Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Η Bosch στην Ελλάδα
Η Bosch παγκοσμίως

Ο όμιλος Bosch με μία ματιά

Ο όμιλος Bosch παγκοσμίως

Τι κάνουμε

Ο Όμιλος Bosch είναι ένας από τους κορυφαίους παγκοσμίως προμηθευτές τεχνολογίας και υπηρεσιών και απασχολεί 395.000 υπαλλήλους παγκοσμίως. Tο οικονομικό έτος 2020 είχε πωλήσεις της τάξης των 71,5 δις ευρώ. Οι δραστηριότητες του ομίλου χωρίζονται σε τέσσερις επιχειρηματικούς τομείς: Τεχνολογίας Αυτοκινήτου, Βιομηχανικής Τεχνολογίας, Καταναλωτικών Αγαθών καθώς και Ενέργειας και Τεχνολογίας Κτηρίων. Ως Εταιρεία ηγέτης στον τομέα του Internet of Things, παρέχει καινοτόμες ολοκληρωμένες λύσεις για το έξυπνο σπίτι, την έξυπνη πόλη, τη διασυνδεδεμένη αυτοκίνηση αλλά και τη διασυνδεδεμένη βιομηχανία. Η Bosch οραματίζεται την αυτοκίνηση του μέλλοντος περισσότερο βιώσιμη, ασφαλή και συναρπαστική. Επιπλέον χρησιμοποιεί την τεχνογνωσία της επάνω στους αισθητήρες, τα λογισμικά και τις υπηρεσίες καθώς και το δικό της IoT Cloud, προκειμένου να προσφέρει στους πελάτες της διασυνδεδεμένες, ολοκληρωμένες λύσεις από μια πηγή. Γενικά, όλα τα προϊόντα και οι υπηρεσίες του Ομίλου Bosch έχουν σχεδιαστεί για να ενισχύουν την ποιότητα ζωής. Με αυτόν τον τρόπο η εταιρεία προσφέρει «Τεχνολογία για τη ζωή» σε όλον τον κόσμο.

Η Bosch με μία ματιά

Κύκλος εργασιών, συνεργάτες, παραρτήματα — σημαντικά στοιχεία και εμπορικές ονομασίες σε μία ματιά

Κύκλος εργασιών, συνεργάτες, παραρτήματα — σημαντικά στοιχεία και εμπορικά σήματα σε μία ματιά.

Έντυπα

Μπορείτε να κάνετε λήψη ενημερωμένων πληροφοριών για την Bosch σε αρχεία PDF.

Εξώφυλλο Bosch today

Bosch today

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεται για την Bosch με σαφή και συνοπτικό τρόπο.

Εξώφυλλο ετήσιας έκθεσης Bosch 2020

Ετήσια έκθεση 2020

Εταιρικό προφίλ και ετήσια έκθεση για το 2020

Οι επιχειρηματικοί τομείς μας

Ο επιχειρηματικός τομέας Mobility Solutions της Bosch. Εδώ βλέπετε το γκαράζ του μουσείου της Mercedes-Benz στη Στουτγάρδη. Πρόκειται για τον πρώτο χώρο παγκοσμίως που διαθέτει το Automated Valet Parking της Bosch: την υπηρεσία στάθμευσης χωρίς οδηγό.

