Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Η Bosch στην Ελλάδα
Νέα

Bosch & I.O.ΑΣ. εκπαιδεύουν τους μελλοντικούς οδηγούς

15.01.2019

Νέα βιωματικά προγράμματα για μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

Bosch & Ι.Ο.ΑΣ. εκπαιδεύουν τους μελλοντικούς οδηγούς

Η Bosch, εταιρεία πρωτοπόρος στα συστήματα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας αυτοκινήτου και το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», ενώνουν τις δυνάμεις τους για την ενίσχυση της οδικής παιδείας των νέων. Με ένα νέο βιωματικό πρόγραμμα που υπολογίζεται να ξεκινήσει αρχές του χρόνου και να ολοκληρωθεί τον Μάιο του 2019 , αναμένεται να εκπαιδευτούν 3.000 μαθητές Δ/θμιας εκπαίδευσης πάνω σε ζητήματα οδικής ασφάλειας και σωστής οδικής συμπεριφοράς. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα, θα πραγματοποιηθούν σε σχολεία της Αθήνας και της Πάτρας.

Στο εκπαιδευτικό βιωματικό πρόγραμμα για μαθητές Δ/θμιας εκπαίδευσης που έχει σχεδιάσει το Ι.Ο.ΑΣ. και θα υλοποιήσει φέτος με την υποστήριξη της Bosch Eλλάδας, γίνεται χρήση του ειδικού εξοπλισμού της κινητής μονάδας που διαθέτει το Ινστιτούτο, όπως γυαλιά προσομοίωσης μέθης, ζυγαριά συσχέτισης μάζας-ταχύτητας, προσομοιωτές ανατροπής και πρόσκρουσης αυτοκινήτου. Οι μαθητές και εν δυνάμει οδηγοί, μέσω της χρήσης του παραπάνω εξοπλισμού αλλά και μέσα από παρουσιάσεις και videos, ενημερώνονται για την αξία της χρήσης της ζώνης ασφαλείας, για το ότι αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε ποτέ μαζί, καθώς και για το πόσο σημαντικό είναι να τηρούμε τα όρια ταχύτητας και να σεβόμαστε τον Κ.Ο.Κ. Το πρόγραμμα διδάσκεται από ειδικούς εκπαιδευτές και έχει διάρκεια τρείς ώρες.

Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», συστάθηκε το 2005 με σκοπό τη μείωση των τροχαίων δυστυχημάτων, μέσω της προώθησης δραστηριοτήτων σε θέματα που προάγουν την οδική ασφάλεια και την κυκλοφοριακή αγωγή. Η Bosch από την άλλη πλευρά, ως ο μεγαλύτερος παγκοσμίως προμηθευτής της αυτοκινητοβιομηχανίας και με εφευρέσεις ορόσημο για την ασφάλεια του αυτοκινήτου : το ABS, η μονάδα ελέγχου αερόσακου, το ΕSP, το σύστημα πέδησης έκτακτης ανάγκης, το σύστημα διατήρησης της λωρίδας κυκλοφορίας, το σύστημα ανίχνευσης κόπωσης του οδηγού και το σύστημα αυτόματης ρύθμισης της απόστασης, συμβάλλει και αυτή από τη δική της μεριά στην μείωση των τροχαίων συμβάντων. Γι’ αυτό σήμερα, αμφότερες πλευρές μοιράζονται τον ίδιο στόχο που δεν είναι άλλος από το να βελτιωθεί η οδική ασφάλεια στην Ελλάδα και να σταματήσει η χώρα, να κατέχει μια από τις χειρότερες θέσεις στην Ευρώπη όσον αφορά τα τροχαία δυστυχήματα.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Ινστιτούτου έχουν την έγκριση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής και του Υπουργείου Παιδείας. Επιπλέον, το Ι.Ο.ΑΣ. είναι πιστοποιημένο κατά ISO 29990:2010 για τα εκπαιδευτικά του προγράμματα.

Επικοινωνήστε με την Bosch

Αναμένουμε το ερώτημά σας.

Τηλέφωνο

Στείλτε μας μήνυμα

Μιλήστε ζωντανά μαζί μας

Έχετε να ρωτήσετε, να ζητήσετε ή να προτείνετε κάτι ; Eπικοινωνήστε μαζί μας. Θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε από Δευτέρα έως και Παρασκευή 8:00 π.μ. – 4:00 μ.μ.

Περισσότερα νέα