Η Bosch παγκοσμίως

Ο όμιλος Bosch με μία ματιά

Τι κάνουμε

Ο Όμιλος Bosch είναι ένας από τους κορυφαίους παγκοσμίως προμηθευτές τεχνολογίας και υπηρεσιών και απασχολεί 395.000 υπαλλήλους παγκοσμίως. Tο οικονομικό έτος 2020 είχε πωλήσεις της τάξης των 71,5 δις ευρώ. Οι δραστηριότητες του ομίλου χωρίζονται σε τέσσερις επιχειρηματικούς τομείς: Τεχνολογίας Αυτοκινήτου, Βιομηχανικής Τεχνολογίας, Καταναλωτικών Αγαθών καθώς και Ενέργειας και Τεχνολογίας Κτηρίων. Ως Εταιρεία ηγέτης στον τομέα του Internet of Things, παρέχει καινοτόμες ολοκληρωμένες λύσεις για το έξυπνο σπίτι, την έξυπνη πόλη, τη διασυνδεδεμένη αυτοκίνηση αλλά και τη διασυνδεδεμένη βιομηχανία. Η Bosch οραματίζεται την αυτοκίνηση του μέλλοντος περισσότερο βιώσιμη, ασφαλή και συναρπαστική. Επιπλέον χρησιμοποιεί την τεχνογνωσία της επάνω στους αισθητήρες, τα λογισμικά και τις υπηρεσίες καθώς και το δικό της IoT Cloud, προκειμένου να προσφέρει στους πελάτες της διασυνδεδεμένες, ολοκληρωμένες λύσεις από μια πηγή. Γενικά, όλα τα προϊόντα και οι υπηρεσίες του Ομίλου Bosch έχουν σχεδιαστεί για να ενισχύουν την ποιότητα ζωής. Με αυτόν τον τρόπο η εταιρεία προσφέρει «Τεχνολογία για τη ζωή» σε όλον τον κόσμο.

Η Bosch με μία ματιά

Κύκλος εργασιών, συνεργάτες, παραρτήματα — σημαντικά στοιχεία και εμπορικές ονομασίες σε μία ματιά

Κύκλος εργασιών, συνεργάτες, παραρτήματα — σημαντικά στοιχεία και εμπορικά σήματα σε μία ματιά.

Έντυπα

Μπορείτε να κάνετε λήψη ενημερωμένων πληροφοριών για την Bosch σε αρχεία PDF.

Εξώφυλλο Bosch today

Bosch today

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεται για την Bosch με σαφή και συνοπτικό τρόπο.

Εξώφυλλο ετήσιας έκθεσης Bosch 2020

Ετήσια έκθεση 2020

Εταιρικό προφίλ και ετήσια έκθεση για το 2020

Οι επιχειρηματικοί τομείς μας

Εκθεσιακό αυτοκίνητο Bosch

Λύσεις για την αυτοκίνηση

Λύσεις για την αυτοκίνηση

Οι κύριοι τομείς δραστηριότητας είναι η τεχνολογία ψεκασμού και τα περιφερειακά συστήματα ισχύος για κινητήρες εσωτερικής καύσης. Επιπλέον η Εταιρεία παρέχει διαφορετικές λύσεις για την ηλεκτροκίνηση συστημάτων ισχύος, συστήματα διεύθυνσης, καθώς και συστήματα ασφαλείας και υποβοήθησης οδηγού. Τέλος η Bosch δραστηριοποιείται στα συστήματα Infotainment και ψηφιακών προσωπικών βοηθών, στα συνεργεία επισκευής και γενικότερα προσφέρει τεχνολογία και υπηρεσίες για τη δευτερογενή αγορά αυτοκινήτου. Η τεχνογνωσία του Ομίλου και στα τρία πεδία της ηλεκτροκίνησης— αυτοματισμός, ηλεκτροκίνηση και συνδεσιμότητα — προσφέρει στους πελάτες του ολοκληρωμένες λύσεις που επιτρέπουν στα αυτοκίνητα να αλληλεπιδρούν με άλλα μέσα μεταφοράς όπως ποδήλατα, τρένα και λεωφορεία. Η Bosch διακρίνεται επίσης και για σημαντικές καινοτομίες στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας όπως ο ηλεκτρονικός έλεγχος κινητήρα, το σύστημα αντι-μπλοκαρίσματος τροχών ESP® και το σύστημα common-rail τεχνολογίας πετρελαίου. Στον τομέας της τεχνολογίας αισθητήρων κατασκευάζει την μικρότερη στερεοσκοπική κάμερα παγκοσμίως για εφαρμογές στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Εκθεσιακό αυτοκίνητο Bosch
Έλεγχος του industry 4.0 διεκπαιρέωση μέσω μιας οθόνης