Λύσεις για την αυτοκίνηση

Λύσεις για την αυτοκίνηση

Ο τομέας Mobility Solutions είναι ο μεγαλύτερος επιχειρηματικός τομέας του Ομίλου Bosch και αντιπροσωπεύει το 59% του συνολικού κύκλου εργασιών. Η Bosch είναι ένας από τους κορυφαίους προμηθευτές της αυτοκινητοβιομηχανίας. Ο τομέας Mobility Solutions έχει θέσει ως στόχο τη βιώσιμη, ασφαλή και συναρπαστική αυτοκίνηση. Η Bosch ως προμηθευτής αυτοκινήτων πρωτότυπου εξοπλισμού έχει ένα πολύ ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων το οποίο καλύπτεται οργανικά από τα τμήματα Powertrain Solutions, Chassis Systems Control, Electrical Drives, Automotive Electronics, Automotive Steering και το Cross-Domain Computing Solutions που δημιουργήθηκε στις αρχές του 2021. Άλλα πεδία δραστηριοτήτων εκτός του πρωτότυπου εξοπλισμού είναι τα τμήματα Automotive Aftermarket και Bosch eBike Systems καθώς και ο πάροχος υπηρεσιών Connected Mobility Solutions. Υπάρχουν επίσης δραστηριότητες σε δίτροχα, επαγγελματικά οχήματα και οχήματα εκτός δρόμου, καθώς και υπηρεσίες μηχανικής. Σε απάντηση στη ριζική αλλαγή στην αυτοκινητοβιομηχανία, η Bosch τηρεί μια ουδέτερη στάση στο θέμα της τεχνολογίας και γι’ αυτό αναπτύσσει νέες λύσεις για συστήματα μετάδοσης, συμπεριλαμβανομένων των συνθετικών καυσίμων. Μόνο το 2020, η Bosch πραγματοποίησε επενδύσεις περίπου 500 εκατομμυρίων Ευρώ στον τομέα της ηλεκτροκίνησης συμπεριλαμβανομένων των κυψελών υδρογόνου. Η Bosch παράλληλα βελτιώνει τα συστήματα υποβοήθησης οδηγού των επιπέδων αυτοματοποίησης 1 και 2, εργάζεται πάνω στα συστήματα "Highway Assist – hands free" και εξελίσσει την αυτοματοποιημένη οδήγηση για επίπεδα SAE 3 και 4. Με το τμήμα Cross-Domain Computing Solutions, η Bosch ανταποκρίνεται στις μεταβαλλόμενες απαιτήσεις της ταχέως αναπτυσσόμενης αγοράς των ηλεκτρονικών συστημάτων έντασης λογισμικού στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Ο επιχειρηματικός τομέας Mobility Solutions της Bosch. Εδώ βλέπετε το γκαράζ του μουσείου της Mercedes-Benz στη Στουτγάρδη. Πρόκειται για τον πρώτο χώρο παγκοσμίως που διαθέτει το Automated Valet Parking της Bosch: την υπηρεσία στάθμευσης χωρίς οδηγό.
Ο επιχειρηματικός τομέας Industrial Technology της Bosch. Έτσι θα είναι το εργοστάσιο του μέλλοντος: η Bosch Rexroth εξασφαλίζει ολοκληρωμένη συνδεσιμότητα στα εργοστάσια.

Βιομηχανική τεχνολογία

Βιομηχανική τεχνολογία

Κατά το έτος 2020 ο επιχειρηματικός τομέας Industrial Technology πραγματοποίησε κέρδη 7% του συνολικού τζίρου του Ομίλου Bosch. Ο τομέας Industrial Technology περιλαμβάνει το τμήμα Drive and Control Technology που ειδικεύεται στις τεχνολογίες κίνησης και ελέγχου για αποτελεσματική και ισχυρή κίνηση σε μηχανήματα και συστήματα όλων των τύπων και μεγεθών. Το τμήμα συνδυάζει την παγκόσμια εμπειρία εφαρμογών στους τομείς των εφαρμογών για κινητές συσκευές, την κατασκευή εγκαταστάσεων και τη μηχανική, καθώς και τον αυτοματισμό των εργοστασίων. Με έξυπνα εξαρτήματα, προσαρμοσμένες λύσεις και υπηρεσίες συστήματος, το τμήμα Drive and Control Technology δημιουργεί τις προϋποθέσεις για πλήρως συνδεδεμένες εφαρμογές. Προσφέρει στους πελάτες του υδραυλικά συστήματα, συστήματα ηλεκτρικής κίνησης και ελέγχου, τεχνολογία κιβωτίων καθώς τεχνολογία γραμμικής κίνησης και συναρμολόγησης, συμπεριλαμβανομένου λογισμικού και διεπαφών στο διαδίκτυο των αντικειμένων. Η Robert Bosch Manufacturing Solutions GmbH, ο κυρίως προμηθευτής εσωτερικού συστήματος Bosch για συστήματα συναρμολόγησης, αναπτύσσει ευέλικτα, κλιμακούμενα συστήματα συναρμολόγησης, προσαρμοσμένες λύσεις στον τομέα της τεχνολογίας δοκιμών και διεργασιών και συναφών υπηρεσιών ελέγχου και επεξεργασίας καθώς και τις αντίστοιχες παροχές υπηρεσιών. Ο επιχειρηματικός τομέας Industrial Technology περιλαμβάνει και το τμήμα Bosch Connected Industry. Με έμφαση στη Βιομηχανία 4.0 αναπτύσσει λύσεις λογισμικού και εκτελεί έργα για εσωτερικούς και εξωτερικούς πελάτες.

