Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Η Bosch στην Ελλάδα
Η Bosch παγκοσμίως

Ο όμιλος Bosch με μια ματιά

Ο όμιλος Bosch παγκοσμίως

Τι κάνουμε

Ο Όμιλος Bosch είναι ένας από τους κορυφαίους παγκοσμίως προμηθευτές τεχνολογίας και υπηρεσιών. Απασχολεί προσωπικό 427,600 ατόμων (βάσει των στοιχείων του Δεκεμβρίου, 2023). Το οικονομικό έτος 2023 κατέγραψε πωλήσεις της τάξης των 91,6 δισεκατομμυρίων ευρώ. Οι δραστηριότητες του ομίλου χωρίζονται σε τέσσερις επιχειρηματικούς τομείς: Αυτοκίνηση, Βιομηχανική Τεχνολογία, Καταναλωτικών Αγαθών καθώς και Ενέργεια και Τεχνολογία Κτηρίων. Ως εταιρεία ηγέτης στον τομέα του Internet of Things, παρέχει καινοτόμες ολοκληρωμένες λύσεις για το έξυπνο σπίτι, το Industry 4.0 και την διασυνδεδεμένη αυτοκίνηση. Η Bosch οραματίζεται την αυτοκίνηση του μέλλοντος περισσότερο βιώσιμη, ασφαλή και συναρπαστική. Επιπλέον χρησιμοποιεί την τεχνογνωσία της επάνω στους αισθητήρες, τα λογισμικά και τις υπηρεσίες καθώς και το δικό της IoT Cloud, προκειμένου να προσφέρει στους πελάτες της διασυνδεδεμένες, ολοκληρωμένες λύσεις από μια πηγή. Στρατηγικός στόχος της εταιρείας είναι όλα της τα προϊόντα και οι λύσεις είτε να ενσωματώνουν τεχνολογία AI είτε να έχουν αναπτυχθεί ή κατασκευαστεί με βάση την τεχνητή νοημοσύνη. Γενικά, όλα τα προϊόντα και οι υπηρεσίες του Ομίλου Bosch έχουν σχεδιαστεί για να ενισχύουν την ποιότητα ζωής. Με αυτόν τον τρόπο η εταιρεία προσφέρει «Τεχνολογία για τη ζωή» σε όλον τον κόσμο.

Η Bosch με μία ματιά

Κύκλος εργασιών, συνεργάτες, παραρτήματα — σημαντικά στοιχεία και εμπορικές ονομασίες με μια ματιά
(οικονομικά στοιχεία Δεκεμβρίου, 2023 | στρογγυλοποιημένες τιμές)

429.400

εργαζόμενοι παγκοσμίως

91,6

δις ευρώ έσοδα από πωλήσεις

90.100

ερευνητές και μηχανικοί λογισμικού

468

θυγατρικές και αντιπροσωπείες σε 60 χώρες

4,8

δις ευρώ κέρδη προ τόκων και φόρων

7,3

δις ευρώ στην έρευνα και ανάπτυξη

Έντυπα

Μπορείτε να κάνετε λήψη ενημερωμένων πληροφοριών για την Bosch σε αρχεία PDF.

Εξώφυλλο Bosch today

Bosch today

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεται για την Bosch με σαφή και συνοπτικό τρόπο.

Εξώφυλλο ετήσιας έκθεσης Bosch

Ετήσια έκθεση 2023

Εταιρικό προφίλ και ετήσια έκθεση για το 2023

Οι επιχειρηματικοί τομείς μας

Ιδιοκτησιακή δομή και οργάνωση

Η ειδική ιδιοκτησιακή δομή της Robert Bosch GmbH διασφαλίζει την επιχειρηματική ελευθερία του Ομίλου Bosch. Αυτό παρέχει στην εταιρεία τη δυνατότητα να κάνει μακροπρόθεσμους σχεδιασμούς, καθώς και να αναλαμβάνει σημαντικές άμεσες επενδύσεις που διασφαλίζουν το μέλλον της. Το ενενήντα τέσσερα τοις εκατό των μετοχικών κεφαλαίων της Robert Bosch GmbH ανήκει στην Robert Bosch Stiftung GmbH, ένα μη κερδοσκοπικό ίδρυμα. Το υπολοιπόμενο ποσοστό του μετοχικού κεφαλαίου ανήκει στην Οικογένεια Bosch και στην Robert Bosch GmbH. Την πλειοψηφία των δικαιωμάτων ψήφου κατέχει η Robert Bosch Industrietreuhand KG, η οποία εκτελεί και τις επιχειρηματικές λειτουργίες της επιχείρησης.

  • Μέτοχοι της Robert Bosch GmbH. Η κατανομή των ποσοστών: 1% Robert Bosch GmbH, 5% ERBO II GmbH/Οικογένεια Bosch, 94 % Robert Bosch Stiftung GmbH
  • Μέτοχοι της Robert Bosch GmbH. Η κατανομή των δικαιωμάτων ψήφου: 7% Οικογένεια Bosch, 93% Robert Bosch Industrietreuhand KG

Robert Bosch Stiftung

Κτήριο γραφείων της Robert Bosch Stiftung και πρώην κατοικία του Robert Bosch στη Στουτγκάρδη

Από την ίδρυσή της το 1964, η Robert Bosch Stiftung GmbH συνεχίζει την κοινωφελή προσπάθεια του ιδρυτή της. Βοηθά στην εύρυθμη ανάπτυξη βιώσιμων λύσεων για την αντιμετώπιση των κοινωνικών προκλήσεων. Η στήριξη που παρέχει μπορεί να έχει τις εξής μορφές: των ιδίων έργων, της σύμπραξης με συνεργάτες και των επιχορηγήσεων σε πρωτοβουλίες τρίτων μερών. Το ίδρυμα χρηματοδοτεί τα έργα του από τα μερίσματα που λαμβάνει ως εταίρος της Robert Bosch GmbH.

Επικοινωνήστε με την Bosch

Αναμένουμε το ερώτημά σας.

Τηλέφωνο

Στείλτε μας μήνυμα

Μιλήστε ζωντανά μαζί μας

Έχετε να ρωτήσετε, να ζητήσετε ή να προτείνετε κάτι ; Eπικοινωνήστε μαζί μας. Θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε από Δευτέρα έως και Παρασκευή 8:00 π.μ. – 4:00 μ.μ.