Βιομηχανική τεχνολογία

Βιομηχανική τεχνολογία

Ο τομέας περιλαμβάνει το τμήμα τεχνολογίας κίνησης και ελέγχου, προσφέροντας εξατομικευμένες λύσεις για βιομηχανικούς αυτοματισμούς, συστήματα κατασκευής και μηχανικής, κινητά μηχανήματα και επαγγελματικά οχήματα. Επιπλέον, ο παραπάνω τομέας προσφέρει ένα ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο υπηρεσιών, υλοποιεί μεγάλα διεθνή έργα και αναπτύσσει ολοένα και περισσότερες λύσεις για τη δικτυωμένη βιομηχανία (Industry 4.0). Το τμήμα τεχνολογίας συσκευασίας είναι ένας από τους ηγετικούς προμηθευτές για τον βιομηχανικό κλάδο των φαρμάκων, τροφίμων και της ζαχαροπλαστικής καθώς και για επιλεγμένους τομείς της βιομηχανίας ποτών.

Έλεγχος του industry 4.0 διεκπαιρέωση μέσω μιας οθόνης
Περιστροφικό πιστολέτο από την Bosch

Καταναλωτικά αγαθά

Καταναλωτικά αγαθά

Περιλαμβάνει το τμήμα ηλεκτρικών εργαλείων και ανταλλακτικών, καθώς και εργαλείων μέτρησης και κήπου, με την καινοτομία της Εταιρείας να επικεντρώνεται στα ασύρματα ηλεκτρικά εργαλεία και στα εργαλεία με δικτυωμένη τεχνολογία. Ο επιχειρηματικός τομέας καταναλωτικών αγαθών περιλαμβάνει επίσης και την εταιρεία BSH Hausgeräte GmbH. Ως ένας από τους ηγετικούς κατασκευαστές παγκοσμίως, οικιακών συσκευών, προσφέρει μια ολοκληρωμένη σειρά σύγχρονων και ενεργειακά αποδοτικών συσκευών που έχουν τη δυνατότητα να συνδεθούν στο Internet : κουζίνες, φούρνοι, πλυντήρια πιάτων, πλυντήρια ρούχων, ψυγεία και καταψύκτες, καθώς και μικρές συσκευές όπως ηλεκτρικές σκούπες και καφετιέρες.

Περιστροφικό πιστολέτο από την Bosch
Σύστημα ελέγχου έξυπνου σπιτιού Bosch

Ενέργεια και τεχνολογία κτιρίων

Ενέργεια και τεχνολογία κτιρίων

Το τμήμα συστημάτων ασφαλείας αναπτύσσει προϊόντα και λύσεις, όπως συστήματα βιντεοπαρακολούθησης, αντικλεπτικό συναγερμό και συναγερμό πυρανίχνευσης, συστήματα φωνητικού συναγερμού και ελέγχου πρόσβασης. Το τμήμα συστημάτων ασφαλείας περιλαμβάνει επίσης τη νέα μονάδα International Integrator Business, η οποία προσφέρει στους εμπορικούς πελάτες, έξυπνη τεχνολογία και υπηρεσίες ενέργειας και κτιρίων. Το τμήμα τεχνολογίας θέρμανσης της Bosch παρέχει ενεργειακά αποδοτικά προϊόντα θέρμανσης καθώς και λύσεις παροχής ζεστού νερού με δυνατότητα διαχείρισης μέσω διαδικτύου. Η νέα θυγατρική Robert Bosch Smart Home GmbH προσφέρει προϊόντα και υπηρεσίες που αφορούν τα έξυπνα σπίτια.

Σύστημα ελέγχου έξυπνου σπιτιού Bosch

Δομή και οργάνωση

Από το 1964, το φιλανθρωπικό Ίδρυμα Robert Bosch Stiftung GmbH, αποτελεί τον πλειοψηφικό μέτοχο της Έταιρείας. Το Ίδρυμα συνεχίζει το φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο του ιδρυτή της Bosch, με πιο σύγχρονα μέσα. Στόχος του Ιδρύματος, μέσω προγραμμάτων και υποστήριξης δράσεων και πρωτοβουλιών, αποτελεί η αντιμετώπιση κοινωνικών προβλημάτων.

Μέτοχοι και δικαιώματα ψήφου της Robert Bosch GmbH
Επικοινωνήστε με την Bosch

Επικοινωνήστε με την Bosch

Αναμένουμε το ερώτημά σας.
Τηλέφωνο

Στείλτε μας μήνυμα

Μιλήστε ζωντανά μαζί μας

Έχετε να ρωτήσετε, να ζητήσετε ή να προτείνετε κάτι ; Eπικοινωνήστε μαζί μας. Θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε από Δευτέρα έως και Παρασκευή 8:30 am – 5:00 pm