Ο επιχειρηματικός τομέας Industrial Technology της Bosch. Έτσι θα είναι το εργοστάσιο του μέλλοντος: η Bosch Rexroth εξασφαλίζει ολοκληρωμένη συνδεσιμότητα στα εργοστάσια.
Ο επιχειρηματικός τομέας Consumer Goods της Bosch. Εδώ βλέπετε την εφαρμογή ενός δίσκου καθαρισμού Bosch Professional X-LOCK Cleaning Disc.

Καταναλωτικά αγαθά

Καταναλωτικά αγαθά

Ο τομέας των καταναλωτικών αγαθών (Consumer Goods) συνεισέφερε το 26% του συνολικού κύκλου εργασιών του Ομίλου Bosch το 2020. Ο τομέας περιλαμβάνει το τμήμα Power Tools, τον προμηθευτή ηλεκτρικών εργαλείων και εργαλείων κήπου, εξαρτημάτων ηλεκτρικών εργαλείων και τεχνολογίας μέτρησης. Διαθέτει μια ευρεία γκάμα προϊόντων για επαγγελματίες χρήστες στο εμπόριο και τη βιομηχανία, και για τους λάτρεις των ιδιοκατασκευών (DIY) . Έμφαση έχει δοθεί σε άνετα, ασύρματα εργαλεία υψηλής απόδοσης καθώς και σε συνδεδεμένα εργαλεία και υπηρεσίες. Οι βασικοί πυλώνες της στρατηγικής του τμήματος Power Tools είναι η καινοτομία, η περαιτέρω ψηφιοποίηση, οι ισχυρές μάρκες , η διαρκής ανάπτυξη του online εμπορίου και η επέκταση των δραστηριοτήτων σε αναδυόμενες αγορές. Παράλληλα, η "εμπειρία χρήστη", δηλαδή η εστίαση στις ανάγκες του χρήστη στην ανάπτυξη προϊόντων και υπηρεσιών αποτελεί καθοριστικό παράγοντα επιτυχίας. Ο τομέας καταναλωτικών αγαθών περιλαμβάνει επίσης την BSH Hausgeräte GmbH, η οποία προσφέρει ένα ευρύ φάσμα σύγχρονων ενεργειακά αποδοτικών και ολοένα και περισσότερο συνδεδεμένων οικιακών συσκευών. Το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων της περιλαμβάνει πλυντήρια και στεγνωτήρια ρούχων, ψυγεία και καταψύκτες, ηλεκτρικές εστίες, φούρνους και απορροφητήρες καθώς και πλυντήρια πιάτων αλλά και μικρές οικιακές συσκευές όπως ηλεκτρικές σκούπες, καφετιέρες ή κουζινομηχανές. Η στρατηγική της BSH Hausgeräte βασίζεται σε καινοτομίες προϊόντων, διασυνδεδεμένες υπηρεσίες και στην επέκταση ψηφιακών επιχειρηματικών μοντέλων. Με το Home Connect, η BSH Hausgeräte προσφέρει ένα οικοσύστημα με μια ψηφιακή πλατφόρμα για οικιακές συσκευές και συνεργάζεται για τον σκοπό αυτόν με πληθώρα συνεργατών. Ο στόχος είναι να χρησιμοποιηθούν οι δυνατότητες που προσφέρει η ψηφιοποίηση για να επεκταθεί περαιτέρω η άμεση επαφή με τον καταναλωτή.

Ο επιχειρηματικός τομέας Consumer Goods της Bosch. Εδώ βλέπετε την εφαρμογή ενός δίσκου καθαρισμού Bosch Professional X-LOCK Cleaning Disc.
Ο επιχειρηματικός τομέας Energy and Building Technology της Bosch. Εδώ βλέπετε το Bosch spexor - τη φορητή συσκευή συναγερμού.

Ενέργεια και τεχνολογία κτιρίων

Ενέργεια και τεχνολογία κτιρίων

Το 2020, ο επιχειρηματικός τομέας Energy and Building Technology δημιούργησε το 8% του συνολικού κύκλου εργασιών του ομίλου Bosch. Το τμήμα Building Technologies, αποτελείται από δύο επιχειρηματικούς τομείς: την παγκόσμια διαχείριση προϊόντων για λύσεις ασφάλειας και επικοινωνίας και την περιφερειακή διαχείριση ολοκληρωμένων συστημάτων, η οποία προσφέρει σε επιλεγμένες χώρες προσαρμοσμένες λύσεις και υπηρεσίες για την ασφάλεια κτιρίων, την ενεργειακή απόδοση και αυτοματισμό των κτιρίων. Και οι δυο επιχειρηματικοί τομείς επικεντρώνονται σε εμπορικά κτίρια και έργα υποδομής. Η γκάμα των προϊόντων περιλαμβάνει συστήματα παρακολούθησης βίντεο, συστήματα ανίχνευσης εισβολής, πυρκαγιάς και φωνητικού συναγερμού, συστήματα ελέγχου πρόσβασης καθώς και επαγγελματικά συστήματα ήχου και συνεδρίων. Το τμήμα Thermotechnology παρέχει στους ανά τον κόσμο πελάτες λύσεις θέρμανσης και κλιματισμού, ζεστού νερού και αποκεντρωμένης διαχείρισης ενέργειας. Προσφέρει συστήματα θέρμανσης και κλιματισμού καθώς και διαχείρισης ενέργειας για κτίρια κατοικιών, θερμοσίφωνες καθώς και βιομηχανικά συστήματα θέρμανσης και κλιματισμού. Ολοένα και περισσότερη σημασία αποκτούν ο εξηλεκτρισμός και οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας λόγω των αυξανόμενων απαιτήσεων μείωσης των εκπομπών CO2. Ως εκ τούτου, το τμήμα επικεντρώνεται στην καινοτομία, βελτιώνει την αποτελεσματικότητα των ήδη υπαρχόντων προϊόντων και ενισχύει τη δυνατότητα συνδεσιμότητας των συσκευών. Το τμήμα Bosch Global Service Solutions παρέχει επιχειρηματικές διαδικασίες και υπηρεσίες κυρίως για πελάτες στους κλάδους της αυτοκινητοβιομηχανίας, των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, της εφοδιαστικής αλυσίδας καθώς και στην τεχνολογία πληροφοριών και επικοινωνιών. Η Robert Bosch Smart Home GmbH παρέχει συνδεδεμένες και ελεγχόμενες λύσεις για ιδιωτικές κατοικίες.

Ο επιχειρηματικός τομέας Energy and Building Technology της Bosch. Εδώ βλέπετε το Bosch spexor - τη φορητή συσκευή συναγερμού.

Ιδιοκτησιακή δομή και οργάνωση

Η ειδική ιδιοκτησιακή δομή της Robert Bosch GmbH διασφαλίζει την επιχειρηματική ελευθερία του Ομίλου Bosch. Αυτό παρέχει στην εταιρεία τη δυνατότητα να κάνει μακροπρόθεσμους σχεδιασμούς, καθώς και να αναλαμβάνει σημαντικές άμεσες επενδύσεις που διασφαλίζουν το μέλλον της. Το ενενήντα τέσσερα τοις εκατό των μετοχικών κεφαλαίων της Robert Bosch GmbH ανήκει στην Robert Bosch Stiftung GmbH, ένα μη κερδοσκοπικό ίδρυμα. Το υπολοιπόμενο ποσοστό του μετοχικού κεφαλαίου ανήκει στην Οικογένεια Bosch και στην Robert Bosch GmbH. Την πλειοψηφία των δικαιωμάτων ψήφου κατέχει η Robert Bosch Industrietreuhand KG, η οποία εκτελεί και τις επιχειρηματικές λειτουργίες της επιχείρησης.

Robert Bosch Stiftung

Κτήριο γραφείων της Robert Bosch Stiftung και πρώην κατοικία του Robert Bosch στη Στουτγκάρδη

Από την ίδρυσή της το 1964, η Robert Bosch Stiftung GmbH συνεχίζει την κοινωφελή προσπάθεια του ιδρυτή της. Βοηθά στην εύρυθμη ανάπτυξη βιώσιμων λύσεων για την αντιμετώπιση των κοινωνικών προκλήσεων. Η στήριξη που παρέχει μπορεί να έχει τις εξής μορφές: των ιδίων έργων, της σύμπραξης με συνεργάτες και των επιχορηγήσεων σε πρωτοβουλίες τρίτων μερών. Το ίδρυμα χρηματοδοτεί τα έργα του από τα μερίσματα που λαμβάνει ως εταίρος της Robert Bosch GmbH.

Επικοινωνήστε με την Bosch

Αναμένουμε το ερώτημά σας.

Τηλέφωνο

Στείλτε μας μήνυμα

Μιλήστε ζωντανά μαζί μας

Έχετε να ρωτήσετε, να ζητήσετε ή να προτείνετε κάτι ; Eπικοινωνήστε μαζί μας. Θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε από Δευτέρα έως και Παρασκευή 8:30 am – 5:00 pm