Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Η Bosch στην Ελλάδα
Νέα

Οι εργαζόμενοι της Bosch μάζεψαν για καλό σκοπό ελιές από τα δέντρα της εταιρείας τους

Παρέδωσαν 102 κιλά ελαιόλαδου στους Γιατρούς του Κόσμου

olive-harvesting-2022

Για όσους έχουν επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις της Bosch Ελλάδας θα γνωρίζουν ότι βρίσκονται μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον από ελαιόδεντρα. Με έντονη κοινωνική συνείδηση, και με σκοπό να εκμεταλλευτεί για καλό σκοπό το πλεονέκτημά αυτό η εταιρεία, όλοι οι εργαζόμενοι της Bosch βγαίνουν από τη ρουτίνα της καθημερινότητας και πιάνουν με ενθουσιασμό τα απαραίτητα σύνεργα για τη συγκομιδή του καρπού των δέντρων. Στόχος κάθε χρόνο είναι να συγκομιστούν οι ελιές και στη συνέχεια να μεταφερθούν στο ελαιοτριβείο ώστε να παραχθεί και να συσκευαστεί το ελαιόλαδο το οποίο θα βρει τον τελικό του προορισμό, κάποιον κοινωφελή οργανισμό που θα το διαθέσει σε συνανθρώπους μας.

H πρωτοβουλία αυτή που πλέον αποτελεί παράδοση της ελληνικής οικογένειας της Bosch, πραγματοποιήθηκε και φέτος με την ένθερμη συμμετοχή όλων των εργαζομένων. Συγκεκριμένα στις 25 Νοεμβρίου του 2022 επιδόθηκαν στην αγροτική εργασία που αναλαμβάνουν μια φορά το χρόνο για καλό σκοπό, με τον απαραίτητο εξοπλισμό και τις οδηγίες από συνεργαζόμενο γεωπόνο προκειμένου η όλη δράση να κυλίσει ομαλά αλλά και με απόλυτη ασφάλεια.

Ο οργανισμός που επιλέχθηκε τη φετινή χρονιά για να δοθεί το ελαιόλαδο που παράχθηκε είναι η ιατρική, ανθρωπιστική Μη Κυβερνητική Οργάνωση Οι Γιατροί του Κόσμου – Ελλάδας. Η επιλογή του φορέα αφορά τη γενικότερη αποστολή του οργανισμού που συνάδει απόλυτα και με τις αρχές της Bosch, δηλαδή την κινητήρια αρχή της οργάνωσης «Γιατροί του Κόσμου» που είναι ότι κάθε ανθρώπινη ύπαρξη έχει δικαίωμα στην ανθρωπιστική βοήθεια, ανεξάρτητα από το φύλο, την καταγωγή, το σεξουαλικό προσανατολισμό, τη θρησκεία, την ιδεολογία ή την πολιτική πεποίθηση. Ο οργανισμός, με το ελαιόλαδο που παρέλαβε από τη Bosch, θα ετοιμάσει οικογενειακά πακέτα τροφίμων για ηλικιωμένα άτομα στην Αττική καθώς και για οικογένειες από τον Ουκρανικό προσφυγικό πληθυσμό που επισκέπτεται τα ιατρεία τους.

Κοινωνικό προφίλ Bosch

H Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη έχει μακρά παράδοση στον όμιλο της Bosch. Οι έννοιες της βιωσιμότητας, της υπευθυνότητας και της κοινωνικής ευημερίας είναι συνυφασμένες με το εταιρικό ήθος του οργανισμού από την ίδρυση της εταιρείας. Πιστή στις αρχές του ιδρυτή, Robert Bosch, η εταιρεία δημιουργεί τεχνολογία και ασχολείται με δραστηριότητες που δημιουργούν ένα βιώσιμο και κοινωνικό αντίκτυπο. Έτσι, και η Bosch Ελλάδας παραμένει πιστή στη δέσμευση της εταιρείας για στήριξη του κοινωνικού συνόλου και του περιβάλλοντος με μια σειρά από δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, με στόχους: · Την υποστήριξη κοινωφελών ιδρυμάτων και εθελοντικών ομάδων, μέσω δωρεών και χορηγιών. · Την προστασία του περιβάλλοντος και τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα. · Την προώθηση της οδικής ασφάλειας και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων. · Τη στήριξη της νέας γενιάς μηχανολόγων μηχανικών και την ενεργή συμμετοχή τους σε διαγωνισμούς μηχανικής που προωθούν τεχνολογίες στις οποίες πρωτοπορεί η Bosch.

Επικοινωνήστε με την Bosch

Αναμένουμε το ερώτημά σας.

Τηλέφωνο

Στείλτε μας μήνυμα

Μιλήστε ζωντανά μαζί μας

Έχετε να ρωτήσετε, να ζητήσετε ή να προτείνετε κάτι ; Eπικοινωνήστε μαζί μας. Θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε από Δευτέρα έως και Παρασκευή 8:30 am – 5:00 pm

Περισσότερα νέα