομένα σχετικά με την προσομοίωση π.χ. για τις φυσικές ιδιότητες του υλικού ή σε περιβαλλοντικές συνθήκες που ορίζει ο πελάτης. Στη συνέχεια, θα βοηθάς στην επιβεβαίωση των μοντέλων προσομοίωσης με μετρήσεις και δοκιμές. Εάν απασχοληθείς στη μεθοδολογία της μηχανικής, θα εργάζεσαι μεταξύ των τομέων της ανάπτυξης, του σχεδιασμού, των εφαρμογών, των δοκιμών και της βιομηχανίας.

Στο τμήμα τεχνικών πωλήσεων, θα έχεις ζωτικής σημασίας επαφή με τους πελάτες μας ΚΠΕ. Γενικά, θα χτίσεις μακροχρόνιες σχέσεις με αυτούς τους πελάτες. Οι επαφές σου θα είναι με τα τμήματα προμηθειών, ανάπτυξης, διαχείρισης έργου και διοίκησης ποιότητας. Επιπλέον, όχι μόνο θα παρέχεις τεχνικές και εμπορικές συμβουλές σε υπάρχοντα έργα,αλλά θα στοχεύεις και θα αξιοποιείς νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες. Επιπρόσθετα σημαντικά καθήκοντα είναι η ανάπτυξη στρατηγικών πώλησης στην ομάδα σου, καθώς και η ανάληψη ευθύνης για την τιμολόγηση και την ποιότητα συγκεκριμένων προϊόντων, συστημάτων ή υπηρεσιών. Σε όλα τα καθήκοντά σου θα συνεργάζεσαι στενά με εξιδεικευμένα τμήματα — από το τμήμα ελέγχου, προμηθειών και μάρκετινγκ μέχρι το τμήμα έρευνας και ανάπτυξης. Επίσης, θα διαπραγματεύεσαι θέματα πόρων και τιμολόγησης προς το συμφέρον των πελατών.

Στο τμήμα εταιρικής επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων, θα διαδραματίσεις σημαντικό ρόλο στον καθορισμό της εικόνας της εταιρείας — τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά. Για παράδειγμα, θα ενημερώνεις τους συνεργάτες με τις τελευταίες πληροφορίες και θα κοινοποιείς ποικίλα θέματα στρατηγικής φύσεως. Εκτός της εταιρείας, θα καλλιεργείς μια θετική εικόνα για την εταιρεία. Θα διασφαλίζεις τη συνεχή, πληροφοριακή ενημέρωση με τη βοήθεια μέσων που ποικίλουν από φυλάδια μέχρι ιστοτόπους. Θα πληροφορείς τα μέσα ενημέρωσης για τα σημαντικά νέα, θα δημιουργείς δίκτυα και θα εδραιώνεις σχέσεις εμπιστοσύνης με πελάτες, εταίρους και δημοσιογράφους. Δουλεύοντας στενά με τη διοίκηση και με άλλα τμήματα, θα συντονίζεις τους παρόχους υπηρεσιών όπως τα πρακτορεία, τους συγγραφείς και τους τυπογράφους.

Στο τμήμα εμπορικών πωλήσεων, θα είσαι υπεύθυνος/η για την επιτυχία μιας συγκεκριμένης περιοχής πωλήσεων. Θα σχεδιάζεις και θα συντονίζεις τα οικονομικά και τα εμπορικά ζητήματα και θα διασφαλίζεις ότι επιτυγχάνονται οι στόχοι των πωλήσεων και των κερδών. Θα εργάζεσαι στο πεδίο των πωλήσεων ή μπορεί ακόμη να ηγήσαι μιας ομάδας πωλήσεων και να διαχειρίζεσαι βασικούς και μεγάλους πελάτες. Ζωτικής σημασίας είναι επίσης η απόκτηση νέων πελατών, η διαπραγμάτευση εμπορικών συμφωνητικών, η ανάπτυξη κερδοφόρας τιμολογιακής πολιτικής και ακολούθως ο συντονισμός των απαραίτητων διαδιακασιών της εφοδιαστικής αλυσίδας. Επιπλέον, θα παρακολουθείς συνεχώς την αγορά και τους ανταγωνιστές και θα αναπτύσσεις τις κατάλληλες στρατηγικές πώλησης. Η εδραίωση στενών δεσμών με τους αντίστοιχους διαμορφωτές κοινής γνώμης, μέσα, πελάτες και ανάδειξη της παρουσίας μας στην περιοχή — για παράδειγμα σε εκδηλώσεις ή εκθέσεις διανομέων — είναι σημαντικά για την απόδοσή σου. Εκτός αυτού, θα συνεργάζεσαι με άλλες μονάδες και τμήματα σε θέματα όπως η ανάλυση απαιτήσεων των πελατών, η υποστήριξη πωλήσεων για νέα προϊόντα και η ανάλυση αποκλίσεων προϋπολογισμού.

Στις πωλήσεις βιομηχανικού κλάδου, θα αποκτήσεις και θα συμβουλεύεις πελάτες που ανήκουν σε εξιδεικευμένο τεχνολογικό πεδίο μιας συγκεκριμένης περιοχής ή βιομηχανίας. Θα διαχειρίζεσαι βασικούς λογαριασμούς πελατών και θα χειρίζεσαι ολόκληρα έργα — από την προετοιμασία των προσφορών μέχρι και την παροχή υποστήριξης μετά την πώληση. Επιπλέον, θα παρατηρείς και θα αναλύεις την αγορά και θα εντοπίζεις συστηματικά τις τάσεις καθώς και θα αναγνωρίζεις νέες δυνατότητες πωλήσεων και θα εφαρμόζεις στρατηγικές αυξημένης διείσδυσης στην αγορά. Τα καθήκοντά σου θα περιλαμβάνουν επίσης τη διαπραγμάτευση τιμών, τον συντονισμό νέων έργων, την υποστήριξη του μάρκετινγκ και την εκπαίδευση συμβούλων πωλήσεων.

Τέσσερις επιχειρηματικοί τομείς, ένας στόχος: Η δημιουργία του μέλλοντος

Η Bosch είναι μια κορυφαία εταιρεία τεχνολογίας και υπηρεσιών. Δες σε ποιους τομείς μπορείτε να εδραιώσετε νέα τεχνικά επιτεύγματα.

Ανακάλυψε το νέο εργασιακό σου περιβάλλον

Κοιτάξε γύρω σου και δες πώς φαίνεται η νέα σου γειτονιά ακόμη και πριν ξεκινήσεις στη νέα θέση εργασίας σου.

Μια ομάδα με ποικιλομορφία κράτα στον αέρα ένα κασκόλ με την επιγραφή «Join the Team» και δείχνει μια άδεια καρέκλα γραφείου.

Οι θέσεις εργασίας μας παγκοσμίως

Εφόσον η Bosch είναι μια εταιρεία παγκοσμίου βεληνεκούς, μπορείς να πραγματοποιήσεις με εμάς τα επαγγελματικά σου σχέδια οπουδήποτε στον κόσμο. Ανακάλυψε τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας μας σε όλο τον κόσμο και βρες την εργασία που σου ταιριάζει απόλυτα.

Ο Shawn κάθετε στο γραφείο.

Work #LikeABosch — Υπόβαλε αίτηση τώρα

Κοινοποιήστε το: